Απάντηση Davutoğlu σε Lieberman: «Να γίνουν παράδειγμα για το Ισραήλ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις».

HURRIYET

Turkish FM urges Israel to use diplomatic channels

Άμεση απάντηση απήυθηνε ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Davutoğlu, στον ομόλογό του Ισραηλινό Lieberman, που σε άρθρο του στην εφημερίδα Jerusalem Post, ουσιαστικά τον προσκάλεσε σε έναν «ειλικρινή διάλογο».

«Η Άγκυρα επιθυμεί από το Ισραήλ να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις σύγχρονες διπλωματικές οδους και να κάνει πρωτίστως μια αυτοκριτική όσον αφορά το γεγονός πως οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί στο βαθμό που είναι σήμερα».

«Η απόσταση που χωρίζει οποιονδήποτε Υπουργό από τον ομόλογό του αρχίζει και τελειώνει σε ένα τηλεφώνημα. Οι απαιτήσεις της Τουρκίας είναι σαφείς. Περιμένουμε από το Ισραήλ να κάνει την αυτοκριτική του και να λάβει σοβαρά υπόψη του τα τεκταινόμενα της επιχείρησης στο στολίσκο για τη Γάζα».

«Η ελληνοτουρκική προσέγγιση και η βελτίωση των διμερών σχέσεων, αποτελεί παράδειγμα καλής χειρονομίας της μιας χώρας προς την άλλη. Η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδος – Τουρκίας είναι ιστορικής σημασίας, και οι σχέσεις αυτές ενισχύθηκαν περισσότερο με τη σημερινή επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού. Το ίδιο δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός άρθρου σε εφημερίδα, παρά μόνο ακολουθώντας την ηθική και σύγχρονη διπλωματική οδό».

Σχετική ανάρτηση: Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Avigdor Lieberman, προσκάλεσε τον ομόλογό του Ahmet Davutoglu, για “ειλικρινή διάλογο”.

Geopolitics & Daily News

Ένα Σχόλιο to “Απάντηση Davutoğlu σε Lieberman: «Να γίνουν παράδειγμα για το Ισραήλ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις».”

  1. orego-farm@bredband.net Says:

    Πολύ θράσος η μαϊμού…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: