Μήπως η Αλβανία παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας του ΝΑΤΟ; – Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η αλβανική κυβέρνηση διοχέτευσε απόρρητες ΝΑΤΟϊκές πληροφορίες σε Ρωσία και Σερβία.

SETimes.com

Did Albania Breach NATO security? – Read the full article in english language

Οι πρόσφατες καταγγελίες της αλβανικής αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση διοχέτευσε απόρρητες ΝΑΤΟϊκές πληροφορίες σε Ρωσία και Σερβία έχει φέρει αναστάτωση στη γείτονα χώρα, πόσο μάλλον στο ίδιο το ΝΑΤΟ. Ο επικεφαλής των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών (SHISH), Bahri Shaqiri, τονίζει πως όλοι στο ΝΑΤΟ δηλώνουν θορυβημένοι από το γεγονός.

Οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν μέχρι τώρα διαψεύσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, τα κυβερνητικά στελέχη επιτίθενται φραστικά στην αντιπολίτευση καθώς και στον επικεφαλή των μυστικών υπηρεσιών. Το ΝΑΤΟϊκό γραφείο των Τιράνων δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση ενώ ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία απαντά λιτά πως η υπόθεση είναι …μπερδεμένη.

Η Αλβανία έγινε πλήρης μέλος του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008, ενώ παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον οι απαντήσεις που δόθηκαν από το Διευθυντή Εξέτασης και Κεντρικών Καταχωρήσεων του DSIK, Μαρκ Ντρέτσα, στη πηγή (SETimes.com) μετά των σχετικών ερωτήσεων.

Επιγραμματικά:

Στην ερώτηση πως είναι δυνατόν τέτοιου «υψηλού» ενδιαφέροντος πληροφορίες απλά να …διανέμονται αλλά και το πως εξασφαλίζεται το γεγονός πως κάποιες από αυτές δεν θα διαρρεύσουν… η απάντηση ήταν, πως η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ΝΑΤΟ και Αλβανίας ήταν συνεχόμενη, ενώ όλα αυτά συνέβαιναν βασιζόμενα στο νομικό πλαίσιο του ΝΑΤΟ. 

Στην ερώτηση ποιοι είναι αυτή που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες καθώς και ποιες είναι οι διαδικασίες που διέπουν τη διαδικασία … η απάντηση ήταν, πως υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις απόρρητες πληροφορίες αλλά και πως όλη αυτή η διαδικασία είναι γνωστή και έχει θεσπιστεί από θεσμικά όργανα.

Geopolitics & Daily News

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: