Παρεμβάσεων συνέχεια από Ευ. Βενιζέλο.

Μετά την εκδήλωση της διαφωνίας του για την κατάργηση του σταυρού προτίμησης και την ίδρυση μονοεδρικών περιφερειών, ο κ. Ευ. Βενιζέλος επανήλθε χθες με δεύτερο άρθρο του στο οποίο επαναφέρει ορισμένες παλαιότερες προτάσεις του για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος.

Στη δεύτερη παρέμβασή του στην ίδια ιστοσελίδα (www.aixmi.gr), ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για την ανάγκη «ηθικής αναστήλωσης της πολιτικής», υπενθυμίζοντας μάλιστα την πρόταση που είχε κάνει προ τριετίας στην Επιτροπή Θεσμών για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο υπουργός Αμυνας συμφωνεί με την παραγραφή στη δεύτερη κοινοβουλευτική σύνοδο ζητημάτων τα οποία άπτονται πολιτικών χειρισμών, ωστόσο υπογραμμίζει ότι «σε θέματα δωροδοκίας και διακίνησης μαύρου χρήματος δεν πρέπει να υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός».

O κ. Βενιζέλος παρουσιάζει επίσης συνοπτική πλατφόρμα προτάσεων για μια σειρά ζητήματα. Πρώτον, προτείνει επανεκκίνηση του διαλόγου για τον διαχωρισμό Kράτους – Εκκλησίας και δεύτερον, «μια σοβαρή, εθνικού χαρακτήρα συζήτηση για το μέλλον των πανεπιστημίων», τονίζοντας ότι «το θέμα μας δεν είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια». Τρίτον, επαναφέρει πρόταση του για την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου και τέταρτον, ζητεί τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για μια συνταγματική αναθεώρηση. Εν προκειμένω σημειώνει ότι η συζήτηση για το νέο συνταγματικό πλαίσιο θα μπορούσε να είναι και «χαραμάδα αισιοδοξίας».

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, σχολιάζοντας την παρέμβαση του υπουργού Αμυνας σημείωναν ότι είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα η επιλογή του να δημοσιοποιήσει την ένστασή του ως προς τουλάχιστον μια κεντρική επιλογή της κυβέρνησης, το εκλογικό σύστημα.

ΠΗΓΗ

Αναρτήθηκε στις ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: