Με επενδύσεις θα στηρίξουν οι εφοπλιστές την οικονομία!

Αισιόδοξα μηνύματα άφησε η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με εκπροσώπους της διοίκησης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, κ. Γιάννης Διαμαντίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφοπλιστές εμφανίστηκαν θετικοί στο ενδεχόμενο στήριξης της ελληνικής οικονομίας μέσω επενδύσεων.

Ταυτόχρονα, έκαναν λόγο για ενιαίο υπουργείο ναυτιλίας, μαζί με το Λιμενικό Σώμα, όπως γινόταν στο παρελθόν, καθώς και για αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, ζήτησαν στο θέμα της φορολογίας για τα εφοπλιστικά κεφάλαια που εισάγονται και επενδύονται σε επενδύσεις στην Ελλάδα, να αντιμετωπίζονται όπως και οι ξένες επενδύσεις, ενώ στο ζήτημα της ναυτικής εκπαίδευσης τόνισαν ότι θα πρέπει να «αναβαθμιστεί» και να γίνει καλύτερη καθώς μπορεί να χτίζονται νέα πλοία αλλά δεν υπάρχουν ικανά στελέχη να τα επανδρώσουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – εμφανίστηκε θετικός, σημειώνοντας πως συζητάει όλα τα θέματα. Ταυτόχρονα, έδωσε το «πράσινο φως» στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζονται για «αναβάθμιση» της ναυτικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Διαμαντίδης, μετά τη συνάντηση, ανέφερε πως «η ναυτιλία είναι ο βασικότερος οικονομικός μοχλός ανάπτυξης της πατρίδας μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Ένωση έθεσε τις απόψεις της και τα αιτήματά της και ο πρωθυπουργός με πολύ καλό τρόπο και πολύ ανοιχτό μυαλό άκουσε τις απόψεις τους».

Κριτική από την αντιπολίτευση.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εφοπλιστές τόνισε: «Ο πρωθυπουργός λίγο αργά θυμήθηκε το ότι υπάρχει ναυτιλία στην Ελλάδα. Χρειάστηκαν δεκαπέντε (15) μήνες, μέχρι να συνειδητοποιήσει τη σημασία της, το ότι δηλαδή αποτελεί πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας και παγκόσμια δύναμη. Χρειάστηκαν μήνες άστοχων πειραματισμών και παλινωδιών, οι οποίες μάλιστα συνεχίζονται» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ας πει η κυβέρνηση στο λαό που δεινοπαθεί, στους επιστρατευμένους και άνεργους ναυτεργάτες, στους εργάτες στη Ζώνη και στα άλλα ναυπηγεία πόσα ήταν τα κέρδη των εφοπλιστών την τελευταία δεκαετία, πόσες οι χρηματοδοτήσεις που πήραν από το κράτος και οι φόροι που πλήρωσαν, πόσες εκατοντάδες πλοία κατασκευάζουν τώρα στο εξωτερικό» τονίζεται σε ανακοίνωση το ΚΚΕ.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: