Για το Φάκελο της Κύπρου.

AΠΟ ΜΑΙΡΗ  ΚΟΥΡΟΥΠΗ   9  ΙΑΝ  2011

 Πρώτο από όλα εύχομαι στον Κυπριακό Λαό , εκείνους που αγαπούν τους Ελλαδίτες αλλά και εκείνους που δεν αγαπούν και δεν θέλουν να ακούσουν για την Ελλάδα, μέσα από την κάρδια μου τα Χρόνια Πολλά,  Καλή Χρονιά και ότι καλύτερο για την Κύπρο μας.

 Στην Κύπρο έζησα και γνώρισα πολύ μεγάλη αγάπη και πολύ μεγάλη φιλοξενία από τόσους πολλούς ανθρώπους , που αν άρχιζα να αναφέρομαι σε ονόματα θα χρειαζόμουν μερόνυχτα για να τα γράψω, ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν για την συμπαράσταση που δέχτηκα στις δύσκολες στιγμές που πέρασα και περνάω, που ήταν και παραμένουν άπειρες.

Από την στιγμή που ο σύζυγος μου Παύλος Κουρούπης ανακοινώθηκε αγνοούμενος με άλλους 1618 το κακό  που κτύπησε   την  Κύπρο κτύπησε και την δική μου οικογένεια , έγινε  μια ακόμα οικογένεια με τον πατερά αγνοούμενο και πρόσφυγες .  Μέσα  στην μαυρίλα , έσφιξα την ψυχή μου  και άρχισα  τον αγώνα .

Δυστυχώς το θέμα ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ δεν έχει βρει την λύση του , όχι γιατί δεν μπορούν,  αλλά δεν θέλουν… Το ζήσαμε και τα ζούμε , βασανίζουμε τις ψυχές μας χωρίς να ξέρουμε τι μας περιμένει.

Σήμερα και  μετά από 37 μαρτυρικά χρόνια και ενώ αγωνιούμε για το  τι έγιναν τα παλληκάρια της ΕΛΔΥΚ, τα αγνοούμενα παιδιά της Κύπρου , οι γυναίκες  οι γέροντες και ο Παύλος Κουρούπης, δεν παίρνω απάντηση γιατί από ένα μέρος   έχω να κάνω με τον προαιώνιο εχθρό, τον βάρβαρο και τον αιμοσταγή τούρκο εισβολέα . Για  κάποιους βέβαια,  έγινε  καλός φίλος … για όσους χάσαμε ανθρώπους και πατρίδα,  παραμένει  ο αιμοσταγής που βίασε , σκότωσε , σύλησε ιερούς ναούς και κοιμητήρια.

      Σήμερα λοιπόν  κάποιοι αγνώμονες, βολεμένοι και  άκαπνοι ριψάσπιδες , θέλουν σε συνέχεια προσχεδιασμένης προπαγάνδας και αφού έχουν εκτονώσει κατά το ήμισυ το μένος τους εναντίων των ανδρών του Ελληνικού Στρατού δηλ . των παλληκαριών της ΕΛΔΥΚ, συνεχίζουν με του αξιωματικούς , οι οποίοι απουσιάζουν όχι ηθελημένα αλλά γιατί με το αίμα τους θέλησαν να προφυλάξουν και να προασπιστούν τα δικαία της Ελληνικής φυλής , αλλά και την Ελευθερία της Κύπρου… και ρωτώ  αν ήσαν προδότες θα έμεναν  να πολεμήσουν ; τόσοι και τόσοι εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας, αυτοί γιατί να έμεναν;  βεβαία σε τηλεοπτικό διάλογο και μάλιστα στο ΡΙΚ άκουσα να αποδίδεται σαν μομφή, το να μιλάς και να σκέπτεσαι  σαν Έλληνας !!!

 Στις μέρες μας και 37 χρόνια μετά οι Ήρωες πεθαίνουν για δεύτερη  φορά , όχι από τους τούρκους εισβολείς  αλλά από  ριψάσπιδες Ελληνοκύπριους  που ενώ πέταξαν τα όπλα , ακόμα φεύγουν και  έχουν  περίσσιο θράσος ώστε να   κατηγορούν τους ήρωες, για προδοσια …  Θα πω δημόσια δυο λόγια και στα θρασίμια αλλά και στους υπευθύνους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου.

Κύριε Ερμή , θα πρέπει να θυμάστε ότι η  αδικία  τιμωρείται και αναρωτιέμαι γιατί ακόμα και νεκρός ο Ανχης Παύλος Κουρούπης  σας ενοχλεί ; επειδή δεν του μοιάζετε ούτε στο μικρό του δακτυλάκι;

         Γιάτρεψε την ψυχή σου γιατί είσαι  δυστυχής .

Δεν σε ρωτώ αν φοβάσαι τον Θεό  γιατί δεν πιστεύεις ούτε στο διάβολο, διότι  ένας άνθρωπος που τρέφει 37 χρόνια μίσος για κάποιον που πολέμησε για τον τόπο του όταν αυτός κρύβονταν,  είναι ψυχικά νεκρός.

Τίποτα δεν μένει κρυφό και όλα μαθαίνονται, σας  λέω ότι έστω κι αν φτιάξατε μάρτυρα και τον   παρουσιάσατε  σαν οδηγό του Παύλου,  εσύ και ο κ. Οικονομίδης, εγώ έχω 10 πραγματικούς μάρτυρες, ότι,   ο οδηγός του από την στιγμή που ήρθε στο 251 ΤΠ ήταν ο  Λευτέρης Θωμάς ο οποίος αγνοείται … ο Παύλος τον έδιωχνε αλλά ο Λευτέρης δεν έφευγε  από δίπλα του. Δεν διστάσατε να πλησιάσετε την οικογένεια Θωμά και να κατηγορήσετε τον Παύλο και λυπάμαι, αντί να δώσετε παρηγοριά  και κουράγιο στην οικογένεια την επιβαρύνατε με περισσότερο πόνο. Συγχαρητήρια ήταν πολύ σπουδαίο το  έργο σας και δεν χρειάζεται ιδιαίτερα προσόντα,   παρά μόνο εμπάθεια … προσόν  των μικρών και ποταπών  ανθρωποειδών τεράτων…

       Κύριε Οικονομίδη οι   πραγματικές καταθέσεις βρίσκονται εκεί που πρέπει και θα δημοσιευτούν  σε εύλογο χρονικό διάστημα και τότε θα δούμε ποιοι θα τρέχουν να κρυφτούν γιατί όταν έπρεπε να αντιμετωπίσεις τον τούρκο εισβολέα στην πρώτη γραμμή εσύ στράφηκες εναντίων των ελλαδιτών που πολεμούσαν για τον τόπο σου. Το ότι είχαν στραμμένη την προσοχή τους στο τούρκο  ήταν εύκολη λεία για σένα… αλήθεια με πόσους ικανοποιήθηκες;

 Και 100 πλαστούς μάρτυρες να παρουσιάσετε είτε το θέλετε είτε όχι ο Παύλος ήταν και θα είναι στις συνειδήσεις των ανδρών  που τον έζησαν και πολέμησαν δίπλα του ο Γενναίος Διοικητής ,  ο Ήρωας, ο Λεωνίδας της Κύπρου.

 Εδώ θα ήθελα να επισημάνω κάτι που το γνωρίζουν  και όσοι δεν έχουν υπηρετήσει στρατιωτική θητεία είναι ότι ο Ανχης(ΠΖ) Παυλος Κουρούπης ήταν Διοικητής Τάγματος ,  Διοικητής Ανωτέρας της Κυρήνειας  ήταν ο Ταξίαρχος Στυλιανός Μιχόπουλος ο οποίος είχε το γενικό πρόσταγμα αλλά και  όλες τις επαφές με το ΓΕΕΦ και το M. Γιωργίτση  και τα Ηνωμένα Έθνη , καθώς ήταν ανώτερος σε βαθμό  εκτός από θέση.

Κύριε Σιζόπουλε δεν επιτρέψατε να καταθέσω διότι είμαι Ελληνίδα, καλέσατε όμως τον κύριο Χριστοφορίδη και τον κύριο Χαρδαβέλλα  και οι δυο είναι Ελλαδίτες   όσο αφορά τον κύριο Χριστοφορίδη δεν πιστεύω να παρουσιάστηκε σαν νέος τουρκοφάγος της ιστορίας της Κύπρου , γιατί ήταν στην σπήλια μαζί με τα γυναικόπαιδα και μάλιστα μια Κυρηνειωτισσα τον ρώτησε γιατί δεν πάει να πολεμήσει. Αλήθεια κάποιος που έχει μάθει να κρύβεται πίσω από γυναικόπαιδα τι κύρος  μπορεί να διαθέτει;

Αυτή η περίπτωση μαζί με του Ερμή είναι χαρακτηριστικά δείγματα των μαρτύρων που καταθέτουν για τον Φάκελο της Κύπρου. Άνθρωποι χωρίς ίχνος αξιοπρεπείας,  ας  αφήσουν λοιπόν  τους ήρωες στην ησυχία τους.

Κύριε πρόεδρε  αν δεν κάνετε  πραγματική και σε βάθος  διερεύνηση των μαρτυρίων που δέχεστε  θα έχετε συμβάλλει στο μεγαλύτερο φιάσκο της  Ιστορίας μετά την προδοσία της Κύπρου. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα θέλατε σε καμιά περίπτωση να είστε ο κύριος πρωταγωνιστής.

 Η βιασύνη  σας  να δικάσετε τους Ελλαδίτες Ήρωες  είναι μεγάλη και μαζί με τον κύριο Ομήρου και τον κύριο Αριστοφάνη Γεωργίου θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικοί,  γιατί το να πατάς στο αίμα αυτών που χάθηκαν για τον τόπο σας  ενώ εσείς απολαμβάνετε τα αξιώματα που αυτοί διασφάλισαν για εσάς, είναι μεγάλη ασέβεια είναι Ιεροσυλία.

Σας υπενθυμίζω  ότι λαός  που δεν τιμά αυτούς που χάθηκαν για την ελευθερία του, δεν έχει  μέλλον…   και εσείς με τον τρόπο σας συμβάλλεται στα μέγιστα.

 Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας  Δημήτρη Χριστόφια, στις 29/12/2010 σας άκουσα να λέτε ότι  ένας πρόεδρος έχει δικαίωμα να μιλά, εγώ συμπληρώνω  και  να μην επιτρέπει αδικίες σε βάρος των γενναίων που έθεσαν τους εαυτούς τους οδόφραγμα στον Τούρκο  εισβολέα.

Σέβομαι την εκάστοτε  προτίμηση της πλειοψηφίας του Κυπριακού λαού. Σήμερα δεν νομίζω ότι όλοι αυτοί  συμφωνούν με  χειρισμούς και ενέργειες που αμαυρώνουν και ακυρώνουν την Τιτάνια προσπάθεια των ανδρών του Ελληνικού Στρατού να αναχαιτίσουν τους τούρκους εισβολείς όταν κάποιοι κρυβόντουσαν η έψαχναν να βρουν τις μονάδες τους και άλλα πολλά. Θεωρώ υποχρέωση μου να αγωνιστώ με όλο το είναι μου εναντίον αυτής της διαβολικής συμπαιγνίας. 

Ακόμα ελπίζω ότι όλοι θα  πράξουν δίκαια …!!! 

Μαίρη Κουρούπη

Σύζυγος  του Ήρωα Ανχη (ΠΖ) Παύλου Κουρούπη

http://www.agnooumenoi74.gr/

Αναρτήθηκε στις ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ. Ετικέτες: . 3 Σχόλια »

3 Σχόλια to “Για το Φάκελο της Κύπρου.”

 1. Ευμένης ο Καρδιανός Says:

  Συγκλονιστική η κατάθεση ψυχής της εξαιρετικής αυτής Ελληνίδας , Συζύγου του Ήρωα Αντισυνταγματάρχη Παύλου Κουρούπη !

  Aλήθεια, εδώ προήγαγαγαν σε στρατηγούς ….. σαγματοποιούς (sic), τον Ήρωα Παύλο Κουρούπη δεν μπορούσαν να τον προάγουν σε Αντιστράτηγο επ’ Ανδραγαθεία Μετά Θάνατον ; Μήπως ζητώ πολλά ;

  Τι κατάντια …. αλλά και τι αναισχυντία έναντι των γενναίων παλλικαριών που έτρεξαν να πολεμήσουν για την Πατρίδα με ένα τζιν και ένα Lee Enfield No 4 και έκτοτε αγνοούνται, για την Ροντίνα υπέρβαρε κύριε Χριστόφια του υπαρκτού σοσιαλισμού ή μήπως του ερυθρού φασισμού και λοιποί συνοδοιπόροι ;

 2. Poursas Says:

  Δεν πειραζει παιδια. Ενα μερος του κυπριακου Λαου, και δεν θελω να πω μεγαλο γιατι θα μας πρηξουν διαφοροι, τρωνε στο «ποδι» και κατηγορουνε τοσο καιρο την Ελλαδα αντι να κατηγορουνε τον εαυτο τους, γιατι αυτοι ειχαν την μεγαλυτερη ευθυνη. Αλλα δεν πειραζει πανε στην Αγγλια για σπουδες και μπιζνες, την ιδια Αγγλια που προκαλεσε την τουρκικη εισβολη. Αλλα οτι τους βολευει παντα θα λενε..

 3. +Απόστολος Κ. Γάτσιας Says:

  Τα βαθύτατα σέβη μου κ. Μαίρη Κουρούπη. Ο Θεός να αναπαύση της ψυχή του καλού έλληνα και ήρωος συζύγου σας και όλων όσων θυσιάστηκαν, δυστυχώς όχι μόνο τζάμπα, αλλά τζαμπαντάν τζάμπα εφόσον οι υπόλοιποι αλήτες ένστολοι, Γκιζίκης, αραπάκης (άστο με μικρό), παπανικολάου, μποΝΑΝΟΣ δεν ήσαν τίποτε άλλο παρά πλαίϋ μομπίλ του ενσκήψαντος καραμαναλητισμού και του παπανδρεϊσμού, αυτής της απίστευτα θλιβερής χλαπάτσας που ωδήγησε τελικά στην μεγίστη χρεοκοπία την πατρίδα. Όταν θα ανοίξη ο αληθινός φάκελος της αισχύνης ο Παύλος θα δικαιωθή κι όλοι όσοι έπραξαν το καθήκον τους μακριά από κάθε αηδιαστική ιδιοτέλεια, με σεβασμό, +Απόστολος Κ. Γάτσιας
  ΥΓ: Ευχαριστώ για την επιστολή σας η οποία είναι αληθινό ΜΝΗΜΕΙΟ συζύγου ήρωος.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: