Απόρρητες πληροφορίες των Τούρκων φθάνουν στο PKK!

Η επίθεση στην Τσουκούρτζα έστρεψε πάλι την προσοχή στα αδύνατα σημεία των Τούρκων έναντι των Κούρδων. Το περιοδικό Ακσιόν δημοσίευσε μια εντυπωσιακή –σχετικά με το θέμα- είδηση.

Με βάση αυτά που αναφέρονται στην είδηση, άτομο που χρησιμοποιεί το όνομα Ρονάι-παλιός μαχητής των Κούρδων λέει πως ¨χάρτες, σχεδιαγράμματα και κωδικοί των τουρκικών Ε.Δ. φτάνουν στα χέρια της οργάνωσης¨. Στο κείμενο που φέρει την υπογραφή του Χασίμ Σοϊλεμέζ αναφέρεται ότι στόχος της νέας διοίκησης είναι η ¨αποτροπή των διεισδύσεων¨.

Τα λόγια του Ρονάι –παλιός αντάρτης και τέως επικεφαλής ομάδας, που ζει ακόμη στο Β. Ιράκ- δείχνουν γιατί ο πόλεμος αποβαίνει ανεπιτυχής. Ο Ρονάι που αποχώρησε πριν λίγο καιρό από την οργάνωση, λέει πως βαθμοφόροι στρατιωτικοί ερχόταν συνεχώς στα στρατόπεδα της οργάνωσης και είχαν συσκέψεις μαζί τους. Ισχυρίζεται πως οι στρατιωτικοί τους παρείχαν νέα εκρηκτικά, βοήθεια σε φάρμακα, ενώ στρατιωτικά απόρρητα περνούσαν σε καθημερινή, εβδομαδιαία και μηνιαία βάση στα χέρια της οργάνωσης.

Ο Ρονάι περιγράφει ως εξής την κατάσταση : ¨Αυτά τις περισσότερες φορές έφταναν μέσω κούριερ. Ενίοτε μέσω συσκευών οχημάτων επικοινωνιών.

Σε περιπτώσεις στρατιωτικών περιπολιών ή επιχειρήσεων εάν δεν υπήρχε προτεραία ενημέρωση, αμέσως ενημερωνόμασταν. Άτομα που ξέραμε ότι ήταν στρατιωτικοί με ρούχα αντάρτη ή πολίτη μας έφερναν πληροφορίες. Μετείχαν σε συγκεντρώσεις μας και μας έλεγαν πότε και πως πρέπει να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας. Αυτά τα ξέρουν όλοι οι διοικητές τομέων μας. Εγώ ως διοικητής ομάδας μετείχα σε κάποιες από αυτές τις συναντήσεις.

Ξέρω έναν του οποίου το όνομα αγνοώ αλλά μας είχε πει πως ¨είμαι συνταγματάρχης¨. Μελαχρινός, λευκή επιδερμίδα, ύψος 1,80 και με μικρή κοιλίτσα. Μαζί του είχε και δύο άτομα με πολιτικά ρούχα. Ήρθαν στο στρατόπεδο που είχαμε στο Κελαρές και συναντήθηκε μαζί μας. Μας περιέγραψε τι πρέπει να κάνουμε στις εκλογές και αργότερα. Αυτό το άτομο μας έδωσε το όνομα του Ιμάμ Αζίζ Χότζα και άλλων έξι για να τους εκτελέσουμε¨.

Ο Ρονάι που ζει σε ασφαλή περιοχή ου φυλάσσεται από Πεσμεργκά στο Β.Ιράκ, φανερώνει με τα λόγια του πόσο εύκολα οργανώνονται οι επιθέσεις σε τμήματα και στρατόπεδα : ¨ Μας ερχόταν χάρτες. Στρατιωτικοί, ειδικοί χάρτες. Υπήρχαν και σχεδιαγράμματα. Σχετικά με το που ήταν τα αστυνομικά τμήματα, ο αριθμός των στρατιωτών καθώς και ειδικές πληροφορίες για τους διοικητές τους. Ενίοτε μας ερχόταν και κρυπτογραφημένες πληροφορίες. Αυτές τις αποκωδικοποιούσαν κάποιοι από εμάς που είχαν στρατιωτική προέλευση.

tourkikanea.gr

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , . 1 Comment »

Ένα Σχόλιο to “Απόρρητες πληροφορίες των Τούρκων φθάνουν στο PKK!”

  1. kalavritinos ioannis Says:

    Μου μυρίζει προβοκάτσια,έτσι εύκολα αποκαλύπτονται τόσο σημαντικά πράγματα και εαν είναι αλήθεια προδίδει κάποιος τέτοια πηγή;;;;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: