Ενωτικός ο Fethullah Gülen: Δεν μας χωρίζει τίποτα. Κεμαλιστές και Ισλαμιστές είμαστε το ίδιο.

Σε τουρκική εφημερίδα που εκδίδεται στη Γερμανία μίλησε ο Fethullah Gülen. Ο ίδιος, ακραίος, αλλά και ο βασικός ηγέτης του Ισλάμ στον απανταχού τουρκισμό, για πρώτη φορά φόρεσε τη «μάσκα» συναίνεσης μεταξύ Ισλαμιστών – Κεμαλιστών.

Χωρίς να διαφαίνεται αναγκαίο από τα δημοσιεύματα που αφορούν το εσωτερικό της Τουρκίας, ο ίδιος πήρε τη πρωτοβουλία και μίλησε για πρώτη φορά υπέρ της «τουρκοφροσύνης» που ουσιαστικά είναι υπεράνω της κόντρας Ισλαμιστών – Κεμαλιστών. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά τόνισε, δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσά τους. Τους ενώνει η Τουρκία. Η περίπτωση του Fethullah Gülen είναι όντως περίπλοκη. Ο συγκεκριμένος άνδρας κινεί ουσιαστικά όλα τα νήματα στη Τουρκία πίσω πάντα από τη κουρτίνα ή καλύτερα στο παρασκήνιο. Δεν πρόκειται περί τυχαίου ανδρός ώστε να προσπεράσουμε τη συγκεκριμένη δήλωση ως κάτι …μη αξιολογήσιμο.

Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχάσουμε την πρόσφατη δίωξη που του ασκήθηκε μέσα στη Τουρκία από το ίδιο το Ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη «πόρτα» που έφαγε στη Ρωσία στη προσπάθειά του να ανοίξει τουρκικά σχολεία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόσφατα αφέθηκε να εννοηθεί μέσω των NEW YORK TIMES πως αυτός κρύβεται πίσω από τη διάδοση του τουρκισμού στις ΗΠΑ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όλα όσα έχει σχεδιάσει στην ελληνική Θράκη υπό την ανοχή των γνωστών απαράδεκτων καρεκλοκένταυρων δικών μας.

Ωστόσο…

αν και δεν τον μάζεψε κανείς, τον μαζεύουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που ουσιαστικά χτυπούν συναγερμό όσον αφορά την ενότητα της γειτονικής Τουρκίας.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: