Ολοι δωρητές οργάνων με το… ζόρι!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Χωρίς… μάτια, καρδιά, νεφρά, συκώτι ή οποιοδήποτε άλλο όργανο θα παραλαμβάνουν εμβρόντητοι τη σορό αποθανόντος σε κρατικό ή ιδιωτικό νοσοκομείο στο άμεσο μέλλον οι εμβρόντητοι συγγενείς του, αν γίνει νόμος το νομοσχέδιο που πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση.

Εν πλήρει αγνοία τους, χωρίς να τους ρωτήσει κανείς για να πάρει την άδειά τους, οι γιατροί θα έχουν προχωρήσει κατά την αυθαίρετη κρίση τους σε… μεταμόσχευση όσων οργάνων του εκλιπόντος ασθενούς επιθυμούν! Θα τεμαχίζουν δηλαδή το πτώμα κατά τις ορέξεις και τις ανάγκες που υφίστανται κατά την άποψή τους, θα αφαιρούν τα χρήσιμα όργανα και ό,τι περισσεύει θα το παραδίδουν στους συγγενείς προς ταφή!

Αυτή η συμπεριφορά και δράση ανατριχιαστικής ιατρικής αυθαιρεσίας θα είναι απολύτως νομότυπη βάσει του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Με ένα απαράδεκτο νομικό τέχνασμα, το εφεύρημα της «εικαζόμενης συναίνεσης» των πεθαμένων (!), η κυβέρνηση αποφάσισε να νομοθετήσει ότι όλοι οι Ελληνες κατατάσσονται αυτομάτως και αυθαιρέτως στην κατηγορία των… «δωρητών σώματος» – και τα έντεκα εκατομμύρια!

Η κυβέρνηση ορίζει δηλαδή ότι όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, από τη στιγμή της ενηλικίωσής τους, είναι δωρητές ανθρωπίνων οργάνων και μάλιστα χωρίς καθόλου να τους ρωτήσει!

Μόλις κάποιος πεθάνει δηλαδή το σώμα του ανήκει στο… κράτος, το οποίο διαχειρίζεται (και δυνάμει εμπορεύεται, προσθέτουμε εμείς) τα όργανά του κατά την απόλυτη βούλησή του! Δωρητές οργάνων με το ζόρι σε ένα κράτος που κανένας πολίτης δεν το εμπιστεύεται, βαθύτατα διεφθαρμένο και μισητό από τον κόσμο…

Μόνο όποιος υποβάλει δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, αφού προηγουμένως πάει και σε… συμβολαιογράφο (!) ή αστυνομική αρχή για να βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής του, μπορεί να γλιτώσει μετά θάνατον αυτή τη μεταχείριση.

Πόσοι θα το κάνουν; Ουσιαστικά κανένας, το πολύ μερικές χιλιάδες, άντε δεκάδες χιλιάδες άτομα. Ούτε καν θα το μάθουν οι Ελληνες ότι θα υπάρχει τέτοιος νόμος, μέχρι να είναι πλέον πολύ αργά. Να υποστούν δηλαδή τις συνέπειές του στο περιβάλλον τους.

Είναι εξοργιστική η εξαπάτηση του πληθυσμού σε ένα τέτοιο θέμα. Πόσω μάλλον που ένας νόμος που βασίζεται στην «εικαζόμενη συναίνεση» των πεθαμένων, θα έχει τερατώδεις παρενέργειες στην εφαρμογή του στην πράξη. Η μετατροπή κάθε νεκρού Ελληνα σε πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση θα δώσει αντικειμενικά ώθηση στα κυκλώματα εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων.

Εξαγοράζοντας υπαλλήλους της υπηρεσίας διαχείρισης των τεράστιων πλέον ποσοτήτων ανθρωπίνων οργάνων προς μεταμόσχευση, τα κυκλώματα αυτά θα κατευθύνουν τα μοσχεύματα προς πελάτες τους που θα έχουν χρυσοπληρώσει και μάλιστα όχι μόνο στην Ελλάδα – θα κάνουν και… εξαγωγές σε πλούσιες χώρες του εξωτερικού, όπου φυσικά δεν ισχύουν τέτοιοι νόμοι!

Υπάρχουν ακόμη πιο φρικιαστικές δυνατότητες παρεκτροπών. Τα κυκλώματα αυτά να εξαγοράζουν κάποιους επίορκους γιατρούς, οι οποίοι να μην καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια διάσωσης π.χ. βαριά τραυματισμένων νέων σε τροχαία δυστυχήματα, να επέρχεται έτσι ο εγκεφαλικός θάνατος και το κύκλωμα να κατευθύνει τα όργανα του νεκρού προς πελάτες που τα έχουν ανάγκη και έχουν πληρώσει γι’ αυτό.

Μέχρι στιγμής τέτοιοι κίνδυνοι δεν υπάρχουν, καθώς οι συγγενείς που θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη μεταμόσχευση θα έχουν και άμεση γνώση σε ποιον θα μεταμοσχευθούν τα όργανα του ανθρώπου που έχασαν. Αυτό περιορίζει δραστικά τις δυνατότητες δράσης των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων.

Οσο για το γεγονός ότι ελάχιστο τμήμα του πληθυσμού (λιγότερο από το 1%) έχει δηλώσει αυτή τη στιγμή την επιθυμία του να είναι δωρητής οργάνων, αυτό αποτυπώνει τη βαθιά δυσπιστία των Ελλήνων προς τους κρατικούς και ιατρικούς θεσμούς που διαχειρίζονται τις μεταμοσχεύσεις.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ
Αλλο η πειθώ, άλλο η αρπαγή

Υπέροχη πράξη είναι η δωρεά οργάνων. Συγκλονιστική πράξη ανθρώπινου ψυχικού μεγαλείου συνιστά η μεταμόσχευση οργάνων από κάποιον που πέθανε σε άλλον που με τα όργανα αυτά θα ζήσει ή θα αλλάξει εκ βάθρων η ζωή του. Η ανείπωτη ευτυχία του ανθρώπου που με λαχτάρα περιμένει ένα μόσχευμα και το βρίσκει, ανυψώνει πραγματικά τους ανθρώπους. Αλλο πράγμα όμως είναι μια επίμονη, επίπονη, μακροχρόνια εκστρατεία διαφώτισης και πειθούς του κόσμου ώστε ει δυνατόν όλοι σχεδόν οι Ελληνες να γίνουν οικειοθελώς δωρητές οργάνων συναισθανόμενοι το μεγαλείο της πράξης τους και εντελώς άλλο πράγμα η βίαιη αρπαγή των οργάνων που προωθεί η κυβέρνηση.

ΕΘΝΟΣ

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: . 8 Σχόλια »

8 Σχόλια to “Ολοι δωρητές οργάνων με το… ζόρι!”

 1. Κατερίνα Χριστοδουλάκη-Κοπασάκη Says:

  Στην άκρως εγω-κεντρική κοινωνία του: συσσώρευε πάνω σε πτώματα λαών και λεηλασίες χωρών, δεν είναι εύκολο να πιστέψει κανείς στο μεγαλείο της προσφοράς ζωής. Κι αυτό, μας λέει ο κ. Γιώργος Δελαστίκ στο άρθρο του, θα εμπορευματοποιηθεί και μάλιστα, ξεδιάντροπα, όπως η δυνατή του πένα το περιγράφει.
  Αλίμονο, εντούτοις, αν τις κοινωνίες καθυπότασσαν μονόπλευρα και προς χάρη τους μόνο, οι κυρίαρχες ολιγαρχίες. Διότι οι γιατροί μας στα νοσοκομεία, δεν είναι… τομάρια. Τουλάχιστον, η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι, ευτυχώς!
  Ναι, λοιπόν, για τη ζωή την πανώρια, τη δυστυχή μα και περίτρανη στα χέρια ανθρωποκεντρικού ή ανθρωποκτόνου ανθρώπου, ναι όλοι να γίνουμε δωρητές οργάνων, ακόμα και μέσα στον κίνδυνο να γίνουν τα μάτια μας εμπόρευμα, αφού κάποιος συνάνθρωπος, θα δει όλα εκείνα που μας κάνουν να λέμε πως όσο υπάρχουν Άνθρωποι, η αδικία και η μισανθρωπία, θα μας τροφοδοτούν για να παλεύουμε για την πανανθρώπινη ευδαιμονία κόντρα στον ίδιο τον αταβισμό μας.

 2. ΠΑΝΟΣ Says:

  Τό συμπέρασμα μου απ’ όλα αυτά. Σιγά -σιγά ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ. Πού άνθρωπος βαθμιαία μετατρέπεται σέ δούλο χωρίς βασικά δικαιώματα στή ζωή του. Δέν ορίζει τή σκέψη , τό σώμα τήν ύπαρξη του. Γιά όλα αποφασίζει ό εργοδότης ό ιδιοκτήτης του. Πόσο εισόδημα θά έχει από τό βιοπορισμό του. Πότε άν θά δημιουργήσει οικογένεια [ υπόψιν γιά τούς αφέντες ιδιοκτήτες ό θεσμός κύτταρο τής κοινωνίας θεωρείται αντιπαραγωγικός καί γι αυτό τήν αποθαρρύνουν] . Γι αυτό καί ιδεολογικά καταπολεμούν τό θεσμό τού γάμου ευτελίζοντας τον . Διότι οί μοναχικοί άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερο. Ταυτόχρονα έλέγχουν όσονούπω τή ζωή του δούλου. Ανεβάζοντας τό όριο ετών εργασίας κοντά στό προσδόκιμο όριο επιβιώσης. Ώστε νά μή ζεί καί πολλά χρόνια καί τού πληρώνουν σύνταξη. Πώς θά τό καταφέρουν αυτό; Υποσκάπτοντας του τήν υγεία μέ τόν διατροφικό κώδικα codex allimentarius. Μάς αντιμετωπίζουν σάν ζώα τής φάρμας τους. Πού καί μέ τό θάνατο τους φέρνουν κέρδος στόν ιδιοκτήτη μέ τήν εμπορία τών οργάνων τους. [τά ίδια καί οί οικείοι τους δέν έχουν κανένα λόγο φυσικά στό λόγο καί τή ζωή του]. Αυτή είναι ή κατάσταση….

 3. Poursas Says:

  Σιγα ρε Γιωργο χαλαρωσε λιγο. Λες και τα παιρνουν οι ανθρωποι για δικο τους οφελος. Σε ανθρωπους θα πανε που εχουν αναγκη για να μην πεθανουνε. Δεν λεω πρεπει να εχουν συγκαταθεσει αλλα αν ποτε δεις ανθρωπο με τεχνιτο πνευμονα θα καταλαβεις.

 4. Δημήτριος Π. Says:

  Κατ’ αρχάς μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα και να κατακρίνετε τους άλλους. Πρώτα ενημέρωση, μετά κριτική.

  Πρωτίστως πρέπει να γνωρίζουμε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τι λέει το προταθέν σχέδιο νόμου. Αν κάποιος μπορεί ας παραθέσει κάποιο link ώστε να το διαβάσουμε όλοι.

  Είναι αδιανόητο να πεθάνει (χτύπα ξύλο) κάποιος δικός σου και να σου τον παραδώσουν αφού του έχουν αφαιρέσει -κατά το δοκούν- όποια και όσα ζωτικά όργανα μπορούν να μεταμοσχευθούν σε άλλους ασθενείς.

  Ως μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ και επειδή δεν γνωρίζω τι ισχύει στην Ελλάδα όπου η έννοια «αυτονόητο» είναι άγνωστη και η κοινή λογική θεωρείται ελάττωμα, θα σας πω τι συμβαίνει εδώ που είμαι εγώ. Σημειωτέον δε ότι κάθε πολιτεία έχει τους δικούς της νόμους σε παρόμοια θέματα.

  Στην πολιτεία Illinois (με πρωτεύουσα το Springfield και μεγαλύτερο μητροπολιτικό κέντρο το Chicago) ο νόμος είναι σαφής και περιληπτικά λέεει το εξής: «Αφαίρεση οργάνων ΔΕΝ μπορεί να γίνει, σε καμμία περίπτωση, εκτός αν i) Υπάρχει προηγούμενη συγκατάθεση του αποθανόντος ή ii) Δοθεί, εγγράφως, άδεια του πλησιεστέρου συγγενούς του αποθανόντος.» Ο μόνος τρόπος δε με τον οποίο αποδεικνύεται η συγκατάθεση του αποθανόντος είναι με δική του ενυπόγραφη δήλωση -προφανώς εν ζωή- και η οποία καταγράφεται στο λεγόμενο Driver’s License με την ένδειξη «donor» δηλ. δωρητής. Επειδή μάλιστα το Driver’s License ανανεώνεται κάθε 4 χρόνια, ο κάτοχος μπορεί σε κάθε ανανέωση να δηλώσει άλλη προτίμηση, δηλ. η δήλωση απόδοχής του «organ donor» δεν είναι κάτι που αποφασίζεται μόνο μία φορά στην ζωή μας και δεν έχει ισόβια ισχύ αλλά μπορεί να αλλάζει κάθε τεραετία.

  Αν λοιπόν κάποιος χάσει την ζωή του και κάποιο από τα όργανά του είναι «match» δηλ. ταιριάζει με τις ανάγκες κάποιου ασθενούς που περιμένει μόσχευμα, τότε εφ’ όσον το driver’s license έχει την ένδειξη «donor» ο ιατρός μπορεί να προχωρήσει σε αφαίρεση οργάνου χωρίς να ρωτήσει τον πλησιέστερο συγγενή και ο λόγος είναι προφανής. Όσο καθυστερεί η αφαίρεση του οργάνου λιγοστεύουν οι πιθανότητες επιτυχίας της μεταμόσχευσης. Αν ο νεκρός δεν είναι «δωρητής» τότε ΜΟΝΟ κατόπιν ενυπόγραφης αδείας από τον πλησιέστερο συγγενή του μπορεί ο ιατρός να προχωρήσει.

  Γίνεται λοιπόν επιτακτικό, όσοι θέλουν να είναι «μετά θάνατον δωρητές» να το δηλώνουν στο Driver’s License διότι έτσι ελαχιστοποιείται ο χρόνος που απαιτείται για την πιστοποίηση του αν κάποιος είναι όντως δωρητής ή οι συγγενείς του θέλουν και επιτρέπουν να γίνει (μετά θάνατον) δωρητής, αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά επιτυχίας σε περίπτωση μεταμόσχευσης.

  Είναι φυσιολογικό κάποιοι να νιώθουν κάπως άβολα με αυτό το θέμα, είναι ανθρώπινο. Όμως, δεν υπάρχει σοβαρό επιχείρημα κατά της «προσφοράς ζωής» που επιτυγχάνεται με το να δηλώσει κάποιος «δωρητής οργάνων».

  Προφανώς και ο νόμος είναι μακροσκελέστατος αφού καλύπτει όλες τις πιθανές περιπτώσεις, προστατεύει κατά παντός είδους αυθαιρεσιών και δεν εξαντλείται στην παραπάνω περιληπτική πρόταση που παρέθεσα.

  Γι’ αυτό και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τον ελληνικό νόμο, όχι -βέβαια- ψηφισμένο αλλά τουλάχιστον στην τελική του (υπό ψήφιση) μορφή προτού κάνουμε ανεύθυνα σχόλια και κριτική.

  Η αλήθεια βέβαια είναι και εδώ εκφράζω καθαρά προσωπική γνώμη ότι δεν πιστεύω πως αυτός τουλάχιστον ο νόμος θα είναι συμβατός με το αυτονόητο και την κοινή λογική, κάτι που είναι εξαιρετικά σύνηθες, ίσως και ο κανόνας, στην σχιζοφρενή νεοελληνική πραγματικότητα.

 5. Poursas Says:

  Ευτυχως Δημητρη μεταναστευσες για να αποφυγεις την σχιζοφρενή νεοελληνική πραγματικότητα. Εμεις εδω τρωμε την πικρα σε αντιθεση με καποιους που εγωιστικα λακισαν για ιδιον οφελος…. Ο καθενας για το τομαρι του που λενε

 6. Λουκάς Says:

  Καλησπέρα.

  Για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύομαι να πιστέψω πως με το έτσι θέλω η οποιαδήποτε Κυβέρνηση θα σε κάνει δωρητή οργάνων.

  Αν κάποιος δεν θέλει να γίνει δωρητής, ας μην γίνει.

  Ωστόσο καλό θα ήταν να υπάρχει μια συστηματική και σοβαρή ενημέρωση όσον αφορά τη δωρεά οργάνων γιατί πολύς κόσμος το θεωρεί …απάτη ή τέλος πάντων δεν εμπιστεύεται γιατρούς, κράτος κλπ.

  Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή νόμου ισχύουν και στην Ελλάδα αυτά που έγραψε με έντονα γράμματα ο Κος Δημήτρης Π.

  Το γνωρίζω, γιατί εδώ και πολλά χρόνια είμαι ο ίδιος εθελοντής δωρητής οργάνων. Όσοι είναι δωρητές οργάνων μάλιστα έχουμε και κάρτα την οποία μας έχει συσταθεί από το σχετικό οργανισμό να έχουμε πάντα μαζί μας.

  Φιλικά προς όλους / Λουκάς

 7. ΠΑΝΟΣ Says:

  Αγαπητέ Δημήτριε Π. καί Λουκά. Η ανθρώπινη ηθική καί ή θεία δικαιοσύνη πού αυτό λέτε πρεσβεύει : ότι κανείς δέν γίνεται έν αγνοία του καί χωρίς τή συγκατάθεση του δωρητής οργάνων. ΟΜΩΣ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΩΝ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤ’ ΕΙΚΑΣΙΑΝ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ. Καί τό κράτος τού αφαιρεί ζωτικά όργανα πρίν εγκαταλείψει τόν μάταιο ετούτο κόσμο ΤΟΝ ΣΦΑΖΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ! ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ »ΠΑΙΞΕΙ»ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ…… Όταν τό νομοσχέδιο θά απαγορεύει καί τήν προσφορά οργάνων σέ συγγενείς [ από μητέρα ή πατέρα στό παιδί του…. Τά συμπράσματα δικά σας

 8. Perdikoglou Says:

  Η πράξη της δωρεάς οργάνων είναι σίγουρα ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος στον συνάνθρωπο του. Στην θεωρία καλό είναι που όλοι μας είμαστε δωρητές, ΑΛΛΑ υπό κάποιες προϋποθέσεις .

  ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ :

  -Όταν ο ανθρώπινος πόνος δεν γίνεται εμπόριο από τους φαρμακέμπορους και τα τσιράκια τους γιατρούς.
  _Όταν οι εφημερίδες, κανάλια δημοσιεύουν τα ονόματα γιατρών που παρανομούν.
  _Όταν ο ιατρικός σύλλογος διαγράφει και δημοσιεύει στα ΜΜΕ και στην ιστοσελίδα τα ονόματα γιατρών που παρανομούν.
  _Όταν το φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία δεν πάει σύννεφο. Και μη τολμήσει να γράψει κανείς το αντίθετο.
  _Όταν πίσω από το ιατρικό απόρρητο δεν γίνεται επιλογή εύπορων ασθενών για μοσχεύματα.
  _Όταν στις μεταμοσχεύεις δεν μπουν ιδιωτικές κλινικές, που ζητούν απροκάλυπτα να πουλήσεις ότι έχει και δεν έχεις για να σώσεις το παιδί σου.
  _Όταν πίσω από τις λίστες αναμονής για μεταμοσχεύεις , κάθε ιδιώτης, θα μπορεί πίσω από το ιατρικό απόρρητο, να ελέγξει τι παίζει με την επιλογή ασθενών για μόσχευμα.
  _Όταν επιφανείς Έλληνες και ξένοι δεν βρίσκουν το ίδιο γρήγορα με τους ασήμαντος μόσχευμα.
  _Όταν μεγαλογιατροί με εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ το χρόνο, βίλες σε νησιά, πανάκριβα αυτοκίνητα και σκάφη, διώκονται από τον ιατρικό σύλλογο. (Αφού το ιατρικό επάγγελμα είναι λειτούργημα και δεν έχει σκοπό την κερδοσκοπία. Αλώστε έχουν ορκιστεί για αυτό και παραβαίνουν τον όρκο του).
  _Όταν συγκεκριμένα ευγενή ταμεία καλοβολεμένων δημοσίων υπάλληλων δεν τους παρέχουν ιατρική κάλυψη ιδιωτικών κλινικών.
  _Όταν τα δημόσια νοσοκομεία δεν απαγορεύουν στις κάμερες των ΜΜΕ να ελέγξουν, και καλά λόγω ιατρικού απόρρητου.

  Γενικά πίσω από τα απόρρητα – Νομικά, Στρατιωτικά, Ιατρικά, Δημοσιογραφικά, ανοίγονται δρόμοι για παιχνίδια κάτω από το τραπέζι.

  Όταν κάποιος χρειάζεται μόσχευμα δεν είναι επιλογή του να πάει με το σταυρό στο χέρι, να το βρει. Είναι ανθρώπινο αντανακλαστικό να πουλήσει ότι έχει και δεν έχει, να λαδώσει τους πάντες, για να έχει προτεραιότητα και να σώζει την ζωή την δική του, ή του παιδιού του.

  Ο γιατρός θα είναι αδέκαστος ή θα κοιτάξει την χλιδή και την ζωή χαρισάμενη της οικογένειας του;

  Όσοι πιστεύετε πως μόνο σπάνιες μεμονωμένες περιπτώσεις γιατρών με την παρέιτσα τους θα θησαυρίσουν πάνω στο πτώμα σας, ΜΗ αρνηθείτε να είστε δωρητές.

  ΕΓΩ πιστεύω πως όλοι πρέπει να είμαστε δωρητές και ας είναι σάπιο το σύστημα. Είναι σημαντικό να σώσουμε μια ζωή ενός αγνώστου και ας τύχει να είναι πιο πονηρούλης, καπάτσος και φραγκάτος από τους άλλους φουκαράδες.
  Αλλά κάπου με χαλάει, που κάποιοι ενδεχομένως , να πιουν στην υγεία του κορόιδου (του πτώματος δηλαδή).


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: