Νίκος Λυγερός: Τουρκικές φοβίες και ελληνική δράση

Όταν οι δικοί μας συνειδητοποιήσουν ότι η Τουρκία έχει διαχρονικά δομικά προβλήματα και κρατιέται μόνο μέσω μίας τεχνητής αντιπαράθεσης μεταξύ πολιτικού και στρατιωτικού πεδίου, τότε θα καταλάβουν ότι η μοναδική δύναμή της είναι το φαινομενικό, το οποίο οφείλεται στις αδυναμίες των αντιπάλων της. Θεωρούμε ότι έχει μία μονομανία με την πατρίδα μας, ενώ η ύπαρξη μας εδώ και τόσους αιώνες απέναντί της αποδεικνύει την ανικανότητά της να μας εξοντώσει.

Εξετάζουμε τη θέση μας πάντα με ένα παθητικό τρόπο, λες και είμαστε απλώς ένα ενδιάμεσο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι όμως δεν είναι μόνο αυτή η συνεισφορά μας στην ανθρωπότητα. Ο ελληνισμός δεν είναι μία οντότητα που έχει φοβίες, όπως ο κρατικός φορέας, παράγει ένα έργο για όλους και δεν περιορίζεται σε μορφή ελλαδικής μιζέριας που προσπαθούν να μας μάθει η κοινωνία και δημοσιογραφία του κενού. Κάθε φορά που δίνουμε σημασία σ’ ένα υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος έχει το επίπεδο ενός υπουργού τύπου, το κάνουμε για να κρύψουμε τις δικές μας αδυναμίες στρατηγικής διαχείρισης μίας κρίσης.

Προωθούν έννοιες του τύπου ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ η πραγματικότητα της ιστορίας αποδεικνύει ότι επιθυμούν να συνομιλούν με ραγιάδες. Διότι τι άλλο να πούμε, όταν μιλούν να χωρίσουν το Αιγαίο στα δύο. Ο Ελληνισμός γεννήθηκε στο Αιγαίο και πουθενά αλλού. Με ποιο δικαίωμα, λοιπόν, διεκδικούν αυτόν τον χώρο; Μήπως επειδή εμείς οι ίδιοι θεωρούμε χαμένες τις λεγόμενες αλησμόνητες πατρίδες; Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι με το πρόσχημα της τεχνητής κρίσης που πρόκειται να μας πείσουν ότι πρέπει να κάνουμε παραχωρήσεις. Τα ελληνικά νησιά δεν είναι για ξεπούλημα ακόμα και να το ήθελε ο κρατικός φορέας. Όλοι έχουμε καταλάβει την αξία της ΑΟΖ και της οικονομικής δραστηριότητας. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία. Γι’ αυτό το λόγο κάνει τόσες προσπάθειες για να παρακάμψει το Διεθνές Δίκαιο, μόνο που έχει εναντίον της και την τοποστρατηγική. Κι αν καταφέρει να λυγίσει το πρώτο λόγω δικών μας λανθασμένων χειρισμών, η δεύτερη δε θα γονατίσει. Η ουσία είναι μία σε αυτό το πλαίσιο: η τοποστρατηγική δομή του Αιγαίου είναι ανθεκτική, και αυτή περιλαμβάνει και το Καστελλόριζο με το σύμπλεγμά του.

Και γνωρίζουμε ότι αποτελεί την αιχμή του δόρατος όχι μόνο για την Ανατολική ΑΟΖ της Ελλάδος αλλά και για τη συνεκτικότητα σε αυτή την περιοχή, της ευρωπαϊκής ΑΟΖ. Οι Ευρωπαίοι στρατηγιστές το έχουν αντιληφθεί εδώ και χρόνια και δεν πρόκειται να παραμείνουν άπραγοι. Αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση από την πλευρά του λαού μας να είναι ενημερωμένος, όχι μόνο για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για τις στρατηγικές αντιστάσεις. Διότι η εξέλιξη δίχως αντίσταση μπορεί να οδηγήσει σε μία μορφή υποχώρησης, η οποία δεν επιτρέπεται στην προκειμένη περίπτωση. Αν ο λαός μας κατανοήσει μερικά δομικά στοιχεία, τότε θα είναι έτοιμος να αντισταθεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που δεν εξασφαλίζει την ακεραιότητά του. Αυτό δεν έχει σχέση με την Τουρκία, αλλά αποκλειστικά με μας και την πατρίδα μας.

http://www.lygeros.org/lygeros/7571-gr.html

5 Σχόλια to “Νίκος Λυγερός: Τουρκικές φοβίες και ελληνική δράση”

 1. Κατερίνα Χριστοδουλάκη Κοπασάκη Says:

  «Αν ο λαός μας κατανοήσει μερικά δομικά στοιχεία, τότε θα είναι έτοιμος να αντισταθεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που δεν εξασφαλίζει την ακεραιότητά του. Αυτό δεν έχει σχέση με την Τουρκία, αλλά αποκλειστικά με μας και την πατρίδα μας».

  Για να κατανοήσει «μερικά δομικά τοιχεία» ο λαός μας κ. Λυγερέ, πρέπει και να τα γνωρίζει.
  Σε αυτά, περιμένουμε, να αναφερθείτε αναλυτικά.

 2. Pan Geo Says:

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ, είσαι μιά ‘όαση’ σχολίων στό Ίντερνετ.

 3. kalavritinos ioannis Says:

  Προ μερικών μηνών ένα αλιευτικό Τούρκικο παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας με αποτέλεσμα .ενα περιπολικό να πολυβολήσει το Τούρκικο αλιευτικό και σχεδόν το κατάστρεψε και στην συνέχεια το ρυμούλκισε στο πιο κοντινό ρουμάνικο λιμάνι.Οι Τούρκοι σήκωσαν την φωνή τους αλλά γνωρίζοντας ότι δεν θα πετύχουν τίποτα έριξαν τους τόνους σαν να μην συνέβει τίποτα.Ένα το κρατούμενο
  Εμείς ανέκαθεν είχαμε Αμερικανόφιλους πολιτικούς,τα τελευταία 70 χρόνια με μεγαλύτερη έξαρση του φαινομένου απο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπου σε αυτό το διάστημα ξεπουλήθηκαν αρχές και προνόμια που για τις προηγούμενες κυβερνήσεις ήσαν ταμπού.Εκτός όμως απο την Αμερικανική πίεση κόντρα στα δικαιώματά μας ήσαν και οι ομόθρησκοι μας Ρώσοι οι οποίοι επ΄ουδενί λόγω επιθυμούσαν να μετατραπεί το Αιγαίο σε κλειστή λίμνη και αυτός είναι ο λόγος που τελικά δεν πήραμε την Ανατολική Θράκη και ούτε πρόκειται να την πάρουμε..
  Μετά τον θάνατο του Βενιζέλου δεν υπήρξε κανένας σωστός πολιτικός,όλοι τους ήσαν έρμαια της τότε Εγγλέζικης παντοκρατορίας και δεν δίστασαν να συναινέσουν σε ένα εμφύλιο τα κακά του οποίου πλήρωνε η Ελλάδα τουλάχιστον για τα επόμενα 50 χρόνια και μόλις ξεπεράσαμε τον εμφύλιο φρόντισαν οι φίλοι-συμμαχοί μας να μας τροφοδοτήσουν με νέα προβλήματα απο Σκόπια,απο τσάμηδες απο Τουρκία που έφθασε σε σημείο θρασύτατο να αμφισβητεί ακόμα και νησίδες νότια της Κρήτης και βέβαια μας υπερχρέωσαν για να έχουμε για τα επόμενα 30 χρόνια μια Αμερικάνικη ή Ευρωπαϊκή εποπτεία για να μας πάρουν για μια μπουκιά ψωμί τους υδρογονάνθρακες.
  Να μην παραλείψω να σας πω ότι πετρέλαια έχουν και οι Ρουμάνοι και οι Ουκρανοί για τα οποία φαίνεται δεν τα έχουν βρεί στην μοιρασιά με την Ρωσία και δεν τίθεται θέμα ακόμα.Δεύτερο το κρατούμενο
  Επι πλέον ποιές ήσαν οι δυνάμεις που μα ς έθεσαν αντίθετα απο το Ισραήλ ενω είμαστε σε φιλία με τις ΗΠΑ και σε φιλία με τους Άραβες!! Δηλαδή ένα σκηνικό που δεν έχει καμία λογική,μόνον ένας νοσηρός εγκέφαλος θα μπορούσε να συνθέσει αυτό το σκηνικό.
  Απο την άλλη μεριά μια μουσουλμανική χώρα η Τουρκία έχει άριστες σχέσεις με το Ισραήλ και εξ αιτίας των π’εραν του Ατλαντικού έχουν σχέσεις με τις Αραβικές χώρες που ανήκουν στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ,ενω με τις Αραβικές χώρες που δεν ανήκουν στην σφαίρα επιρροής δεν έχουν καμία σχέση οι Τούρκοι.
  Και ποιοί είναι οι Τούρκοι; Στον Α παγκόσμιο πόλεμο ήσαν ενάντια των ΑγγλοΑμερικανών ενω στο Β παγκόσμιο πόλεμο ήσαν ουδέτεροι αλλά με σαφή κλίση στον άξονα,δηλαδή να μην βγάζεις καμία άκρη και κυρίως να λες ότι είμαστε μόνιμα σε διωγμό και όταν το λες να σε λένε και Ελληνάρα ΟΙ ΑΜΌΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε σε διωγμό εως αφανισμού και ιδιαίτερα με την παγκοσμιοποίηση θα καταφέρουν πιο εύκολα να μας αφομοιώσουν,τα παιδιά μας δεν γνωρίζουν ιστορία και δεν μιλάμε να μας απάντήσουν για τον αρχηγό των Ελλήνων στον πόλεμο στις Πλαταιές με τους Πέρσες αλλά τι εορτάζουμε στις 25 Μαρτίου ή στις 28 Οκτωβρίου.

  ΣΟΣ έρχεται στο μυαλό μου ο πόλεμος των Αθηναίων με τους Ατλαντες και λέγω στον εαυτό μου ηρέμησε.

 4. Λουκάς Says:

  Καλησπέρα φίλε Ιωάννη.

  Τουρκικό αλιευτικό δεν υπάκουσε στις συστάσεις του Ρουμανικού λιμενικού και άνοιξαν πυρ εναντίον του! – Συνελήφθη το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους και κρατείται στη Ρουμανία.

  https://gdailynews.wordpress.com/2011/05/28/alert-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF/

  Φιλικά / Λουκάς
  https://gdailynews.wordpress.com


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: