Νταβούτογλου: Αν οι χώρες της περιοχής μας δεν δείξουν την απαιτούμενη δυναμική τότε κινδυνεύουν με αφανισμό.

TURKISH WEEKLY

Countries of This Region Should be Assertive, Turkish Foreign Minister – Read the full article in english language

Μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο σχετικά με το προϋπολογισμό του υπουργείου του για το έτος 2011, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε, πως αν οι εθνότητες που υπάρχουν στη περιοχή μας δεν δείξουν την απαιτούμενη δυναμική τότε κινδυνεύουν με αφανισμό.

Παράλληλα δήλωσε πως η Τουρκία έχει ήδη θέσει σαφής στόχους σχετικά με την εξωτερική της πολιτική, εργάζεται στο τομέα αυτό και δείχνει ρεαλιστικότητα. Η Τουρκία έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο γενικότερα στην εξωτερική πολιτική που ασκεί, συνέχισε, ενώ τόνισε πως θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ένας σημαντικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή.

Σχολιάζοντας τις 550 αγωγές κατά της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Νταβούτογλου είπε πως αυτές οι αποφάσεις δεν υφίστανται λόγω αμέλειας της τουρκικής κυβέρνησης ή αμέλειας του υπουργείου του. Υπάρχουν λόγω προβληματικής λειτουργίας του τουρκικού δικαστικού συστήματος.

Μάλιστα προχώρησε περισσότερο τονίζοντας » το δικαστικό μας σύστημα θα πρέπει εξ ολοκλήρου να περάσει από μια διαδικασία μεταρρύθμισης».

Όσον αφορά την επίθεση του Ισραήλ στο τουρκικό πλοιάριο στη Γάζα, δήλωσε: «Η δική μας αποζημίωση είναι η συγνώμη τους» ενώ πρόσθεσε πως «παρακολουθούμε με προσοχή όλες τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Geopolitics & Daily News

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: