Επέμβαση της Σκοπιανής αστυνομίας σε αντιπολιτευτικό τηλεοπτικό κανάλι – Αντιδράσεις από την Ε.Ε που με τη σειρά της επενέβη στις αποφάσεις της γειτονικής χώρας.

Mia.com.mk

MoI seizes papers, money from firms subject of yesterday’s fraud investigation – Read the full article in english language

Σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων Mia, σήμερα το πρωί, και χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία, η σκοπιανή αστυνομία εισέβαλλε στο «Α1 private TV Station» και κατέσχεσε, υπολογιστές, έγγραφα αλλά και χρήματα αξίας 100.000 ευρώ. Η σκοπιανή κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Εσωτερικών, Gordana Jankuloska, δήλωσε πως η κατάσχεση των χρημάτων έγινε έξω από τις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού καναλιού μετά από σχετική φορολογική επιθεώρηση.

Για τη τύχη του ιδιοκτήτη του καναλιού δεν έχει δημοσιευτεί μέχρι στιγμής το οτιδήποτε. Η Ε.Ε έχει ήδη επενέβη στο θέμα από το πρωί ζητώντας αυτοσυγκράτηση, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει επανέλθει με «σκληρότερη» στάση, ζητώντας εξηγήσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών. Ενημερωτικά ο συγκεκριμένος ιδιωτικός τηλεοπτικός δίαυλος είναι αντιπολιτευτικός στη πολιτική του Γκρουέφσκι και αυτό αφήνει από μόνο του πολλά «ανοιχτά» ερωτήματα.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ώρες θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο όσον αφορά το τι πραγματικά συνέβει, μιας και η παρέμβαση της Ε.Ε πιθανόν να αποβεί καταλυτική, αν και εφόσον το γειτονικό κρατίδιο δεν ακολουθεί κατά γράμμα τη τακτική αυτής (Ε.Ε) που χρόνια με λαχτάρα επιθυμεί να γίνει μέλος.

Geopolitics & Daily News

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ, ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: