ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ – ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ / ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ – ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

*Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ-Β.ΑΦΡΙΚΗ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ…ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.

*Η ΑΓΚΥΡΑ-ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ-ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΟΧΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΕΧΩ ΜΗ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟ-ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΙΜΕΡΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ/ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ/ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΑΚΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ….ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ-ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.

*ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΡΙΛΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑΜΕ-ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ- ΟΤΙ Ο ΛΕΟΝ ΠΑΝΕΤΑ(ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ CIA) ΕΚΑΝΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΡΙΑ-ΛΙΒΥΗ-ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ….

*ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ-ΣΥΡΙΑΣ-ΥΕΜΕΝΗΣ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ. Ο ΟΜΠΑΜΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ… ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ-ΜΑΡΟΚΟ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ. ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ-ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ- ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

*ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ, Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ. ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΘΕΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ 1967. ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΙΤΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ….

*ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΑΡΙΡΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ. Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2012 ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ……Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ…

*ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΠΟΥΝΤΕΦΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛΓΕΡΙΝΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΛΙΒΥΗ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ/ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΓΕΡΙ….

*Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΧΕΙ ΤΑΧΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΙΚΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥΣ. ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΆΛΛΩΣΤΕ. ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ Β.ΑΦΡΙΚΗΣ.

*ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ. ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ. ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ. Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΕΣ ΧΩΡΕΣ… ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ…

*ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΗΠΑ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ-ΤΥΝΗΣΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΛΠ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΣ…

*ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΟΥΤΕ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΗΣΥΧΗ.

*ΤΕΛΟΣ ΟΛΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ Ή ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ(ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ή ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΙ ΒΥΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2012. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ….ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ….

ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ-Β.ΑΦΡΙΚΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ0ΛΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΩΣ… ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

http://www.drougos.gr/?p=14388

21 Σχόλια to “ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ – ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ / ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ – ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ!”

 1. Ανώνυμος Says:

  Pεστα ρε δρουγο, οταν ελεγα πως η αμερικη θα κανει τα παντα για να διατηρηση τη συμμαχια με τους τουρκους καποιοι μου λεγαν οι τουρκοι εκεινο οι τουρκοι το αλλο (χαμενοι απο χερι δηλαδη) . Πολυ φοβαμαι πως θα γινουμε βορα τους για τον καλοπιασμο τους.

 2. Historian Says:

  κ. Δρούγο,

  με βάση τα παρόντα και δρομολογημένα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και της Τουρκίας πότε προβλέπεται να φτάσει ο συσχετισμός δυνάμεων των δύο κρατών σε σημείο που να μπορεί η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα με σημαντική πιθανότητα επίτευξης των στόχων της; Δηλαδή εισβολή στον Έβρο, απόβαση σε νησί/νησιά, επίθεση στην Κύπρο.

  Ευχαριστώ.

  Υ.Γ. είναι αδύνατον να στείλει κανείς σχόλιο στο site σας ή δεν τα έχω καταφέρει εγώ.

  • Λουκάς Says:

   Αγαπητέ φίλε Historian,

   όντως δεν υπάρχει δυνατότητα να αφήσεις κάποιο σχόλιο στις αναρτήσεις του κου Δρούγου.

   Ωστόσο υπάρχει το «contact» (επικοινωνία) – http://www.drougos.gr/?page_id=24 – που μπορείς να στείλεις το μήνυμά σου.

   Πολύ εύστοχο το ερώτημά σου.

   Για μένα είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάποιο παρατράγουδο με τη Τουρκία. Είναι τόσο προκλητική η στάση της που μπορεί και από ένα λάθος ή και κακό χειρισμό της στιγμής να δημιουργηθεί μεταξύ μας θερμό και όχι μόνο επεισόδιο.

   Δεν μου αρέσει να φτιάχνω σενάρια ή να παρουσιάζομαι ως τρομολάγνος, αλλά η ιστορία μας έχει διδάξει πως η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια, παρά μόνο από έργα.

   Φιλικά / Λουκάς
   https://gdailynews.wordpress.com/

   • Historian Says:

    Αγαπητέ Λουκά,
    συμφωνώ και εγώ απόλυτα με τη θέση σου.

    Ο μόνος λόγος που βρίσκω στο γιατί οι Τούρκοι δεν έχουν προβεί άμεσα σε οργανωμένη επιθετική ενέργεια είναι το ότι δεν έχουν φτάσει ακόμα στον λόγο δυνάμεως επιτιθέμενου/αμυνόμενου που θα τους επιτρέψει να επιτεθούν με την μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας επίτευξης των στόχων τους.

    Ο επιτιθέμενος πρεπει να έχει πολλαπλάσια δύναμη πυρός και μέσα από τον αμυνόμενο για να επιτύχει στην επίθεσή του. Οι Τούρκοι σαφώς έχουν μεγαλύτερη αναλογία ισχύος από εμας αλλά πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουν φτάσει την αναλογία που χρειάζεται.

    Επειδή λοιπόν φοβούμαι ότι δεν θέλουν πολύ χρόνο ακόμα για να πετύχουν αυτή την αναλογία, δεδομένης και της δικής μας πολυδιάστατης κρίσεως, γι’αυτό θα με ενδιέφερε η γνώμη ενός ειδήμονα πάνω σε στρατηγικά θέματα όπως είναι ο κ. Δρούγος.

    Ελπίζω να διαψευσθούμε αλλά δυστυχώς τα γεγονότα δείχνουν άσχημες εξελίξεις μεσο-μακροπρόθεσμα.

    • Λουκάς Says:

     Φίλε Historian,

     θα προωθήσω προσωπικά την ερώτησή σου στο κο Δρούγο, ωστόσο από όσο γνωρίζω την ερχόμενη βδομάδα θα λείπει στο εξωτερικό. Οπότε αν απαντήσει θα το κάνει μετά από 6-7 ημέρες.

     Την ίδια περίπου ερώτηση με τη δική σου, έκανα ο ίδιος συμπτωματικά κάποτε σε συνάντηση που είχα με έναν από τους κυρίους που μου έκαναν τη τιμή να δώσουν ηλεκτρονική συνέντευξη στο ιστολόγιο μου.

     Οι απαντήσεις του ήταν:

     1. Όταν οι τούρκοι πολιτικοί και στρατηγοί νιώσουν σίγουροι για την έκβαση ενός θερμού επεισοδίου ή και πολέμου μαζί μας θα τον κάνουν την επόμενη ημέρα.

     2. Άσχετα με τα όσα ακούγονται, στο βάθος φοβούνται μια ελληνοτουρκική σύρραξη γιατί το κάθε ελληνικό νησί ουσιαστικά θα λειτουργήσει ως μεγάλο αεροπλανοφόρο.

     3. Στη περίπτωση που κάτι από όλα δεν τους βγει όπως ακριβώς το έχουν σχεδιάσει, είναι βέβαιο πως θα απομυθοποιηθεί η ισχύς του στρατού της Τουρκίας και θα δοθεί τέλος στο κεμαλικό κατεστημένο. Αυτό τους φοβίζει ιδιαίτερα και προσπαθούν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην εκτεθούν.

     4. Μια ελληνοτουρκική σύρραξη χωρίς κόλπα (Κύπρος, Ίμια) κρύβει πολλές παγίδες για τη Τουρκία. Έτσι όπως είναι η χώρα μας «στημένη», με τόσα πολλά νησιά και παράλληλα εξοπλισμένα, είναι εύκολο να βρεθούν κινήσεις που να τους αιφνιδιάσουν σε βαθμό τέτοιο που θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει. Αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά ωστόσο.

     Ολοκληρώνοντας θέλω να πω, πως στη περίπτωση που τελικά γίνει κάτι, κατά τη γνώμη μου πάντα πριν το συμβάν θα έχουν ενημερωθεί οι ΗΠΑ ώστε να τους σιγοντάρουν όπως συνήθως κάνουν.

     Τέλος πάντων. Σενάρια είναι όλα αυτά. Στη πράξη φαίνονται όλα.

     Φιλικά / Λουκάς
     https://gdailynews.wordpress.com/

 3. Σιδηρούντιος Says:

  Με λίγα λόγια, οι γερμανόριζοι δήθεν αμερικάνοι μαζί με τους οθωμανούς στραγγαλίζουν Ελλάδα, Ισραήλ και πολλούς άλλους. Ορίστε τώρα, θα βάλουν πάλι τους παλαιστίνιους να πετάνε πέτρες και να τρώνε σφαίρες.

 4. Σιδηρούντιος Says:

  Παλιά κολητά φιλαράκια οι γερμανόριζοι με το οθωμανολόι. Τέτοιοι έρωτες με τίποτα δεν σβήνουν.

 5. Σιδηρούντιος Says:

  Εδώ και πολύ καιρό φωναζω ότι το βαθυ κράτος στις ΗΠΑ δεν είναι οι Εβραίοι, αλλά οι γερμανόριζοι, αλλά επειδή έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στην Ελλάδα οι βιαστές της, κανείς δεν ακούει.

 6. zanglos Says:

  Οι USA έχουν σήμερα έναν πιθανός κρυφομουσουλμάνο πρόεδρο,
  αλλα, όλα τα κέντρα εξουσίας ελέγχονται από το εβραϊκό λόμπι.
  Σαφώς και θέλει να κρατήσει η USA την τουρκια στο άρμα της, αλλα η τουρκια το παίζει σε
  διπλό ταμπλό, έχει κλειδώσει την πορεία της προς ισλάμ, και το ισραήλ δεν έχει αυταπάτες.

 7. ΠΑΝΟΣ Says:

  Στό ερώτημα σου αγαπητέ »historian ». Σου έδωσε πλήρη απάντηση κατά τή γνώμη μου ό αγαπητός Λουκάς. Αποκάλυψε καί αυτός καί οί άλλοι συνομιλητές μιά επικίνδυνη πλάνη ΄πού μάς έχει κυριεύσει τούς Έλληνες τόν καιρό. Τάχα τού »σπασίματος» τών σχέσεων Τουρκίας -usa. Καί εξετάζοντας τήν κατάσταση τούς διπλωματικούς ελιγμούς στή γεωστρατηγική -διπλωματική σκακιέρα. Αναδύεται μιά πικρή αλήθεια : ΥΠΑΡΚΤΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Ταυτόχρονα παρά τήν εικόνα »διαζυγίου» Τουρκίας- Ισραήλ υπογείως συνεχίζεται [ ισραηλινά ατρακτίδια εφοδίασαν τήν τουρκική πολεμική αεροπορία]. Καί δυστύχημα γιά Ελλάδα : διαχειρίζεται τή μοίρα της πρωθυπουργεύοντας original american patriot ό GEFFRY MINEIKO PAPADREOU. Δυστυχώς . Ό όποιος ώς πιουριφόι μάς γύρισε μίσο αιώνα πίσω. Καί οί πέραν τού Ατλαντικού λύνουν καί δένουν όπως τότε ξανά καί σήμερα .

 8. kalavritinos ioannis Says:

  Εγω νομίζω ότι αρχίζει να διαφαίνεται μία ρήξη μεταξύ ΗΠΑ & Ισραήλ η οποία είναι αντιληπτή στους παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ, νομίζω οτι ο κος Δρούγος θα το γνωρίζει.Καταλαβαίνω ότι θα γίνουν κοσμοιστορικές αλλαγές που θα μας βρούνε λαβωμένους, πιστεύω όμως ότι εαν υπάρχει σύμνοια θα το ξεπεράσουμε.Το 1909 τα πράγματα ήσαν χειρότερα αλλά ο Ζορμπάς εδρομολόγησε την εξέλιξη με τον Βενιζέλο και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.Πιστεύω με αυτά που ακούω και διαβάζω ότι έχει αρχίσει η διαδικασία της σύμπνοιας, πχ διακοπές στην Ελλάδα για να μείνουν τα χρήματα στην χώρα,αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα για να βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα κτλ κτλ.
  Ο Έλληνας ζεί σε μια αρνητική οικονομική διαχείρηση απο την απελευθέρωση και μετά,η σημερινή κατάσταση δεν του είναι ξένη και μην ξεχνάτε ότι η αναδόμηση της κυβέρνησης θα έχει πολλούς υπουργούς με αρκετά ένσημα.Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξη διότι το επεισόδιο με τον Γράψα μας δίνει ένα μέτρο της ποιότητας του Τουρκικού στρατού, το 1922 μας πούλησαν οι Γάλλοι και οι Εγγλέζοι,στο Κυπριακό μας πούλησαν οι Αμερικάνοι και οι Εγγλέζοι,τώρα πιστεύω ότι θα πάρουμε τα αίμα μας πίσω γιατί οι Έλληνες θα γίνουν μια γροθιά με μία πολεμική μηχανή αρκετά εκσυγχρονισμένη με φονικότατα όπλα και όπως είπατε τα νησιά μπορεί να είναι κοντά στα παράλια θα πληγούν απο το πυροβολικό τους αλλά δεν βυθίζονται.
  Οι πέραν του Ατλαντικού έχουν καθοδική πορεία και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα του οίκου τους και είναι πολύ κακό ο χωροφύλακας να μην έχει την δύναμη να επιβάλλει την θέλησή του δηλαδή πολλά θέματα που θα κριθούν στο μέλλον θα είναι ίσως με απρόσμενη εξέλιξη.
  Ως αναφορά την Γερμανία δεν νομίζω ότι έχει την δυνατότητα να παίξει τον ρόλο της υπερδύναμης, μήπως με την αεροπορία της η το ναυτικό της ή μήπως με τον στρατό της, ως αναφορά την οικονομία της εαν συνεχισθεί στην Ευροζώνη αυτή η κατάσταση θα ψάχνεται και η ίδια,διότι παράγει περισσότερα απ΄ότι πουλάει. Τον ρόλο αυτόν τρέχουν να τον αναλάβουν οι Ρώσοι με τους Κινέζους.
  Θέλω να πω ότι η κατάσταση είναι ρευστή και δεν ξέρουμα το status που θα ισχύει σε 2-3 χρόνια και τέλος οι Ισραηλινοί δεν θα επένδυαν τόσα πολλά σε μία χώρα που είναι υπο κατάρευση, το δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται ισχύει για άλλους και όχι για εμάς.
  Δυο υπερσύγχρονες αεροπορίες και δεν μπορούν να βάλλουν στο χέρι τον Καντάφι θα μας βάλλουν οι Τούρκοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Αναμένω τον αντίλογό σας.

 9. Σιδηρούντιος Says:

  Οι Ευραίοι ναι μεν έχουν μία ισχυρή οικονομική παρουσία στις ΗΠΑ, με περίπου 12% του πλούτου, αλλά δεν έχουν καμία σχεδόν επιρροή μέσα στις υπηρεσίες των ΗΠΑ και μέσα στο στρατό. Δεν φτιάχνουν αυτοί όλη την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, έχουν επιρροή, αλλά περιορισμένη. Ο Σαρρής είπε ότι η Τουρκία διαθέτει μεγαλύτερο πολιτικό λόμπυ μέσα στις ΗΠΑ από ότι το Ισραήλ. Έχουμε ενα βλήμα στο κεφάλι πολλοί ότι οι Εβραίοι είναι πίσω από όλα. Δεν είναι. Η θεώρηση που θέλει τους Εβραίους πίσω από όλα όχι μόνο τους υπερτιμάει, αλλά είναι και Ναζιστική. Οι Γερμανοί είναι πίσω από όλα, αυτοί έφτιαξαν τεράστιο παρακράτος μέσα στις ΗΠΑ και είναι μαζί με τους Τούρκους. Το Ισραήλ είναι μαχητικό, αλλά παραμένει ένα μικρό κρατίδιο το οποίο αν δεν αδελφοποιηθεί με άλλα κράτη θα σβήσει στο μέλλον.

 10. Poursas Says:

  Συγνωμη Σιδηρουντιε αλλα τοσο καιρο γιατι τοτε δεν αδελφοποιείτε με καποιο αλλο κρατος? Το μονο που κανει ειναι να εχει υπο την επιρροη του την Αμερικη , παρα πολλες φορες εχει αναλυθει απο αναριθμητους αναλυτες και διαφορους αλλους, και μετα να κανει λυκοφιλιες με τα κρατη που το συμφερουν. Γιατι δεν μας λες οτι τοσο καιρο το Ισραηλ βοηθησε τα μεγιστα στην ανευ προηγουμενου αναπτυξη των Τουρκων? Οτι σε βαρος μας που τους ειχανε κανει μαγκες μας ειχανε ριξει στον τακο?

  Δεν το λεω με κακια αλλα η σκαφη σκαφη και τα συκα συκα!

 11. ΠΑΝΟΣ Says:

  Poursas : Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Τό έχω ξαναγράψει : Ό Εβραίος σύνεταιρος [ καί μάλιστα πλεονέκτης καί φαταούλας] είναι ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ! Σωστά επισημαίνεις ότι τό Ισραήλ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; Θυμόμαστε στήν περίπτωση τών s 300 τήν Κύπρο , τό ΄κατασκοπευτικό όργιο τής mossad υπέρ τής Τουρκίας ; [πόσοι πράκτορες τής συνελλήφθησαν από τήν εθνική φρουρά;]. Θυμόμαστε τήν κατάρριψη στή Χίο τού τουρκικού αεροσκάφους τό 1995. Τήν διάσωση ένος »τούρκου» αεροπόρου Τσιτσεκλή ονομαζόταν καί από τότε εξαφανίστηκε καί είναι άγνωστος στήν ΤΗΚ; ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ! Τόν »μαθητή » του καί πραγματικό τούρκο τόν γευμάτισαν τά ψάρια τού Αιγαίου……. Κοντολογίς δέν εμπιστεύομαι τούς Εβραίους ώς συμμάχους! Γιατί; Διότι θά τόν δίπορτο στό Ελληνικό αρχιπέλαγος. Καί όσο γιά τά συνεταιριλίκια γιά πετρέλαια φυσικό αέριο : Προσοχή γιατί πιθανώς νά βρεθούμε κορόιδα δίνοντας μας ψίχουλα νά ελέγχουν τόσο τήν παραγωγή καί νά σφετερίζονται τά κέρδη. Παίρνοντας τή μερίδα τού λέοντος. Εκτός αυτών υπάρχει καί κίνδυνος αγόρας Ελληνικών νησιών [ Νά βρεθούν νά ελέγχουν καί Ελληνικά εδάφη μέσω τής αγοράς γιά »αξιοποίηση»]. Δέν σάς λέει τίποτα οί προτάσεις »Γερμανών» »Αγγλων » [εβραικής βεβαίως καταγωγής] τραπεζιτών ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΚΡΗΤΗ, ΡΟΔΟ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΤΕ;

 12. Σιδηρούντιος Says:

  Πάνο, μέσα στην απελπισία τους οι Εβραίοι, αφού εξαφάνισαν τους περισσότερους από αυτούς στους φούνους, εσκυψαν και γυάλισαν τις μπότες των Γερμανών και των Τούρκων. Δεν είναι όμως απαραίτητο ότι πάντα αυτό θα κάνουν. Και οι δικοί μας πρωθυπουργοί, όλοι σχεδόν από τον πόλεμο και μετά, είναι υπάλληλοι της Γερμανίας.

 13. Σιδηρούντιος Says:

  Πούρσα, το Ισραήλ υπήρξε εχθρός της Ελλάδος διότι εμείς στηρίξαμε παλαιστίνιους και αρνηθήκαμε τη συμεργασία μαζί τους επίσημα, τυλάχιστον δύο φορές πριν να αρχίσουν τη συνεργασία με τους Τούρκους. Πρώτα εμείς τους κλέισαμε την πόρτα, διότι θεωρήσαμε ότι αδέλφια μας είναι το αραβοισλάμ. Από χούντα μέχρι αντρέα όλοι οι πολιτικοί μας ήταν ισλαμόφολοι και έχτιζαν μάλιστα και τζαμιά με χρήματα του ελληνικού δημοσίου.

 14. zanglos Says:

  Πάνο με χαράς βλέπω ότι σχολιάζεις στο blog του φίλου Λουκά!
  Για μένα φαντάζει εξωπραγματικό να είμαι υπέρ μιας συμμαχίας με το ισραήλ σήμερα,
  όπου εχθές ήμουν ο φανατικός αντισιωνιστής!

  Οι καιροί όμως φιλε μου αλλάζουν όπως και οι συμμαχίες, από τις προσωπικές
  μου συναλλαγές με πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες και ανθρώπους, γνωρίζω ότι,
  οι εβραίοι είναι δύσκολοι στις διαπραγματεύσεις τους, αλλα οι περισσότερο
  αξιόπιστοι στις υποσχέσεις τους και συμβάσεις.

  Ο δρόμος που έχει χαράξει η τουρκια προς το ισλάμ είναι μη ανατρέψιμος, και σε
  βάθος χρόνου ίσως να έχουν και δίκιο, γιατί σήμερα είναι η USA και το ισραήλ,
  αλλα σίγουρα αύριο δεν θα είναι η USA και το ισραήλ ίσως και να μην υπάρχει!
  Σήμερα όμως εμείς πνιγόμαστε και το ισραήλ είναι το σωσίβιο!

 15. Poursas Says:

  Ελα ρε συ Σιδηρουντιε ειναι αυτη σοβαρη δικαιολογια? Δηλαδη περναμε το μερος των παλαιστινιων γιατι? Γιατι ειχαμε να κερδισουμε τιποτα απο δαυτους?Το καναμε γιατι ο Ελληνας δεν μπορει να βλεπει την αδικια και την εκμεταλλευση και να καθεται με το στομα ανοιχτο. Για τον Ανδρεα Παπανδρεου τωρα τι να πω,τοσα χρονια δεν τον ανεβαζαν και κατεβαζαν εβραιο?

  Και εν κατακλειδι δεν το καταλαβαινω το σκεπτικο, εαν δεν εισαι μαζι μου εισαι εναντιον μου? Επειδη δηλαδη δεν τους στηριξαμε οπως εσυ λες παει να πει οτι πρεπει να μας εκμηδενισουν και να μας ξεφτιλισουν εις βαρος των Τουρκαλαδων?? Στο εχω ξαναρωτησει για τον Σορος για το τι κανει με τις ΜΚΟ του σε Σκοπια αλλα εχεις αποφυγει να απαντησεις. Επειδη εισαι ανθρωπος που εχεις μια ηλικια και συνεπακολουθο αυτου να εχεις γνωση και κριση θα περιμενα τουλαχιστον να στοιχειοθετησεις καλυτερα τα επιχειρηματα σου.

  Και κατι τελευταιο.Δικιο εχει ο Πανος που λεει οτι δεν μπορουμε να εμπιστευομαστε τους Ισραηλινουν εγω να επεκταθω και θα παραθεσω το εξης: Ας κανουμε οτι κανουμε απο κοινο συμφερον και τιποτα παραπανω. Δεν ειμαι ιδιαιτερα εν θερμος υποστηρικτης των λυκοφιλιων και οπως λεω «Αλλο η δουλεια μας αλλο τα κωλια μας» . Ας οφελειθουμε αμφοτεροι αλλα μεχρι εκει, τελος

 16. Λουκάς Says:

  Αγαπητέ φίλε Historian,

  όπως σου είχα υποσχεθεί επικοινωνήσα με το κο Δρούγο, προώθησα την ερώτησή σου και σε ενημερώνω πως τις επόμενες ημέρες θα λάβεις απάντηση μέσω μιας νέας συνέντευξης που θα δώσει στην ιστοσελίδα μου σχετικά με τις σχέσεις και τις εξελίξεις ανάμεσα στις χώρες ΗΠΑ-Τουρκία-Ισραήλ-Ελλάδα-Κουρδικό κλπ.

  Φιλικά / Λουκάς
  https://gdailynews.wordpress.com/


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: