ΛΙΒΥΗ – ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-1/ΛΙΒΥΗ.20-4-2011.

*Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑ ΧΡΕΗ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΟΜΠΕΙΝΤΙ «ΑΝΑΚΩΧΗ ΚΑΙ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, ΟΣΟ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛ ΑΖΙΖΙΓΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΚΩΧΗ, ΟΣΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ/ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ Η ΜΙΣΟΥΡΑΤΑ/ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΛΠ.

*ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΛΟΝΔΙΝΟ-ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 1973.

*Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ «ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1959-1963 ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΕΠΙ ΚΕΝΕΝΤΙ-ΤΖΟΝΣΟΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ MAAG ΣΕ ΛΑΟΣ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΣΑΛΒΑΝΤΟΡ-ΚΟΡΕΑ-ΤΑΙΒΑΝ.ΚΛΠ.Η ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΣΑΝΤΑΜΙΚΟ ΙΡΑΚ. ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

*ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟ-ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΟΥΡΑΤΑ ΩΣ SAFE HAVEN ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ 6 ΒΟΣΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1992-1995 Ή ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΑΚ 1991-2003 ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΑ ΖΩΝΗ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

*ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ.

*ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΜΙΣΟΥΡΑΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ/ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΚΟΠΕΥΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΟ 1945.ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΟΖΝΙ ΤΗΣ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑΣ ΤΟ 1999 ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΦΑΛΟΥΤΖΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΡΑΚ ΤΟ 2004.

*ΑΣΦΑΛΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 1973 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ/ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ/ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟ-ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΕΛΙΚΤΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΒΥΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΙΡΑΚ ΤΟ 2003. ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ «ΝΑ ΓΛΙΣΤΡΑΕΙ..».ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΟΧΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-2. ΛΙΒΥΗ. 20-4-2011.

*ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΠΡΟ 6-7 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.

*ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΟΤΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ , ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΝ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ –ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ-ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΝΤΑΦΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ.

*ΤΩΡΑ-ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ-ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΗΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

*ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΘΕΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΑΛΛΟ-ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΒΕΓΓΑΖΗ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΧΡΟΝΟ…

*ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ. ΟΠΟΤΕ ΟΣΟ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ…

*ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1973 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΥΡΥΤΕΡΑ…

*ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΓΟΥΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚAIΡΙΑ ΟΙ ΚΑΝΤΑΦΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ.

*ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΓΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΛΛΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ… ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΒΑΙΝΟΥΝ…

*ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΚΩΧΩΝ ΚΛΠ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΠΙΕΣΗ.

*ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ. ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΖΙ.

*ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΣΣΑΝΤ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ, Ο ΑΣΣΑΝΤ ΑΡΧΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΚΑΙ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. ΔΕΙΛΟΣ-ΛΙΓΟΣ-ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2012 ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ……Η ΣΥΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΣΑΦΕΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ, ΕΝΩ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΙΣΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ ΟΥΤΕ Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΩΝ ΑΓΙΑΤΟΛΛΑΧ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-3. ΛΙΒΥΗ/Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 20-4-2011.

*ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΑ/ΟΗΕ 1973. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ, ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΟΛΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΛΗΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

*Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ. Η ΔΥΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ. Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ. ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΝΤΑΜ-ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ Ο ΣΑΝΤΑΜ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ. Η ΔΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

* ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ-ΚΑΤΑΡ-ΗΑΕ ΚΛΠ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ:

*ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.

*ΕΝΩ ΣΤΟ ΙΡΑΚ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΡΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ-ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡ-ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΕΓΓΑΖΗ.

*ΔΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΒΑΡΕΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ. ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

*Η ΔΥΣΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΩΜΑΧΟΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ «ΣΚΛΗΡΩΝ ΣΤΟΧΩΝ» ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

*Η ΔΥΣΗ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ.

*ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥΣ.

*ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΟΧΩΝ.

*ΝΑ ΠΛΗΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ-ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ- ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑΦΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

*ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΚΑΝΤΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΩΝ ΚΑΝΤΑΦΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΕ.

*ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

*ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ. Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ 1970 ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, Η ΡΩΜΗ ΚΑΙ Η ΝΤΟΧΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΠΛΑ. Η 1973 ΚΑΝΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΧΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΛΙΒΥΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΧΙΡΙΑΣ…

http://www.drougos.gr/

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , . 2 Σχόλια »

2 Σχόλια to “ΛΙΒΥΗ – ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ”

 1. Μιχάλης Σ. Βάρδας Says:

  Προσπαθώ να καταλάβω γιατί ο κ. Αθ. Δρούγος δίνει
  συμβουλές στους σχεδιαστές της ΝΑΤΟϊκής Επιχείρησης
  κατά της Λιβύης .

  Συμφέρουν την Ελλάδα οι διεξαγόμενοι αεροπορικοί
  βομβαρδισμοί ; Μήπως περιμένουμε τώρα πιό πολλές
  αφίξεις ξένων τουριστών στην Κρήτη ;

  Τι έχουμε να ωφεληθούμε από την επιδιωκόμενη αποχώρηση Καντάφι από την ηγεσία της
  φίλης Χώρας ;

  Ας μας εξηγήσει και αυτά ο κ. Δρούγος .
  Τον ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

 2. Κατερίνα Χριστοδουλάκη-Κοπασάκη Says:

  κ. Δρούγο
  τι λένε τα αφεντικά σας, θα μαζέψουν τον «σύμμαχο» τουρκικό στρατό κατοχής από την Κύπρο;
  Αφού τους ΄λέτε τι να κάνουν» στη Λιβύη…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: