Απλά παρατηρούμε όσα συμβαίνουν στην Αλβανία…

Στα… ψιλά φαίνεται πως έχει περάσει τουλάχιστον από την πλειοψηφία των Αθηναϊκών Μέσων Ενημέρωσης η κρίση στην Αλβανία. Εδώ και μέρες, η γειτονική χώρα βρίσκεται σε αναβρασμό, η πολιτική σταθερότητα κλυδωνίζεται και η Ελληνική πλευρά απλώς παρατηρεί εξ’ αποστάσεως.

Την ίδια στιγμή οι ομογενείς μας στην Βόρειο Ήπειρο νιώθουν ολοένα και πιο μετέωροι. Από τη μια, βάλλονται από την Κυβέρνηση Μπερίσα και από την άλλη, βλέπουν την Ελλάδα αντί να τους στηρίζει στις δύσκολες αυτές στιγμές, να απομακρύνεται.

Η συνεχιζόμενη προκλητική στάση των Αλβανών απέναντί τους, δυστυχώς από πολλούς εκλαμβάνεται πια ως κάτι το… συνηθισμένο.

Η Ελλάδα απαιτείται μέσα σ’ αυτές τις συγκυρίες να ορθώσει το ανάστημά της και να πάρει θέση, με αφορμή την πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Εξάλλου, τα κρίσιμα τεστ για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, όπως η επικείμενη απογραφή πληθυσμού, πλησιάζουν και αν η χώρα μας θέλει να έχει λόγο στην φυσιογνωμία ενός εν δυνάμει Ευρωπαίου εταίρου της, θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί το γρηγορότερο δυνατό.

Είναι καιρός να σταθούμε πιο αποφασιστικά στο πλευρό των συμπατριωτών μας της Βορείου Ηπείρου, να υποστηρίξουμε πιο συστηματικά τα εθνικά τους δίκαια και κυρίως να επιμείνουμε στην παροχή προς τα εκεί ελληνόπουλα καλύτερης εκπαίδευσης, ως αντιστάθμισμα κυρίως απέναντι στην εθνικιστική προπαγάνδα την οποία αρέσκεται να κάνει το επίσημο Αλβανικό κράτος.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημά μας και να αποδείξουμε, ότι έχουμε… σφυγμό, παρά την οικονομική κρίση, που περνάμε; Πάντως δεν πρέπει να αφήσουμε τους συμπατριώτες μας στην Βόρειο Ήπειρο για άλλη μια φορά μόνους, χωρίς στήριξη…

ΠΗΓΗ

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: