«Μην δοκιμάσετε την αποφασιστικότητά μας»! Οι Τούρκοι απειλούν ανοιχτά τη Κύπρο!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

H Τουρκία φαίνεται ότι προσπαθεί να πιέσει με κάθε τρόπο, για να μην ξεκινήσουν οι υποθαλάσσιες έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την εύρεση φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Μεσόγειο. Ήταν η σειρά του τούρκου υπουργού Ενέργειας να τονίσει ότι η Τουρκία θεωρεί «παράνομες τις έρευνες που σχεδιάζονται να γίνουν» και να απειλήσει την Κύπρο.

Μετά τα άτυπα διαβήματα προς τις ΗΠΑ , ήρθε η συνάντηση του τούρκου υπουργού Ενέργειας Τενέρ Γιλντίζ με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Φράνσις Ριτσιαρτνόνε, που συζήτησαν τα «ενεργειακά θέματα», που από τις δηλώσεις φάνηκε πως ανάμεσα τους ήταν και τα σχέδια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Γιλντίζ τόνισε ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του πρέσβη.

Ο τούρκος υπουργός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το θέμα των ερευνών της Κύπρου, ο οποίος τόνισε « εμείς ως Τουρκία είμαστε ξεκάθαροι. Η κίνηση αυτή της «Νότιας Κύπρου» δεν είναι νόμιμη. Οι έρευνες που θα γίνουν σε περιοχές που δεν περιγράφονται στην ΑΟΖ, δεν τα θεωρούμε νόμιμα. Ακόμη και το διεθνές δίκαιο, θεωρεί πως αυτό είναι έτσι, δεν πρέπει να γίνει τέτοιο βήμα. Δεν θέλουμε να υπάρξει επιπλέον πρόβλημα, στα ήδη υπάρχοντα της περιοχής».

Εντύπωση προκάλεσε η παθητική στάση του αμερικανού πρέσβη για το θέμα, ο οποίος τόνισε ότι γνωρίζει τις απόψεις της Τουρκίας, και ότι στηρίζει κάθε προσπάθεια των δυο πλευρών για κάποια λύση Φράνσις Ριτσιαρντόνε.

Ο αμερικανός πρέσβης αργότερα επισκέφθηκε και τον Ερντογάν .

ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο Τανέρ Γιλντίζ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο Bloomberg Tv της Τουρκίας, έστειλε απειλητικό μήνυμα προς την Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζοντας «μην προσπαθήσει κανείς να κάνει πειράματα με την αποφασιστικότητα της Τουρκίας»!.

Τα επιχειρήματα του Γιλντίζ δείχνουν τι σκέφτεται να κάνει η Άγκυρα τις επόμενες εβδομάδες . Ο τούρκος υπουργός ενέργειας δήλωσε « Η ΑΟΖ καθορίζεται με τη σύμφωνη γνώμη των γειτονικών χωρών. Εδώ υπάρχουν περιοχές, που δεν έχουν εγκριθεί. Αν κάνουν έρευνες για πετρέλαιο η φυσικό αέριο, τότε αυτό θα δεν θα συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο.» τόνισε.

Αμέσως μετά άρχισαν οι απειλές του υπουργού που δήλωσε « Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αυτό είναι δικαίωμα μας. Αυτή η έρευνα είναι σαν να παραβιάζονται τα δικαιώματα. Γι’ αυτό κανένας να μην κάνει έλεγχο της αποφασιστικότητας της Τουρκίας. Ακούω πως κάποιοι κάνουν δηλώσεις για το θάρρος της Τουρκίας. Αυτά είναι λάθη και εκτός υπευθυνότητας. Δεν πρέπει να γίνονται πειράματα, για την αποφασιστικότητα της Τουρκίας».

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7610

3 Σχόλια to “«Μην δοκιμάσετε την αποφασιστικότητά μας»! Οι Τούρκοι απειλούν ανοιχτά τη Κύπρο!”

  1. Christos Voulgaris Says:

    Αν το θέλουν ας κοπιάσουν…

  2. Historian Says:

    Ε λοιπόν «γιαβρή μ'» θα κάνουμε πειράματα με την (μην αφοδεύσω) αποφασιστικότητα σας…

  3. Ανώνυμος Says:

    Αστα αυτα και κοιτα να φτιαξεις κολυβα!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: