Απετράπη «χακί» πρόκληση των Σκοπιανών στον Τύρναβο!

Ρεπορτάζ: Λουκάς Δημάκας

Στα χαρτιά έμεινε τελικά διπλή πρόκληση που ετοίμαζαν σκοπιανοί στρατιωτικοί στον Τύρναβο, στην τελετή της επίσημης εγκατάστασης στην Ελλάδα για τέσσερα χρόνια του στρατηγείου της λεγόμενης «Βαλκανικής Ταξιαρχίας», διοικητής της οποίας θα είναι τα πρώτα δύο χρόνια ανώτατος αξιωματικός της FYROM.

Οι σκοπιανοί στρατιώτες, οι οποίοι είχαν έρθει στη θεσσαλική πόλη πριν από μερικές ημέρες για τη χθεσινή παρέλαση, έφεραν στη στολή τους την ένδειξη «Μακεδονία». Η σκοπιανή αντιπροσωπεία ζήτησε να πουν οι στρατιώτες της κατά την παρέλαση τον εθνικό ύμνο της FYROM, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα για όσες αντιπροσωπίες ήθελαν. Στον εν λόγω ύμνο υπάρχουν αναφορές στη «Μακεδονία». Τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας έκαναν, σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητική πηγή, τις κατάλληλες διπλωματικές κινήσεις και οι Σκοπιανοί αφαίρεσαν τα σήματα, ενώ στη θέση τους τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα με την ένδειξη «army».

Επίσης μετά το ελληνικό μήνυμα ότι αυτό «δεν είναι ανεκτό», οι Σκοπιανοί δεν τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο.

Στην τελετή την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αμυνας Κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας ΝΑ Ευρώπης (SEEBRIG) – ιδρύθηκε το 1999 – και τη σημασία της στην προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της συνεργασίας στην περιοχή, μέσω και των ασκήσεων που διεξάγουν. Παρέστησαν επίσης οι υφυπουργοί Αμυνας Ιταλίας, Βουλγαρίας και Αλβανίας και ανώτατοι αξιωματικοί από τις άλλες χώρες. Τον σκοπιανό ταξίαρχο μετά το 2013 θα διαδεχθεί Τούρκος.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4642616

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: