Στην αντεπίθεση περνάει Τζούλιαν Ασάνζ – «Η αποφασιστικότητά µου ενισχύεται»

Το Wikileaks θα επιταχύνει τη δηµοσιοποίηση των διαβαθµισµένων διπλωµατικών τηλεγραφηµάτων των ΗΠΑ, δήλωσε χθες ο ιδρυτής της, Τζούλιαν Ασάνζ, ύστερα από τη νέα διαδικαστικού χαρακτήρα εµφάνισή του σε δικαστήριο του Λονδίνου κατά την οποία ορίστηκε η 7η και 8η Φεβρουαρίου ως ηµεροµηνία συζήτησης του σουηδικού εντάλµατος σύλληψής του.

Η οµάδα των δικηγόρων του έχει ήδη καταστήσει σαφή την υπερασπιστική γραµµή που θα ακολουθήσει: τυχόν έκδοσή του στη Σουηδία, υποστήριξαν χθες, µπορεί να έχει ως αποτέλεσµα ο Ασάνζ να καταλήξει στο Γκουαντάναµο ή ακόµα και στον θάλαµο θανατοποινιτών – στις ΗΠΑ πάντα.

Παράλληλα, οι δικηγόροι του επιµένουν πως δεν πρέπει να εκδοθεί διότι δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στη Σουηδία, οι Αρχές θέλουν απλώς να τον ανακρίνουν σε σχέση µε τις καταγγελίες για βιασµό, το ευρωπαϊκό ένταλµα σύλληψης που αξιώνει την κράτησή του εκδόθηκε αντικανονικά και η σουηδική εισαγγελία επιδεικνύει ένα «µοτίβο παράνοµης και/ή διεφθαρµένης συµπεριφοράς».

«Οι πιέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητά µου», δήλωσε ο ιδρυτής του Wikileaks σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελβετικές εφηµερίδες.

ΠΗΓΗ

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: