Προβλήματα μεταξύ ΝΑΤΟ – Αλβανίας

Το ΝΑΤΟ περιόρισε την πρόσβαση, στην Αλβανία, στις πληροφορίες του στρατιωτικού δικτύου του, ειδικά σε πληροφορίες που συνδέονται με την πυρηνική ενέργεια. Η απόφαση ελήφθη, μετά από έρευνες που έγιναν και αποκάλυψαν ότι άτομα τα οποία είχαν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα και πληροφορίες του ΝΑΤΟ που συνδέονται με εργασίες πολέμου, δόθηκαν έναντι αμοιβών σε Άραβες, Ρώσους και Σέρβους.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν πήγε στα Τίρανα και ζήτησε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα. Το ΝΑΤΟ στην έρευνά του εντόπισε ονόματα βουλευτών οι οποίοι είχαν εισέλθει στο σύστημα. Οι πληροφορίες αναφέρονταν σε κάποιες σημαντικές ενέργειες για το ‘Ανατολικό Μέτωπο’ και τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Το ΝΑΤΟ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Αλβανία αποτελεί κίνδυνο στη διατήρηση απόρρητων πληροφοριών. Από σήμερα κανένα πρόσωπο -ακόμη και ο πρωθυπουργός- δεν θα επιτρέπεται να ελέγχουν τις πληροφορίες σχετικά με την πυρηνική ενέργεια, τις επιχειρήσεις που καθορίζονται ως άκρως απόρρητες και άλλα δεδομένα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για να εντοπιστούν οι Αλβανοί βουλευτές οι οποίοι πούλησαν τις πληροφορίες αυτές σε οργανισμούς ή χώρες που δεν είναι φιλικές προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

http://www.liako.gr/news/home/35534-usa.html

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: