Έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου του ακραίου Ισλάμ στη Νότιο – Ανατολική Ευρώπη

Το Παρατηρητήριο του ακραίου Ισλάμ στη Νότιο – Ανατολική Ευρώπη (Radical Islam Monitor in Southeast Europe -RIMSE-), ξεκίνησε τη λειτουργία του με σκοπό την αποκάλυψη των Ισλαμικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, τόσο των βίαιων τάσεων όσο και της ειρηνικής διείσδυσης.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Ελλάδα.

Το  RIMSE, υποστηρίζει ότι η απειλή που εκφέρεται εκ μέρους του Ισλάμ απέναντι στη Δύση και ειδικότερα στην Ν.Α Ευρώπη, δεν είναι βεβαίως η Μουσουλμανική θρησκεία αλλά ο Ισλαμισμός ως ολοκληρωτική πολιτική ιδεολογία.

Η γλώσσες της ιστοσελίδας θα είναι τα Ελληνικά και Αγγλικά και πολύ σύντομα θα αναρτηθεί τομέας των διεθνών συμβούλων του Παρατηρητηρίου που περιλαμβάνουν εξειδικευμένους ερευνητές, πανεπιστημιακούς και ανώτατα στελέχη διεθνών οργανισμών από τις ΗΠΑ, Ισραήλ, Σερβία, Κροατία, Ρουμανία και Ελλάδα. Το RIMSE φιλοδοξεί να προάγει τον διάλογο και την έρευνα στο ζήτημα του ακραίου Ισλάμ και των εκφάνσεων του και σε τακτικά διαστήματα θα αναρτά ειδικές μελέτες όπως και σχολιασμούς σε θέματα της επικαιρότητας, όπως και εξειδικευμένη πληροφόρηση επί του ζητήματος.

Ιστοσελίδα: www.rimse.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: