Βούλγαροι στην Ελλάδα: «Δεύτερη μεγαλύτερη εθνικότητα μετά τους Αλβανούς»

Το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Φόκους’ δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη του Βλαντιμίρ Κάλτσεφ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης, Ένταξης και Ελεύθερης Κοινωνικής διακίνησης των ατόμων με τον τίτλο: « Στην Ελλάδα, οι Βούλγαροι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εθνικότητα μετά τους Αλβανούς».

«Η Ελλάδα και η Βουλγαρία είναι γειτονικές χώρες και δεν χρειάζεται άδεια εργασίας. Η ροή των Βουλγάρων, όχι μόνον για αναψυχή, για τουρισμό αλλά και για απασχόληση είναι πολύ μεγάλη, ειδικά όταν υπάρχει εποχιακή απασχόληση. «Οι Βούλγαροι δραστηριοποιούνται κυρίως στον αγροτικό τομέα, στην παροχή υπηρεσιών και στις οικοδομικές εργασίες.

«Η πλειονότητα όμως ανήκει στους εποχιακούς εργαζόμενους», είπε ο εμπειρογνώμονας.

Στην Ελλάδα, οι Βούλγαροι είναι μεταξύ 80.000 και 120.000 χιλιάδων.

Ο Βούλγαρος εμπειρογνώμονας επεσήμανε ότι μεγάλος αριθμός Βουλγάρων απασχολείται κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα καθ’ όλη την εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο επιστρέφει στη Βουλγαρία, διασχίζοντας στην πραγματικότητα κάθε εβδομάδα «τα σύνορα της απασχόλησης».

«Οι Βούλγαροι είναι συγκεντρωμένοι σε ορισμένες περιοχές. Σε μια ενημερωτική ημερίδα αναφέρθηκε ότι τουλάχιστον 20.000 Βούλγαροι βρίσκονται στην Κρήτη. Ο μεγαλύτερος όγκος των Βουλγάρων παρουσιάζεται στην έναρξη των εποχιακών γεωργικών εργασιών», δήλωσε ο Κάλτσεφ.

Τίτλος: «В Гърция българите са втората по численост националност след албанците, като броят им варира от 80 хиляди до 120 хиляди»

Δημοσίευση: Агенция «Фокус», 31.1.2011.

Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Διευκρίνιση: Οι θέσεις και απόψεις των δημοσιευμάτων, δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα και τις δικές μου. Έχω την αποκλειστική ευθύνη όσων άρθρων φέρουν στο τέλος την υπογραφή «Geopolitics & Daily News».
 
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι όσο γίνεται σχετικότερα με τη θεματολογία της ανάρτησης και να μη περιλαμβάνουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια είναι ορατά αφού περάσουν από έγκριση, γι’ αυτό και ζητώ τη κατανόηση σας για τυχόν καθυστερήσεις. Οι απόψεις των σχολιαστών δεν αντικατοπτρίζουν πάντοτε και τις δικές μου ανεξάρτητα που αναρτούνται.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ετικέτες: , , . 1 Comment »

Ένα Σχόλιο to “Βούλγαροι στην Ελλάδα: «Δεύτερη μεγαλύτερη εθνικότητα μετά τους Αλβανούς»”

  1. Ανώνυμος Says:

    Ειδικα στην παροχη υπηρεσιων παραδραστηριοποιουνται θα ελεγα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: