Δηλώσεις του πρέσβη Β. Κασκαρέλη: Αποδοκιμάζονται τα περί “τουρκικής εισβολής”

Έντονα ενοχλημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από τις άστοχες και ατυχείς δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, τις οποίες αποκάλυψε με σχετικό ρεπορτάζ το protothema gr. 

Ήδη την Τρίτη ο έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα για τις δηλώσεις Τσεκερίδη ο οποίος αποδίδει σε Έλληνες διπλωμάτες, δηλώσεις που διαψεύδονται πλέον και επίσημα από τον κ. Βασίλειο Κασκαρέλη, τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ με επίσημη δήλωση του που κάνει προς το protothema gr.

 Στις δηλώσεις του ο κ. Κασκαρέλης  αδειάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Ηλία Τσεκερίδη ενώ με κομψό τρόπο επαναφέρει και   το ζήτημα της μη πρόσκλησης και του αποκλεισμού που επιχειρήθηκε προς τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή.

Οι ακριβείς δηλώσεις του έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ έχουν ως εξής:

“Οι παρελάσεις στις διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών οργανώνονται από τις τοπικές ομοσπονδίες της ομογένειας, κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες. Τόσο ο πρέσβης, όσο και οι κατά τόπους γενικοί πρόξενοι προσκαλούνται να μετάσχουν στις εκδηλώσεις αυτές και το θεωρούν μεγάλη τους τιμή, εξ ού και παρευρίσκονται. Από εκεί και πέρα, τόσο ο πρέσβης, η πρεσβεία ή το Γενικό προξενείο και ο Γενικός πρόξενος δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο ούτε για τα άρματα, την εμφάνιση τους ή την σειρά τους στην παρέλαση, ούτε για το περιεχόμενο του λευκώματος που εκδίδεται με την ευκαιρία της παρέλασης και των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου. Και σε αυτό το πλαίσιο εγώ, ως πρέσβης μετείχα στις εκδηλώσεις της Νέας Υόρκης, το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πάω στην Βοστώνη και οι κατά τόπους πρέσβεις μετέχουν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις σε άλλες πολιτείες.

Επαναλαμβάνω ουδέποτε ετέθη θέμα ανάμειξης της πρεσβείας ή του προξενείου στην οργάνωση των εκδηλώσεων, στα λευκώματά τους και στο περιεχόμενο των λευκωμάτων τους. Για να είμαστε ακριβείς, καθόσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα που ετέθη,  η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφής. Ο Πρωθυπουργός από την επομένη που ανέλαβε τα καθήκοντά του την Ελλάδα το 2009, είχε συνάντηση με τον κ. Erdogan, συνεχίζοντας μια πολιτική που είχε αρχίσει ως Υπουργός Εξωτερικών μέχρι το 2004, που είναι μια πολιτική που συνίσταται στην διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Άγκυρα, στην προσπάθεια συνεννοήσεως με την Άγκυρα επί διαφόρων ανοιχτών θεμάτων. Είναι γνωστό ότι γίνονται διερευνητικές επαφές εδώ και αρκετά χρόνια. Τελευταία, εξ όσων γνωρίζω, γίνονται με αυξημένους ρυθμούς, ενδεχομένως το καλοκαίρι, μετά το καλοκαίρι να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, και η όλη αυτή πολιτική βασίζεται σε χαμηλούς τόνους. Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο, εάν υπάρχει ερώτηση, μια στρατιωτική αναμέτρηση δεν τίθεται -αυτή τουλάχιστον την στιγμή-, πάνω στο τραπέζι και θα είναι προς ζημία όλων των εμπλεκομένων μερών.

Με τον κ. Τσεκερίδη γνωριστήκαμε στην παρέλαση. Ο κ. Τσεκερίδης δεν αναφέρεται στην πρεσβεία ή στο Γενικό προξενείο, όταν αναφέρεται στους έλληνες διπλωμάτες, αναφέρεται γενικά. Μπορεί να έχει και άλλες επαφές ή μπορεί να έχει μια δική του εκτίμηση της κατάστασης”.

Σχετική ανάρτηση: Τσεκερίδης: Η Ελλάδα φοβάται τουρκική εισβολή για την ΑΟΖ!

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: