ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ. ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ! – ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ!

Δηλώσεις τούρκου αξιωματούχου φιλοξενεί η εφημερίδα HURRIYET που ξεκαθαρίζει πως η αιτία ακύρωσης της τουρκικής στρατιωτικής άσκησης δεν μπορεί να εκληφθεί σε καμία περίπτωση ως κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα. Μάλιστα όπως τόνισε κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον την ώρα που ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη σε περίπου καθημερινή βάση αναχαίτιζαν τα τουρκικά κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η φράση του «Πως θα μπορούσαμε λοιπόν (μετά τις αναχαιτίσεις) να προβούμε σε μια καλή χειρονομία για εκείνους» φαντάζει λογική και πειστική για την ώρα όσον αφορά τις αιτίες ακύρωσης των τουρκικών ασκήσεων.

Παράλληλα πρόσθεσε πως ολιγομελής ελληνική αντιπροσωπεία, όχι από υψηλόβαθμα στελέχη, επισκέφτηκε στην Άγκυρα για συζητήσεις που αφορούν την οικοδόμηση καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς ωστόσο να προκύψει και κάποιο ενθαρρυντικό αποτέλεσμα.

Θέση στο θέμα της ακύρωσης της τουκρικής άσκησης πήρε και ένας ξένος διπλωμάτης που υπηρετεί στην Άγκυρα, που ωστόσο δεν κατονομάζεται. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν μπορεί να φανταστεί τα ακριβή αίτια που συνέβει αυτό, ενώ από τη πλευρά του αποκλείει το ενδεχόμενο να έγινε ως καλή κίνηση προς την Ελλάδα.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Ένα Σχόλιο to “ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ. ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ! – ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ!”

  1. kalavritinos ioannis Says:

    Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών για την μελλοντική πορεία της χώρας τους,σε αυτήν την φάση ο Ερντογάν έχει το πάνω χέρι αύριο ποιός ξέρει ;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: