Διαψεύδει τα περί διαπραγμάτευσης Ελλάδας-Λιβύης η Αθήνα.

Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το δημοσίευμα της εφημερίδας Independent της Παρασκευής, σύμφωνα με το οποίο το λιβυκό καθεστώς διαπραγματεύεται μια μυστική συμφωνία με την Ελλάδα να χρησιμοποιεί 20 δισ. δολάρια των κεφαλαίων της, που έχουν δεσμευθεί στο εξωτερικό, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς όφελος των δύο πλευρών στον εμφύλιο πόλεμο και με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί παράλληλα ότι κατά τη συνάντηση της Ομάδας Επαφής στο Αμπού Ντάμπι την Πέμπτη σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις από καιρό συζητήσεις για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λιβυκό λαό με χρήση δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων του λιβυκού καθεστώτος, με σεβασμό στις αποφάσεις του Συμβουλίου ασφαλείας.

Η Ελλάδα, από κοινού με τους συμμάχους και τους εταίρους της, επαναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη λιβυκή κρίση και έχει δηλώσει την ετοιμότητά της να αναλάβει πρωτοβουλίες για το σκοπό αυτό, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στο λιβυκό λαό.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4635190

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: