Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο (ICG): Εφαρμόστε το Πρωτόκολλο, κόψτε και τις υπερπτήσεις ώστε να γίνει παρόμοιο βήμα και από την ελληνική κυβέρνηση!

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του χθες, 9 Ιουνίου 2011, άρθρο του Hugh Pope που μέσω αυτού ουσιαστικά καλεί τη Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα και με αφορμή τις αυριανές εκλογές στη γειτονική χώρα, το άρθρο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου (ICG) επισημαίνει 10 σημεία που πρέπει να εξετάσει σοβαρά η κυβέρνηση Ερντογάν μετά την επανεκλογή της.

Συνοπτικά τα δέκα αυτά σημεία που τονίζονται στο άρθρο είναι:

Μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς της Τουρκίας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκδημοκρατισμό στο εσωτερικό της, να επιτρέψει -μονομερώς- τη χρήση των λιμανιών και αεροδρομίων της Τουρκίας από σκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, να σταματήσει τις υπερπτήσεις επάνω από τα Ελληνικά κατοικημένα νησιά, να σεβαστεί τα δικαιώματα των Κούρδων, να δώσει περισσότερες ελευθερίες στο γυναικείο πληθυσμό, να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Αρμενία αλλά και το Ισραήλ.

Παράλληλα καλεί τη Τουρκία να δείξει μεγαλύτερη διαλλακτικότητα γενικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έτσι ώστε να προετοιμάσει το υπόβαθρο για ένα συμβιβασμό αλλά και παρόμοιο βήμα από τη πλευρά και της …ελληνικής κυβέρνησης.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Ένα Σχόλιο to “Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο (ICG): Εφαρμόστε το Πρωτόκολλο, κόψτε και τις υπερπτήσεις ώστε να γίνει παρόμοιο βήμα και από την ελληνική κυβέρνηση!”

 1. Κατερίνα Χριστοδουλάκη-Κοπασάκη Says:

  Βεβαίως, δεν είμαστε αφελείς για να διαβάζουμε με το «ένα μάτι» την είδηση.
  Με τα δύο μάτια μας ανοιχτά, η είδηση μας προβληματίζει σοβαρά.
  Διότι, για μεν τις τουρκοκυπριακές σχέσεις το «Ινστιτούτο» εγκαλεί την Τουρκία σε αλλαγή πλεύσης έναντι της Κύπρου αφήνοντας στο απυρόβλητο τα στρατεύματα κα-τοχής και το ψευδοκράτος, για δε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, «… καλεί την Τουρκία να δείξει μεγαλύτερη διαλλακτικότητα γενικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έτσι ώστε να προετοιμάσει το υπόβαθρο για ένα συμβιβασμό αλλά και παρόμοιο βήμα από τη πλευρά και της …ελληνικής κυβέρνησης «.
  Επειδή , εντούτοις, εμείς γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί τουρκικά εδάφη, δεν έθεσε κανένα casus beli, δεν αναφέρθηκε ποτέ σε «γκρίζες ζώνες» εντός των χωρικών υδάτων της Γείτονος, περί ποίου συμβιβασμού μιλάει το «Ινστιτούτο», και μάλιστα, για τον οποίο αξίζει να κάνει τους προτεινόμενους συμβιβασμούς η Τουρκία, για να κάνει «παρόμοιο βήμα υποχωρήσεων και η ελληνική κυβέρνηση;
  Όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης του κειμένου, «βρωμάει» τούτη η είδηση από μακριά ήδη προσυμφωνημένη, από ΕΕ και ΗΠΑ… συγκυριαρχία Ελλάδας-Τουρκίαςι στο Αιγαίο!!!!
  Εάν δεν λανθάνουμε και πρόκειται περί αυτού, μπορούμε να το ονομάσουμε απλά συμβιβασμό ή προδοσία εις βάρος τούτη τη φορά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: