Οι αντιδράσεις των Γερμανικών μέσων ενημέρωσης για το φράχτη στον Έβρο που …ίσως κατασκευαστεί – «Ο φράχτης της Ελλάδας είναι μία πράξη απελπισίας».

SPIEGEL

Greece’s Planned Border Fence Is ‘An Act of Despair’

Οξύμωρο σχήμα αποτελεί το γεγονός να συγκρίνουν οι Γερμανοί το πρώην τείχος του Βερολίνου με το φράχτη που σκοπεύει να κατασκευάσει η χώρα μας στα σύνορα της με τη Τουρκία ώστε να αποτρέψει τη μαζική είσοδο λαθρομεταναστών. Οι Γερμανοί, γνωστοί για τις όχι και τόσο φιλελληνικές θέσεις τους, για μια ακόμη φορά κατάφεραν να μας …τρελάνουν.

Η κεντροδεξιά Frankfurter Allgemeine Zeitung κρίνει και παράλληλα, προβληματίζεται… Πως είναι δυνατόν μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ να αποφασίζει να στήσει φράχτες στα σύνορά της με επίσης χώρα μέλος της Συμμαχίας, όπως και τι τελικά θα γίνει αν η Τουρκία γίνει μέλος της Ε.Ε, όσον αφορά πάντα τη λαθρομετανάστευση.

Η εβδομαδιαία Die Zeit θεωρεί πως το μέτρο δεν θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, ενώ δεν ξεχνά και την ανθρώπινη πλευρά του θέματος, τονίζοντας πως υπάρχει περίπτωση με αυτή την απόφαση οι διασχίζοντες παράνομα τη μεθόριο να οδηγηθούν τελικά προς το ποταμό Έβρο, με ότι αυτό συνεπάγεται, λόγω της γνωστής επικινδυνότητας. Παράλληλα αναφέρει πως πρόκειται για μεγάλο κύμα λαθρομεταναστών καθώς και στο ρόλο των συνοριοφυλάκων, αλλά και αυτόν της Frontex.

Με τη σειρά της η κεντροαριστερή Süddeutsche Zeitung γράφει πως το σχέδιο όσον αφορά τη περίφραξη είναι μια πράξη απελπισίας. Συνδέει το οργανωμένο έγκλημα με τη λαθρομετανάστευση, ενώ δεν παραλείπει να θέσει ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου, μιας και θεωρεί πως απλώς θα μετατοπίσει το πρόβλημα.

Τέλος η αριστερή Berliner Zeitung μας «λούζει» κανονικά και με ειρωνία γράφει πως είναι κρίμα να μην αποφασίσουμε να περιφράξουμε και τα 206 χιλιόμετρα που είναι συνολικά τα σύνορα μας με τη Τουρκία στη συγκεκριμένη περιοχή. Αναφέρεται στα οικονομικά μας προβλήματα και βασικά μας υπενθυμίζει πως όλοι οι παράνομα διερχόμενοι προς τη χώρα μας δεν έχουν σκοπό να εγκατασταθούν εδώ αλλά σε κάποια από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Geopolitics & Daily News 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: