Ο Καντάφι απειλεί την Ιταλία. «Έχουμε ανοιχτό πόλεμο».

Το ΝΑΤΟ απέρριψε το Σάββατο, με σκληρή φρασεολογία, την απειλή που εκτόξευσε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι εναντίον της Ιταλίας, χώρας-μέλους της συμμαχίας και με κομβικό ρόλο στην επιχειρήση » Αυγή της Οδύσσειας «, των συμμαχικών δυνάμεων στη Λιβύη, για την εφαρμογή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από το έδαφός της.

   

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, καταδίκασε την ξεκάθαρη απειλή που απηύθηνε ο Μουαμάρ Καντάφι κατά της Ρώμης. Σύμφωνα με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Καντάφι διατύπωσε τη θέση ότι υπάρχει πλέον » ανοικτός πόλεμος «, μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας.

Η Ιταλία ήταν η αποικιοκρατική δύναμη, που είχε υπό την κατοχή της τη Λιβύη, μέχρι η χώρα του Μουαμάρ Καντάφι να κερδίσει την ανεξαρτησία της μετά από πολυετή αγώνα. Εν τούτοις οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ιδιαίτερα στον εμπορικό τομέα ανέκαθεν ήταν και παραμένουν στενές.

   

Την περασμένη εβδομάδα η Ρώμη ανακοίνωσε ότι η Ιταλία θα συμμετέχει πλέον, στις αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του ΝΑΤΟ κατά στόχων του καθεστώτος στο έδαφος της Λιβύης, προκειμένου να προστατευθούν οι άμαχοι αλλά και οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, από το στρατό του Καντάφι.

   

Η απόφαση αυτή της Ιταλικής κυβέρνησης δίνει νέα δυναμική στο ρόλο της χώρας μέσα στη συμμαχία, επεκτείνοντας τη συμβολή της στις επιχειρήσεις, που αρχικά υπήρξε περιορισμένη και ουσιαστικά περιελάμβανε μόνο υποστηρικτική βοήθεια και διάθεση υποδομών όπως η βάση του Αβιάνο.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=5351

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: