Αναστάτωση σε Τουρκία και ΗΠΑ για τις αποκαλύψεις του Wikileaks που έρχονται…

HURRIYET

Turkey, US await a whack from WikiLeaks – Read the full article in english language

Αναστάτωση έφερε στις δύο χώρες η δημοσιοποίηση πως το Wikileaks έχει στη κατοχή του πολλά απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα που αποδεικνύουν πως η Τουρκία βοηθά την Al Qaida ενώ οι ΗΠΑ το PKK. Αμερικανοί αξιωματούχοι επικοινώνησαν με τους Τούρκους ομολόγους τους και τους ενημέρωσαν σχετικά.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε δηλώσεις και τόνισε: «Η Τουρκία δεν έχει ποτέ υποστηρίξει ή βοηθήσει οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση, πόσο μάλλον την Al Qaida που έχει εκτελέσει και επιχειρήσεις εναντίον της. Η Τουρκία κατατάσσει τη καταπολέμηση της τρομοκρατίας στα σημαντικότερα θέματα που την απασχολούν».

Στην ερώτηση δημοσιογράφων αν οι ΗΠΑ βοηθούν υπογείως το PKK, το τουρκικό ΥΠΕΞ απάντησε: «Η Τουρκία και οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά στο πόλεμο εναντίον του PKK», ωστόσο μια άλλη διπλωματική πηγή δήλωσε πως το θέμα θα διερευνηθεί σε βάθος και θα συζητηθεί με τους αρμόδιους των ΗΠΑ.

Από τη πλευρά του ο αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, Deborah Guido, δήλωσε ακόμα μία φορά πως κάποιοι επιθυμούν την ένταση ανάμεσα σε συμμαχικές χώρες, ενώ συμφώνησε με τις απαντήσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, πως ΗΠΑ και Τουρκία όχι μόνο δεν έχουν υποστηρίξει το PKK και την Al Qaida αντίστοιχα, αλλά από κοινού εξαπολύουν οργανωμένες επιχειρήσεις.

Μέσα στις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τις δύο πλευρές, παραδέχτηκαν πως δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο του επόμενου τεύχους του Wikileaks…και απλώς το περιμένουν.

Σχετική ανάρτηση: Το Wikileaks σκοπεύει να δημοσιεύσει απόρρητα αμερικανικά στρατιωτικά έγγραφα που θα αποδεικνύουν πως η Τουρκία βοηθά την Al-Qaida, ενώ οι ΗΠΑ τους Κούρδους.

Geopolitics & Daily News

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: