ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΥ(ΕΑ) ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΡΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

«ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ» είναι ο τίτλος του βιβλίου του ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΡΗ(που διετέλεσε στην δεκαετία του 80 Α/ΓΕΑ και Α/ΓΕΕΘΑ καθώς και ΥΦΕΘΑ στις κυβερνήσεις ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, καθώς και ΥΦΕΘΑ). Πρόκειται για βιβλίο 127 σελίδων που προφανώς ο ίδιος επιθυμεί να παρουσιάσει κάποιες σκέψεις και να προστατεύσει την υστεροφημία του.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τις προσωπικές του επιλογές και πως έφθασε ο πτέραρχος να καταταγεί στην ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ. Κάποιες εφημερίδες παρουσίασαν το βιβλίο και εγκωμίασαν την πολυετή παρουσία ΚΟΥΡΗ στην ανώτατη ιεραρχία των ΕΔ. Έχουμε την ελευθερία του λόγου και καλώς έκαναν. ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟΝ ΕΥΣΤΟΧΟ ΤΙΤΛΟ του συγγραφέα-αναλυτή-μελετητή των πολέμων Βρετανού ΛΙΝΤΕΛ ΧΑΡΤ περί «ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ».

Ο υπογράφων βρισκόμενος στο εξωτερικό τότε παρακολουθούσε επί δεκαετία τα όσα απαράδεκτα και ιδιότυπα συμβαίνανε στις ΕΔ επί ΠΑΣΟΚ. Ο κομματισμός στα ΑΚΡΟΤΑΤΑ ΟΡΙΑ και η αξιοκρατία στο απόσπασμα. Και βέβαια δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι με την στάση που κρατήσαμε επί ηγεσίας Ν.ΚΟΥΡΗ(1981-1990) τότε σε πολλά θέματα είμαι ικανοποιημένος ή εκτίμησαν την πατρίδα μας πιο πολύ και αναβαθμιστήκαμε από τους φίλους και συμμάχους. Η ΕΛΛΑΔΑ ακολούθησε λαθεμένη πολιτική στο ΝΑΤΟ από την στιγμή που ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ αποφάσισε να αποχωρήσει η χώρα μας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1974 (επί στρατιωτικής ηγεσίας των ΑΡΜΠΟΥΖΗ- ΝΤΑΒΟΥ-ΓΚΡΑΤΣΙΟΥ κλπ) , σχεδόν μέχρι σήμερα στα ΘΕΜΑΤΑ του ΝΑΤΟ, του ΑΙΓΑΙΟΥ και όχι μόνο. Τα λάθη της περιόδου 1974-1990 πληρώνουμε και θα πληρώνουμε στο ΑΙΓΑΙΟ. ΑΡΕΣΕΙ ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ .Αν οι Τούρκοι με την θρασύτητα τους έχουν φθάσει να αμφισβητούν το μισό ΑΙΓΑΙΟ, απαιτείται να καταγραφούν τα λάθη. Γιατί στα ΘΕΜΑΤΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ έχουμε κάνει διαχρονικά ΟΛΕΘΡΙΑ ΛΑΘΗ, εφ όλων των κυβερνήσεων(και ειδικά του ΠΑΣΟΚ). Και δεν θα αναφερθώ στις «αστειότητες» της περιόδου 1981-1989 της αποπυρηνικοποιημένης ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ, στις «παρεούλες» με άθλιους τύπους σαν τον ΖΙΒΚΩΦ και τον ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ, σε «υπερκεράσεις» του αφοπλισμού με τις πρωτοβουλίες των 5 ηπείρων , στην μη-καταδίκη του τρισάθλιου καθεστώτος ΓΙΑΡΟΥΖΕΛΣΚΙ στην Πολωνία για μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή στην μη-καταδίκη της κατάρριψης εν ψυχρώ από το οστεοπορωμένο Σοβιετικό καθεστώς του αεροσκάφους των ΚΟΡΕΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑL 003 πάνω από την ΣΑΧΑΛΙΝΗ στην Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ. Γελούσε τότε όλη η ΕΥΡΩΠΗ. Και επί Ν ΚΟΥΡΗ η κατάσταση χειροτέρευσε κατά γεωμετρική πρόοδο.

Έρχομαι τώρα στο βιβλίο του Ν.ΚΟΥΡΗ(το οποίο παρουσίασε Κυριακάτικη εφημερίδα στα τέλη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ). Σειρά επιφανών και ΜΑΧΙΜΩΝ αξιωματικών της ΠΑ έχουν στείλει σημαντικές επιστολές επικρίνοντας σφοδρότατα και με στοιχεία την πορεία του πτεράρχου στην ΠΑ. Μεταξύ αυτών η πλέον εκτενής είναι του πτεράρχου (εα) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΛΕ που δημοσιεύτηκε στο γνωστό περιοδικό ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ(τελευταίο τεύχος/ΕΚΔΟΤΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΒΛΑΣΣΗΣ). Σημειώνει ότι ο ίδιος είχε την τύχη να υπηρετήσει υπό τις διαταγές του Ν.ΚΟΥΡΗ. Μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής σε επιστολή-ποταμό:

*ΘΕΤΩ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΜΕ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟ ΚΟΜΠΑΣΜΟ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ Ο Ν.ΚΟΥΡΗΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!. ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΩΣ ΝΕΑΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Α/ΓΕΑ ΚΑΙ Α/ΓΕΕΘΑ. ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕ. ΘΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΞΙΕΣ.

* Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΔΕΚΑΣΤΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥ, ΑΝ ΑΦΙΕΡΩΝΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ! ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ. ΑΠΟΣΙΩΠΑ ΕΥΣΧΗΜΩΣ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ. ΣΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ Α/ΓΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ. ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 45 ΧΡΟΝΩΝ! ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ . ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 6 ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΚΑΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟΝ Δ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ(ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ). ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ 165 ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ. ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ; ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΗΚΑΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ 18 ΣΕ 12 ΤΟΝ ΜΗΝΑ .ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΜΑΣ. ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΦΘΙΝΕ ΣΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΡΟΤΖΕΡΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΚΑΡΠΕΣ(ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ).

*ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ 1987 ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ. ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ. ΚΑΙ Ο Ν.ΚΟΥΡΗΣ ΒΑΦΤΙΖΕΙ «ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ1987 ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ!». ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ «Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ» ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΤΙ «Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΖΥΓΙΣΘΗ-ΕΜΕΤΡΗΘΗ-ΕΥΡΕΘΗ ΛΙΠΟΒΑΡΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ». ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

Η επιστολή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΛΕ είναι ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ και ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ-ΕΝΤΙΜΗ –ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ και με ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΛΟΝΗΤΑ. Δεν έχει θίξει μόνο το πως μας έβλεπαν στην ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ επί των ημερών ΚΟΥΡΗ και σε περίοδο ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, που ευτυχώς αναίμακτα κέρδισε η ΔΥΣΗ και όχι οι αποπυρηνικοποιημένες ζώνες!!

Απαντήσεις-φωτιά στο βιβλίο του Ν.ΚΟΥΡΗ έδωσαν γνωστά και αξιόλογα στελέχη της ηρωικής Πολεμικής μας Αεροπορίας.

*Ο Αντιπτέραρχος (εα) ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «θα ήταν προτιμότερο να σιωπά στην ερημιά που βρίσκεται, ενώ απλά αυτοθαυμάζεται και αποκρύπτει τα μελανά σημεία της καριέρας του». ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.

*Στη διάθεση μου είναι η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ του Σμηνάρχου (Ι) ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΡΗ στην 116 ΠΜ/ΑΡΑΞΟΣ που εξυμνούσε το ΑΠΡΙΛΙΑΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

*Ο Επίτιμος ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) εα ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΙΟΥ υποστηρίζει ότι «ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΠΟΥΛΩΝΟΝΤΑΙ, και ανέχθηκε την κομματικοποίηση της ΠΑ».

*Ο υποπτέραρχος (Ι) εα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ αναφέρεται στα όσα ο Ν. ΚΟΥΡΗΣ έλεγε υπέρ της ΑΠΡΙΛΙΑΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, στον ΑΡΑΞΟ καθώς και την μετέπειτα κριτική του αντικομμουνισμού!»

*Ο υποπτέραρχος (Ι) εα ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ «ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ ως Αρχηγός Αεροπορίας υπέκυψε στις κομματικές επιλογές και μεθόδευσε τον αποκεφαλισμό του κάθε αντιφρονούντα». ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

*Ο αντιπτέραρχος (Ι) εα ΣΤΕΛΙΟΣ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΣ αναφέρει ότι «ο Ν.ΚΟΥΡΗΣ εργάστηκε μεθοδικά για τον εαυτό του , δέθηκε σε κομματικό άρμα, και υποβάθμισε την μαχητική ικανότητα της Π Α». Η ΣΙΩΠΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.

*Ο αντιπτέραρχος (Ι) εα ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ υποστηρίζει ότι ο Ν.ΚΟΥΡΗΣ παραβίασε όλες τις αρχές της ΗΓΕΣΙΑΣ και κομματικοποίησε απόλυτα την ΠΑ. Δεν εφάρμοσε τις αρχές της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ στην οποία είπε ΟΧΙ και το ΝΑΙ στην ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ.

*Ο ταξίαρχος (Ι) εα ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ σε δισέλιδη επιστολή του τονίζει ότι «ο Ν.ΚΟΥΡΗΣ έβλαψε το ΕΘΝΟΣ , ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟΨΙΛΩΣΕ ΠΛΕΙΣΤΑ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ».

Όλες οι επιστολές των εκλεκτών ανώτατων αξιωματικών και πολλών άλλων συναδέλφων τους είναι στην διάθεση του υπογράφοντα. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΠΡΩΤΟ: ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΑΙΖΕΝΧΑΟΥΕΡ, ΟΥΤΕ Ο ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΙ , ΟΥΤΕ Ο ΜΑΚΑΡΘΟΥΡ ούτε ο ΝΤΕΓΚΩΛ. Και βέβαια δεν είσαι ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΓΟΣ , ΟΥΤΕ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ. Είναι πρόκληση τα «περί προσφορών στο ΕΘΝΟΣ». Τι να πούνε οι χιλιάδες αξιωματικοί που έδωσαν διαχρονικά το ΑΙΜΑ τους για την πατρίδα; Τι να πούνε οι 6 διοικητές των ηρωικών ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΩΝ ΠΕΖΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ ΚΙΛΚΙΣ-ΛΑΧΑΝΑ το 1913; Τι να πει ο πρωτομάρτυρας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ που έπεσε για την απελευθέρωση της MΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας; Τι να πούνε οι ηρωικοί νεκροί στο ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ και αμυνόμενοι πατρίου εδάφους στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο το 1941 ; Τι να πούνε τα στελέχη των ΕΔ που πολέμησαν στην Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ, στην ΓΟΤΘΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ/ΙΤΑΛΙΑ-ΡΙΜΙΝΙ, στην ΚΥΠΡΟ και στις επιχειρήσεις του Εθνικού Στρατού κατά των κομμουνιστών στον ΓΡΑΜΜΟ και στο ΒΙΤΣΙ; Απλά μνημονεύω και τον μακαρίτη πατέρα μου που έχυσε ΑΙΜΑ και τιμήθηκε με ΧΡΥΣΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ.(τα οποία δεν έχει ο Ν.ΚΟΥΡΗΣ από πεδία μαχών).Και ασφαλώς θα κλείσω με όλες τους πεσόντες της ΠΑ αμυνόμενους του ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ στο ΑΙΓΑΙΟ τα τελευταία 30 χρόνια. Ή οι 3 αξιωματικοί μας στα ΙΜΙΑ(άλλα χάλια εκεί!!). ΛΙΓΗ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ-ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ δεν βλάπτει. ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ. Γιατί έχουν περάσει ηγεσίες ΕΔ για γέλια και για κλάματα.

ΔΕΥΤΕΡΟ Μια από τις κύριες εξειδικεύσεις μου είναι τα ΘΕΜΑΤΑ του ΝΑΤΟ(20 και πλέον χρόνια). Όπως σας έχω ήδη γράψει σε περίπου 14 μήνες (λόγω κάποιων ρυθμίσεων που πρέπει να τακτοποιηθούν ) θα κυκλοφορήσει το βιβλίο μου ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Και εκεί μέσα από έγγραφα θα πάρουν πολλοί την απάντηση τους, γιατί φθάσαμε εδώ που φθάσαμε στο ΑΙΓΑΙΟ κα. ΟΨΟΜΕΘΑ.

ΠΗΓΗ

Αναρτήθηκε στις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: