Αποκαλύψεις για το κόστος χρήσης των F-35!

Σύμφωνα με προκαταρκτική μελέτη-εκτίμηση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, η οποία εστάλη στο Κογκρέσο, το κόστος χρήσης των αεροσκαφών F-35 για αρκετές δεκαετίες, θα είναι εφιαλτικό…

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, μπορεί να φτάσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Η εκτίμηση έγινε από ανεξάρτητη υπηρεσία υπολογισμού κόστους του Πενταγώνου, με βάση μοντέλα που δομήθηκαν με ιστορικά στοιχεία κόστους χρήσης παλαιοτέρων αεροσκαφών.

Ο υπολογισμός αυτός είναι αυξημένος κατά 9,3% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009, που θεωρούσε ότι το κόστος θα φτάσει τα 915 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο ένα τρισεκατομμύριο συμπεριλαμβάνεται ο πληθωρισμός και υπολογίζονται 8.000 ώρες πτήσης για κάθε ένα από τα 2.442 αεροσκάφη σε βάθος χρόνου 30 ετών.

Με βάση αυτά τα στοιχεία θα καταβληθεί προσπάθεια να μειώσουν το συνολικό ποσό που υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί. Ωστόσο, όπως δηλώνουν στελέχη της εταιρείας και του υπουργείου, δεν υπάρχουν ακόμα πραγματικά δεδομένα από την επιχειρησιακή αξιοποίηση του F-35 για να γνωρίζουν πόσο πραγματικά θα κοστίσει. Τη σχετική μελέτη έλαβε και δημοσιοποίησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2853:-f-35&catid=40:industry-international&Itemid=61

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: