Ανθέλληνες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων λησμόνησε την απλοϊκή ρήση των γιαγιάδων και των παππούδων μας: Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Παράδειγμα; Αρκετοί υπουργοί του Γιώργου Παπανδρέου. Οι οποίοι παριστάνουν τους καμπόσους και αμολάνε τσάμπα μαγκιές του τύπου «θα παραιτηθώ αν μου βάλουν επίτροπο στο υπουργείο μου». Οπως ο Σκανδαλίδης. Οπως ο βουλευτής Παναγιωτακόπουλος.

Οπως αρκετοί που το ψιθυρίζουν και το ζυμώνουν στα μουλωχτά. Τι μας λέτε καλέ! Αφού τα παίρνουμε και τα παίρνετε δανεικά. Αφού νυχθημερόν υποκλίνεστε στα ξένα αφεντικά. Αφού στις Βρυξέλλες δεν βγάζετε τσιμουδιά. Αφού στον Ομπάμα με κεφάλια σκυφτά. Αφού επί σειρά δεκαετιών εσείς και οι προηγούμενοι από εσάς, συνένοχοι ή έστω θεατές της διαπλοκής, της κατασπατάλησης και της σχέσης της πελατειακής.

Αφού τα κάνετε στάχτες και αποκαΐδια όλα μα όλα σ’ αυτόν τον δύσμοιρο τόπο. Από το ιστορικό κέντρο που το καταντήσατε πτυελοδοχείο και πορνείο χιλιάδων ανθρώπινων σκουπιδιών από Αφρική και λοιπά τριτοκοσμικά σημεία μέχρι το σχολείο. Αφού κατά συρροή ασελγήσατε στα ταμεία, τους θεσμούς και την ιστορία αυτού του ιερού χώρου, τώρα έχετε το θράσος να μην γουστάρετε το ξένο επιτροπάτο. Μα εσείς τους φέρατε. Μα πρώτοι εσείς τους παραδώσατε τα κλειδιά της χώρας. Μα πρώτοι εσείς μετατρέψατε την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι. Μα αφού εσείς φέρετε την πρώτη ευθύνη για το μεγαλύτερο εθνικό πλειστηριασμό του αιώνα. Και να πω κάτι ακόμα που ίσως εκλειφθεί αντεθνικό; Αν είναι να υποταχθούμε και για δεκαετίες να στοιβαχθούμε στην στρούγγα των Μνημονίων, τότε χίλιες φορές να κοπιάσουν και υπουργοί και γενικοί γραμματείς και εφοριακοί και τεχνοκράτες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Αμερική.

Από τους δικούς μας δεν είδαμε καμία προκοπή. Μόνο καταστροφή. Ε, ίσως με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς να δούμε επιτέλους μια μεταρρύθμιση αληθινή και κάποιους μεγαλοαπατεώνες και μεγαλοφοροφυγάδες στην φυλακή. Καλύτερα οι ξένοι και οι ανθέλληνες παρά οι επίορκοι πολιτικοί Ελληνες!

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=405849

Αναρτήθηκε στις ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ετικέτες: . 3 Σχόλια »

3 Σχόλια to “Ανθέλληνες.”

  1. zanglos Says:

    Όλοι τον λένε προδότη, εγώ πιστεύω ότι είναι φοβερά μεγάλος βλάκας.

  2. Historian Says:

    ΟΧΙ!
    Αγαπητό Βήμα και αγαπητέ Δανίκα, δεν προτιμούμε ξένους «τεχνοκράτες» να μας διοικούν.

    Προτιμούμε εσείς και το κατεστημένο σας να ξεκουμπιστείτε, αφού τα κάνατε θάλασσα, και να αφήσετε τίμιους και άξιους έλληνες να μπουν στην πολιτική και να πάρουν την εξουσία.

    Υπάρχουν αυτοί, αλλά κάθονται σήμερα στο περιθώριο μην μπορώντας να αντέξουν και να αντιμετωπίσουν την σκατίλα και την διαφθορά η οποία έχει εγκατασταθεί στη χώρα.

    Έχει η χώρα άξιους ανθρώπους, δεν χρειάζεται τις δευτεράτζες της κομισιόν και του ΔΝΤ για να διοικηθεί.
    Χρειάζεται απλά να ξεκουμπιστείτε εσείς και το κατεστημένο σας και έτσι να ανοίξετε το δρόμο σε αυτούς και όχι στους ξένους επιτρόπους.

    Κάντε επιτέλους κάτι χρήσιμο για αυτή τη χώρα που εκπορνεύσατε τόσα χρόνια, τραβάτε στον αγύριστο.

  3. Κατερίνα Χριστοδουλάκη-Κοπασάκη Says:

    Τόσο απροκάλυπτα εθελόδουλος ως καλός ξενολάτρης, μήπως και μισέλληνας, κ. Δανίκα;
    Πως φαίνεται ότι ανήκετε στους… εξασφαλισμένους από ΔΝΤ-Γερμανους και… Σια!
    Από τη μία Πάγκαλος, από την άλλη Δανίκας, ένα δίδυμο μιας αισθητικής αντιθέσεων με κοινή… μισελληνική κουλτούρα!

    Εξακολουθεί να έχει τους… Εφιάλτες της η Ελλάδα όχι μόνο μέσα στο Κοινοβούλιο, αλλά και στα ΜΜΕ.

    Να μας… ζήσετε!
    Για να μπορούμε να ξεδιαλύνουμε την Ήρα από το στάρι.


Σχολιάστε