Έρχεται βοήθεια από την Κίνα!

Να αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα ετοιμάζεται το Πεκίνο. Ήδη ο άνθρωπος που αναμένεται να αναλάβει την πρωθυπουργία της Κίνας στην επόμενη αλλαγή κυβέρνησης, σε δύο χρόνια, κατέφτασε στην Ευρώπη με μία βαλίτσα γεμάτη με εμπορικές συμφωνίες και δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των ομολόγων και κατ’ επέκταση των οικονομιών του ευρωπαϊκού Νότου.

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Li Keqiang δήλωσε ότι το Πεκίνο θα στηρίξει έμπρακτα κατά τους επόμενους μήνες τους αδύναμους κρίκους του ευρώ. Τα προβλήματα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας δεν τρομάζουν την Κίνα όσο την τρομάζουν τα σενάρια περί κατάρρευσης των τιμών των αμερικανικών ομολόγων.

Έχοντας τοποθετήσει τεράστιο μέρος των συναλλαγματικών αποθεμάτων του 2,6 τρισ. δολαρίων στους αμερικανικούς τίτλους, το Πεκίνο βιάζεται να επενδύσει στην ευρωπαϊκή περιφέρεια. Γιατί μπορεί να αποκτήσει τα ομόλογα αυτά σε πολύ χαμηλές τιμές και μ’ αυτές τις κινήσεις αντισταθμίζει τον κίνδυνο που έχει αναλάβει στις ΗΠΑ και αντικρούει τις εσωτερικές αντιδράσεις.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ για τις προθέσεις της Κίνας, τα 800 δισ. ευρώ που πρέπει να δανειστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φέτος και τη δεύτερη φάση της κρίσης που έρχεται σε ΕΕ και Ελλάδα, στην Ισοτιμία του Σαββάτου, 8 Ιανουαρίου.

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: