(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) Συνέντευξη του Ισραηλινού δημοσιογράφου Ben Moscovitch, με εξειδίκευση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας στο Geopolitics & Daily News.

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη για τη καθυστέρηση.

Η αλήθεια είναι πως έχουν προκύψει ορισμένα προβλήματα, φυσικά εκτός της μετάφρασης που απόμενε, όταν το ανακοίνωνα τη προηγούμενη βδομάδα. Συγνώμη ξανά.

Φιλικά / Λουκάς (https://gdailynews.wordpress.com/)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η συνέντευξη θα δημοσιευτεί την επόμενη βδομάδα μεταφρασμένη στα Ελληνικά. Ακολουθούν οι ερωτήσεις μου και σχετικές λεπτομέρειες για τον κο Ben Moscovitch.

03.06.2011

Με χαρά ανακοινώνω πως ο κος Ben Moscovitch, μετά από σχετική επικοινωνία μας, μου έκανε τη τιμή να δεχτεί τη πρόταση μου και να απαντήσει σε έξι ερωτήσεις του GEOPOLITICS & DAILY NEWS. Ο κος Ben Moscovitch, έχει γεννηθεί στο Ισραήλ, εργάζεται ως δημοσιογράφος με εξειδίκευση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας, ζει στις ΗΠΑ και έχει εργαστεί και ως ρεπόρτερ σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Ο κος Ben Moscovitch αρθρογραφεί και στο: http://foreignpolicyblogs.com/ 

Οι ερωτήσεις που έκανα είναι οι παρακάτω:

1.  Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της εξέγερσης του Αραβικού κόσμου όσον αφορά τις προοπτικές στη Μέση Ανατολή; Ποιος θα είναι τελικά ο νικητής από αυτό το δυνατό παιχνίδι;

2.  Πόσο πολύ επηρεάζει η τουρκική νεο-οθωμανική πολιτική τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή;

3.  Μήπως οι Ελληνο-ισραηλινές σχέσεις, όπως πολλοί πιστεύουν, είναι ένας «γάμος» ανάγκης έως ότου βελτιωθούν οι Ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις;

4.  Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε σχετικά με το Ισραήλ πως πρέπει να επιστρέψει στις «γραμμές» του 1967. Μήπως οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση; 

5.  Πως βλέπετε τις Κυπριακο-ισραηλινές σχέσεις και τις Κυπριακο-αραβικές σχέσεις σήμερα;

6.  Πρόσφατα, ο Νταβούτογλου ανέφερε σε συνέντευξή του ότι οι απειλές (προειδοποιήσεις) σχετικά με τον διεθνή στολίσκο για τη Γάζα θα έπρεπε να στοχεύουν μόνο το Ισραήλ, το οποίο θα πρέπει να αναγνωρίσει τις (επικείμενες) αλλαγές της κατάστασης στην Μέση Ανατολή. Εσείς τι λέτε γι’ αυτό;

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

17 Σχόλια to “(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) Συνέντευξη του Ισραηλινού δημοσιογράφου Ben Moscovitch, με εξειδίκευση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας στο Geopolitics & Daily News.”

 1. Poursas Says:

  Λουκα δωσε πονο!

 2. Poursas Says:

  Οχι οταν λεω δωσε πονο εννοω ετσι προχωρα μπροστα, σκιστους ολους 😛

 3. Λουκάς Says:

  Ευχαριστω φίλε.

  Θα το πω μέσω σχολίου γιατί δεν είναι τίποτα σίγουρο.

  Προσπαθώ αλλά δεν ξέρω αν τελικά θα γίνει. Είμαι σε επικοινωνία και με μια αμερικανίδα του FOX και με έναν τούρκο.

  Ίδωμεν…

 4. Σιδηρούντιος Says:

  Οι ερωτήσεις είναι πολύ καλές.

 5. zanglos Says:

  Ο επί δυο χιλ χρόνια μεγαλύτερος μας εχθρός,
  θα γίνει ο καλύτερος μας σύμμαχος!
  Έχει η ζωή γυρίσματα!

  • Λουκάς Says:

   Φίλε Zanglos,

   αυτά είναι για εμάς τους απλούς πολίτες.

   Στην εξωτερική πολιτική και τη διπλωματία αυτά είναι ξεπερασμένα. Πας όπου σε βολεύει.

 6. Σιδηρούντιος Says:

  Ζάγκλε, έχουμε φαγωθεί εμείς οι δύο πολλές φορές στο παρελθόν για αυτό το θέμα. Δεν είμασταν εχθροί με αυτούς, δεν υπήρξαν οι μεγαλύτεροι εχθροί μας. Ναι μεν κάποιοι Εβραίοι στάθηκαν στο πλευρό των Τούρκων στα χρόνια της επανάστασης, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και πολλοί Έλληνες ήταν πάντα μαζί με τους Τούρκους. Αν θες, δες επίσης το άρθρο μου:
  Έλληνες και Εβραίοι στην αρχαιότητα. Το έχουν αναρτήσει ορισμένα ιστολόγια.

 7. zanglos Says:

  Δεν είμαι από τους τύπους που στέκονται σε βεντέτες,
  διδάσκομε από το χθες αλλά με ενδιαφέρει το σήμερα.
  Είμαι βέβαιος για το φλέρτ Ελλάδας – Ισραήλ ότι χτίζεται
  σε σωστές βάσεις, στρατηγικές και οικονομικές.

  Το ότι κοντράραμε στο παρελθόν δεν ήταν για το ισραήλ,
  αλλα για το μίσος σου κατά της Γερμανίας, που εγώ
  θεωρώ έναν αξιόλογο λαό (στην ειρήνη)

 8. ΠΑΝΟΣ Says:

  Τά χαιρετίσματα μου στήν ομήγυρη. Κατά τή γνώμη μου. Μεγάλη σημασίας θά είναι ή απάντηση στό ερώτημα νο 3. Διότι παρόλο πού δείχνει ό τουρκοισραηλινός »γάμος» νά »σχολάσει». Εν τούτοις τελευταία γινόμαστε μάρτυρες απρόσκοπης τουρκοισραηλινής συνεργασίας στά εξοπλιστικά . [Νά θυμίσω τήν παράδοση ιπταμένων μή επανδρωμένων heron, τά ατρακτίδια καί τίς θερμικές κάμερες τελευταίως;]. Η είκονα πού δίδεται είναι ότι ή συνεργασία συνεχίζεται απρόσκοπτα. Καί όπως τό έχω ξαναγράψει ό μεγάλος κίνδυνος κατά τή γνώμη μου είναι ό εξής: Ό οικονομικός έλεγχος καί έν μέρει εδαφικός έλεγχος [ μέσω τής αγοράς εδαφών π.χ. κάποιων νησιών , όπως στήν Παλαιστίνη] ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΥΠΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΡΕΤΖ ΙΣΡΑΗΛ. Καί ή Ελλάδα δεμένη χειροπόδαρα νά περάσει ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΧΑΛΑΡΑ! Άλλωστε καί ή Κύπρος τό 1876 δέν αγοράστηκε από τήν Αγγλία [Εβραίους] από τά »συνεταιράκια τους Τούρκους. Καί έτσι νά επανέλθει ή τουρκοκρατία μέσω τής οικονομίας εξαγορών εδαφών καί ορυκτού πλούτου . Θά έχει ξημερώσει γιά τόν Ελληνισμό ή πιό σκοτεινή εποχή ή πιό μαύρη σκλαβιά… Δέν εμπιστεύομαι τό Ισραήλ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Καί όχι νά μάς κάνει τό φίλο καί παράληλλα νά συνεχίζεται απρόσκοπτα ή Τουρκοισραηλινή εξοπλιστική σνεργασίας -συμπαραγωγές. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΟΡΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.

  • Σιδηρούντιος Says:

   Πιστεύω ότι το μέλλον στο οποίο μακροπρόθεσμα προσβλέπει ο βαθύς Ισραηλινός στρατηγικός σχεδισμός είναι η δημιουργία μίας ομοσπονδιάς κρατών ανατολικής μεσογείου, η οποία θα περιλαμβάνει Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ και άλλες χώρες. Μέσα στην ομοσπονδία αυτή θα προσπαθήσει να παίξει ηγετικό ρόλο.

 9. Σιδηρούντιος Says:

  Το πρόβλημα που έχω με κάποιους γερμανόριζους είναι ότι αυτοί γέννησαν τη θεωρία της ρατσιστικής ανωτερότητας, στην οποία πιστεύουν τόσο πιστά όσο και κάποιοι Κινέζοι. Θεωρώ ότι στην ανθρωπότητα πανίσχυρες αυτή τη στιγμή είναι τρεις ιδεολογίες. Το Ισλάμ, ο Κινέζικος ρατσισμός και ο γερμανόριζος ρατσισμός. Αυτή τη στιγμή τον πλανήτη σε μεγάλο βαθμό ελέγχουν άσπροι βορειοευρωπαϊκής καταγωγής, γερμανόριζοι, οι οποίοι από τη γέννα τους πιστεύουν ότι η δικιά τους ράτσα είναι φτιαγμένη για κυρίαρχη. Την πρώτη θέση των γερμανόριζων απειλούν Κινέζοι ρατσιστές, ενώ το Ισλάμ είναι ένα άλλο πράγμα που και αυτό στόχο έχει την εξάπλωση και την παγκόσμια κυριαρχία. Το ζήτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς οι μικροί τύπου Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου κτλ, μπροστά σε αυτά τα θηρία.

 10. zanglos Says:

  Περί ανωτερότητα ράτσας δεν το πιστεύω, είχαν γίνει περιορισμοί σε καθυστερημένα
  άτομα για να μην τεκνοποιούν, αυτό έγινε και στη Σουηδία και στη Νορβηγία.
  Δεν υπάρχει λαός που να μην πιστεύει ότι είναι ανώτερος από τους γειτόνους του,
  και περισσότερο από όλους τους λαούς είναι η εβραϊκή φυλή!

  Γνωρίζω αρκετά καλά τους Γερμανούς και ξέρω ότι είναι ένας πειθαρχημένος
  λαός, εργατικός και ευγενικός, μην κολλάς τι έγινε στον πόλεμο!
  Όλοι έχουν κάνει απάνθρωπους πολέμους.

  Αυτό που έχει σημασία είναι το σήμερα, εγώ, ζυγίζοντας τα γεγονότα, έχω πεισθεί
  ότι το ισραήλ ζητά την Ελληνική συμμαχία και θα διαδραματίσει ένα σπουδαίο
  ρόλο υπέρ μας στα προβλήματα του Αιγαίου.

  • Σιδηρούντιος Says:

   Πιστεύω ότι το μέλλον στο οποίο μακροπρόθεσμα προσβλέπει ο βαθύς Ισραηλινός στρατηγικός σχεδισμός είναι η δημιουργία μίας ομοσπονδιάς κρατών ανατολικής μεσογείου, η οποία θα περιλαμβάνει Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ και άλλες χώρες. Μέσα στην ομοσπονδία αυτή το Ισραήλ θα προσπαθήσει να παίξει ηγετικό ρόλο.

  • Σιδηρούντιος Says:

   Γνωρίζω και εγω αρκετούς Γερμανούς, και μόνο οι συεισητοποιημένοι αριστεροί τους δεν έχουν ρατσισμό. Πολλοί άλλοι όμως γερμανοί ζουν και αναπνέουν με τη θεωρία της ράτσας. Αυτό όμως που ξεχωρίζει τον Έλληνα από τον βάρβαρο δεν είναι η ράτσα, αλλά ο τρόπος σκέψης και η στάση του απέναντι στην ανθρωπότητα.

 11. binio Says:

  να ερωτηθει εαν προχωρησε το ισραηλ στην παραγωγη του αρτετμις 30


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: