Η Simone Troller, στη σελίδα των Human Rights Watch: «Οι Έλληνες τρυπούν τις βάρκες πριν τις επαναπροωθήσουν στη Τουρκία»

Η Simone Troller γράφει στην ιστοσελίδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HUMAN RIGHTS WATCH) πως η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζει πολύ καλά τα όσα απάνθρωπα περιστατικά βίας, και όχι μόνο, διαδραματίζονται καθημερινά αλλά εσκεμμένα «κλείνει» τα μάτια της. Ουσιαστικά η Ε.Ε, σύμφωνα πάντα με την ίδια (Simone Troller), με τον τρόπο της υιοθετεί τη βία και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί απλούστατα δεν έχει πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει τη λαθρομετανάστευση από τη βάση της.

Ακολουθούν ορισμένα περιστατικά που η ίδια αναφέρει σαν παραδείγματα με το πρώτο να αφορά άμεσα τη χώρα μας.

–         Η Ελληνική ακτοφυλακή όταν συλλαμβάνει πλαστικές βάρκες που μεταφέρουν ενήλικους και ανήλικους λαθρομετανάστες, τις τρυπά πριν τις επαναπροωθήσει στη Τουρκία, με συνέπεια μερικοί από τους λαθρομετανάστες να μην φτάνουν ποτέ στην ακτή.

–         Ουκρανοί υπάλληλοι κατά τη διάρκεια σύλληψης λαθρομεταναστών και λίγο πριν την απέλασή τους, τους έκαναν ηλεκτροσόκ και τους βασάνισαν.

–         Γάλλοι συνοριοφύλακες, προσπάθησαν να απελάσουν 5χρονο αγόρι από την Υεμένη χωρίς προηγουμένως να ξέρουν που είναι οι γονείς του.

–         Πλοία που ταξιδεύουν στη Μεσόγειο, περνούν δίπλα από πλαστικές βάρκες γεμάτες μετανάστες και τις αγνοούν ενώ κάποιες φορές τις παρασύρουν κιόλας.

–         Πρόσφατα τουρκικό φορτηγό πλοίο συνέλλεξε 140 άρρωστους αφρικανούς μετανάστες που έπρεπε να περιμένουν τέσσερις ημέρες να αποβιβαστούν στην Ιταλία ή τη Μάλτα γιατί οι δύο χώρες διαφωνούσαν στο ποια έπρεπε να τους δεχτεί.

Geopolitics & Daily News

Παρακαλώ πολύ κατά την αναδημοσίευση να αναφέρετε την πηγή, και αν δεν έχετε αντίρρηση με σύνδεσμο (link) όπως είναι στο τέλος του κειμένου: Geopolitics & Daily News

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: