Τα κριτήρια Σαμαρά για τις αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία.

Της Ελλης Tριανταφυλλου

Την έκφραση μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας μέσω της αξιοποίησης περισσότερων βουλευτών και όχι τη διατήρηση των στενών κομματικών ισορροπιών θέτει ως κυρίαρχο κριτήριο του ανασχηματισμού που ετοιμάζει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς.

Οι στενοί του συνομιλητές αποφεύγουν με κάθε τρόπο να τροφοδοτήσουν την ονοματολογία των ημερών και, εν αναμονή της ανακοίνωσης της νέας ηγετικής ομάδας, εστιάζουν στα στοιχήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο αρχηγός τους. Αλλωστε, παραδέχονται ότι ο μόνος που έχει συνολική εικόνα των αλλαγών που δρομολογούνται, είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.

Σπεύδουν, πάντως, να στείλουν μήνυμα ότι η μονιμότητα δεν ισχύει για απολύτως κανέναν, πιθανότατα για να προλάβουν τυχόν αντιδράσεις από κάποιους που δεν θα περιληφθούν στο νέο σχήμα.

Οι αποφάσεις του κ. Σαμαρά αναμένεται να ανακοινωθούν το πιθανότερο έως το τέλος της εβδομάδας, ή το αργότερο ώς την αρχή της επόμενης, καθώς την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και πιθανολογείται ότι ο αρχηγός του κόμματος θα θελήσει να σηματοδοτήσει την έναρξη της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στο πεδίο των εθνικών ζητημάτων, παρουσία του νέου τομεάρχη, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα επιφορτιστεί και με τις αρμοδιότητες του τομέα Αμύνης. Πληροφορίες από διαφορετικές πηγές σχεδόν προεξοφλούν ότι τον διευρυμένο τομέα θα αναλάβει ο κ. Παν. Παναγιωτόπουλος. Αλλωστε, ο εν ενεργεία υπεύθυνος του τομέα κ. Δημ. Αβραμόπουλος έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο ότι επιθυμεί να αφοσιωθεί στα καθήκοντα του αντιπροέδρου του κόμματος, αλλά και στο έργο της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αυτή η κίνηση δίνει το περιθώριο στον κ. Σαμαρά να ανανεώσει την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος. Το ερώτημα, ωστόσο, ποιος θα διαδεχθεί τον κ. Παναγιωτόπουλο παραμένει, καθώς μέχρι και χθες, δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι ο αντικαταστάτης του έχει αποφασιστεί. Αντιθέτως, μία από τις αποφάσεις του κ. Σαμαρά που πρέπει να θεωρείται δεδομένη είναι εκείνη για την ανάδειξη ορισμένων κρίσιμων ζητημάτων της περιόδου, μέσω της επιφόρτισης συγκεκριμένων προσώπων για την παρακολούθησή τους. Για παράδειγμα, φαίνεται ότι ο αρχηγός του κόμματος έχει αποφασίσει να επιφορτίσει τον νυν αναπληρωτή του στον τομέα Οικονομίας κ. Χρ. Σταϊκούρα με το φλέγον ζήτημα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ ανάλογες ευθύνες θα μοιράσει και σε άλλα στελέχη του.

Αντιδράσεις.

Εν τω μεταξύ και νέα αντίδραση της Ρηγίλλης προκάλεσε η δημοσιοποίηση χθες δηλώσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου. Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Παν. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «το “ανθολόγιο” των ακατάσχετων ύβρεων και προσβλητικών τοποθετήσεων του κ. Θόδωρου Πάγκαλου “εμπλουτίστηκε” σήμερα και με νέα “επεισόδια”, που αποκαλύπτονται στις εφημερίδες», και έριξε εκ νέου το γάντι στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

«Ενώ τα βαρύτατα ατοπήματα του αντιπροέδρου διαδέχονται το ένα το άλλο, η κοινή γνώμη έχει πεισθεί, πλέον, ότι το πρόβλημα δεν είναι του κ. Πάγκαλου, αλλά του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος οφείλει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες του», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, για δεύτερη συνεχή ημέρα.

ΠΗΓΗ

Αναρτήθηκε στις ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: