Έσσεται ήμαρ

Κάποιοι το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνε και έρχονται στο Ισραήλ και καλώς κάνουν. Ξεκάθαρο αυτό. Ωστόσο, στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Ισραήλ, υπάρχουν δύο διαφορετικές …τάσεις. Στη πρώτη ανήκουν οι φιλικά προσκείμενοι στην Άγκυρα και στην άλλη οι αντίθετοι με τη πρώτη άποψη (δεν ανέφερα πουθενά φιλικά προσκείμενοι στην Ελλάδα).

Στη πρώτη «ομάδα», τη φιλο-τουρκική με απλά λόγια, ανήκουν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γκάμπι Ασκενάζι, και ο Διοικητής Ναυτικών Δυνάμεων Ελιέζερ Μερόν.

Στην αντίπερα όχθη, στην αντι-τουρκική, μπροστάρηδες είναι ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιντγκόρ Λιμπέρμαν και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μοσέ Γιαλόν.

Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πριν μερικές ημέρες σε αμερικανικό δημοσίευμα/ανάλυση που έκανε το γύρο του κόσμου χαρακτηρίστηκε ως αχάριστος αλλά και ως ο σκύλος που δάγκωσε το χέρι του αφεντικού του (ΗΠΑ).

Επισήμανση: Όλοι οι προαναφερθέντες Ισραηλινοί, ναι μεν χωρίζονται σε φιλότουρκους και μη, αλλά πρωτίστως είναι πατριώτες και βάζουν πάνω από όλους τα συμφέροντα της χώρα τους.

Ερώτηση: Πόσο «μέσα» στο παιχνίδι είναι έτοιμη να μπει η Ρωσία αν και εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες;

Διευκρίνιση και εξήγηση: Είμαι υπέρ του να δει το φως του ήλιου ο ορυκτός πλούτος του «οικοπέδου 12» στα ανοιχτά της Κύπρου. Ωστόσο εδώ στην Ελλάδα, πέρα από τις πολιτικές υπερφίαλες δηλώσεις θα πρέπει και κάποιοι να αντιληφθούν πως υπάρχει και το ενδεχόμενο να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τη Τουρκία ολομόναχοι, χωρίς την υποστήριξη του …ξίφους του Δαυίδ και τις ΗΠΑ να σφυράνε!

Επισήμανση δεύτερη: Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είμαι πεπεισμένος πως είναι ΕΤΟΙΜΕΣ ακόμη και γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Οι πολιτικοί είναι;

Συμπέρασμα: Αν κάτι δεν πάει καλά τη τελευταία στιγμή και ξαφνικά κάποιες ισορροπίες αλλάξουν και δούμε τη Τουρκία από το «οικόπεδο 12″ που βρίσκεται ανοιχτά της Κύπρου να …»χτυπάει» ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ εναλλακτικά ή και παράλληλα ΘΡΑΚΗ, σε συνδυασμό με οργανωμένες επιθέσεις στο εσωτερικό της χώρας από ακραία ισλαμιστικά στοιχεία, κύριοι των Ενόπλων Δυνάμεων, ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ τους πολιτικούς σε ένα δωμάτιο και σώστε τη ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΙΜΙΑ!

ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΤΟ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…

ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ …ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ …ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΣΚΑΒΟΥΝ ΟΛΙΜΕΡΗΣ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΜΕ ΤΑ
ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

10 Σχόλια to “Έσσεται ήμαρ”

 1. ΠΑΝΟΣ Says:

  Λουκά μέ τήν άδεια σου. Νά προεκτείνω λίγο τό άρθρο σου. Όπως γράφω καί σέ προηγούμενο σχόλιο μου. Τό θέτω καί τό ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε κατάσταση χειρότερη τών Ιμίων ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ . ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ. Καί εκείνη τήν ώρα ο GAP ΘΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΠΥΡ ΤΙΣ ΕΔ; Η θά » αμυνθούμε » μέ διαβήματα στον ΟΗΕ καί ΕΕ; Υπόψη ότι μάς περιμένει καί εξέγερση -τζιχάντ τών μουσουλμάνων εποίκων γιά βοήθεια, αντιπερισπασμό τών ομοθρήσκων τους Τούρκων . Προβλέπω ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΜΕ ΕΠ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

  • ΠΑΝΟΣ Says:

   Απόψε τό παιντί στή Σαλονίκη ανακοίνωσε ότι ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ! Καί ή απορία μου : ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ; ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟΣ ΠΑΤΙΣΑΧ ΤΑΓΗΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ; Η έχει υπογράψει τή διχοτόμηση τού Αιγαίου στόν 25 Μεσημβρινο; Έχω τήν αίσθηση ότι ή σωτηρία τής πατρίδας θά »περάσει» μέ από τήν έπώδυνη στενωπό μιάς προσωρινής εθνικής καταστροφής. Δυστυχώς

  • Λουκάς Says:

   Φίλε Πάνο,

   ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

   Η ανησυχία σου είναι εύλογη και το ερώτημά σου απόλυτα φυσιολογικό.

   Εγώ θα σου απαντήσω ανάποδα.

   Υποθετικά όπως εσύ ισχυρίζεσαι αντί να κάνουν απόβαση (υποθετικά σενάρια κάνουμε πάντα) σε βραχονησίδα κάνουν σε κατοικημένο νησί και αιχμαλωτίζουν τον… πρώτο τυχόντα.

   Χωρίς να είμαι ο πλέον ειδικός καταθέτω ευθαρσώς τη δική μου άποψη με ότι αυτό συνεπάγεται:

   Αν κάνουμε και εμείς ακριβώς το ίδιο (την ίδια ώρα) – κάνει απόβαση ομάδα Ελλήνων βατραχανρώπων σε δικό τους αντίστοιχο νησί – εσύ τι απαντάς; Ξεκινάνε οι συζητήσεις από την αρχή ή όχι;

   Άστο καλύτερα, αυτά είναι μόνο σενάρια και δεν εξυπηρετούν στη παρούσα φάση.

   Φιλικά / Λουκάς

 2. Κατερίνα Χριστοδουλάκη Κοπασάκη Says:

  κ. Λουκά καλή σας ημέρα.

  Δείχνετε πολύ θυμωμένος, και έχετε δίκιο. Στενάζει το έθνος υπό την πίεση επίθεσης της Τουρκίας, ο λαός υπό την πίεση της τρόικα , η κοινωνία ολόκληρη από το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας που να την πείθει.
  Ζητάτε, απεγνωσμένα, από το στρατό να πράξει το καθήκον του. Λησμονάτε, όμως, ότι και ο στρατός κάνοντας ορθά το καθήκον του, αναζητά πολιτική ηγεσία για να το πράξει μαζί της.
  Αναφαίρετε τις ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις στο Ισραήλ, με πιθανή συνέπεια την αλλαγή πλεύσης του έναντι της Ελλάδας την τελευταία στιγμή. Κι αυτό μπορεί να συμβεί, πλην όμως το ίδιο δεν είναι έτοιμο να αποδεχτεί λύση που να δικαιώνει τον παλαιστινιακό λαό, γι’ αυτό και σπεύδει να κατοχυρώσει τις ΑΟΖ του στη βάση των σημερινών συνόρων του κατοχής. Και έτσι έφτασε σε Ελλάδα και Κύπρο. Και βέβαια δεν μας ήρθανε από… αγάπη . Δεν θα θυσίαζαν , εντούτοις, οι φιλότουρκοι κυβερνητικοί, τα συμφέροντα της χώρας τους για την Τουρκία, η οποία με τις γνωστές θέσεις της μεγάλης δύναμης τους υπερέβαινε.
  Γνωρίζετε, ότι η πολιτική στο Ισραήλ, με όλες τις αντιθέσεις της, δεν ασκείται ενδοτικά προς καμία κατεύθυνση. Εξυπηρετεί μόνο το κράτος του Ισραήλ. Στηρίζεται από, και στηρίζει, τον Ισραηλισμό, ο οποίος λόγω της ιστορίας του, δρα σε ολόκληρο τον κόσμο με τις γνωστές ιστορικές αναφορές.
  Δεν ανοίχτηκε, επομένως προς Ελλάδα-Κύπρο ευκαιριακά, αλλά με στρατηγική.
  Υποστηρίζω, συνεπακόλουθα, ότι σε αυτή τη φάση και σε κάθε περίπτωση, θα στηρίξει την Ελλάδα.
  Θα σας πω δε ευθέως την άποψή μου, κινδυνεύοντας να θεωρηθώ γραφική, ότι επίθεση η Τουρκία δεν θα κάνει τώρα στο Αιγαίο. Δεν μπορεί να την κάνει με ακάλυπτα νώτα, δίχως καμία διεθνή υποστήριξη, και κυρίως των ΗΠΑ, οι οποίες δρουν συντεταγμένα με το Ισραήλ, ανεξάρτητα από τις βερμπαλιστικές κατά καιρούς διαφωνίες των.
  Να φοβόμαστε γι’ αυτά που συμβαίνουν στη Θράκη, και για εκείνα που μπορεί να μας συμβούν εκεί αύριο, από τη «λύσσα» της αποτυχίας της Τουρκίας να επιβληθεί στους συμμάχους της ως μεγάλη δύναμη.
  Υποθέτω, έχετε τη δυνατότητα μιας νέας συνέντευξης από τον κ. Ν. Λυγερό. Θέστε τις ερωτήσεις του άρθρου σας, ώστε να δοκιμάσετε και τις θέσεις του επί αυτών των ανησυχιών σας. Θα είναι εξαιρετικά καλό για όλους τους συμμετέχοντες στο blog.
  Κ. Λουκά
  Το ζήτημα του πολέμου, κάθε φορά που τίθεται στον αμυνόμενο, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, γιατί ό, τι χάνεις από πόλεμο, δύσκολα το ξανακερδίζεις. Δείτε τη Δυτική Θράκη, τη Βόρεια Ήπειρο την Κύπρο, το Βόρειο κομμάτι της. Ανήκω στην κατηγορία εκείνων των Ελλήνων που θεωρούν σωστή εθνική πολιτική εκείνη που διαφυλάττει την εδαφική μας ακεραιότητα μέσα από μία γεωστρατηγική πολιτική καθημερινής πάλης σε καιρούς ειρήνης.
  Και τώρα θα τα καταφέρουμε. Με δραματικό τρόπο; Ναι, γιατί οι νέες συμμαχίες δεν γνωρίζουμε τι θα μας επιφυλάξουν στο μέλλον. Σήμερα, όμως, πρέπει να νικήσουμε την Τουρκία, δίχως πόλεμο. Και θα τα καταφέρουμε.
  Αισθάνομαι τυχερή που σας γνώρισα (έστω, ηλεκτρονικά) . Περισσότερο τυχερή διότι αποδέχεστε την γνωριμία μας με σημείο αξιολογικής αναφοράς της, την ετερότητα μας στα εθνικά και κοινωνικά μας προβλήματα. Βλέπετε, είστε κι εσείς Έλληνας αναρχικός, κατά την φιλοσοφική έννοια του όρου «αναρχικός» που του προσδίδει ο κ. Ν. Λυγερός.

  • Λουκάς Says:

   Κυρία Κατερίνα,

   έχετε απόλυτο δίκιο.

   Είμαι πραγματικά εκνευρισμένος. Πονάω. Ειλικρινά. Και πονάω ειλικρινά από όλες τις απόψεις κυρία Κατερίνα.

   ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ. Και ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ κάθε μέρα…

   Ας μην επεκταθώ περισσότερο…

   Φιλικά / Λουκάς

 3. Σταμάτης Says:

  Το πιο πιθανό είναι να αρχίσουν οι γεωτρήσεις και να βρεθεί μετά ένα τεχνικό πρόβλημα και έτσι να σταματήσουν ή να μπει και άλλη εταιρεία στο παιχνίδι: αλήθεια μας είπε κανείς τι τεχνογνωσία σε πετρελαικά θέματα έχει η Τουρκία;

  Τους συμφέρει περισσότερο τους Τούρκους και τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς να διατηρήσουν τον στυλ του ΓΑΠ στα πολιτικά της Ελλάδας. Το στυλ του ΓΑΠ διαφέρει από τον ίδιο τον ΓΑΠ, φυσικά. Τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ και αρκετός κόσμος γοητεύονται από αυτό το στυλ. Όντως λοιπόν η Τουρκία δεν θα επιτεθεί αλλά θα ζητήσει ανταλάγματα στο Αιγαίο και θα περιμένει την χειροτέρεψη της Ελλάδας – χειροτέρεψη όχι από πλευράς κυβέρνησης αλλά από πλευράς διακυβέρνης, δηλ. πώς δουλεύει το όλο σύστημα εντολών και συνεργασιών ανάμεσα στους διάφορους φορείς, μέσα στον στρατό, ανάμεσα στον στρατό και στους προμηθευτές του, και ανάμεσα στον στρατό και στους πολιτικούς. Η διακυβέρνηση θα χειροτερέψει κι άλλο στους επόμενους μήνες.

 4. Κατερίνα Χριστοδουλάκη Κοπασάκη Says:

  Αγαπητέ κ. Λουκά
  Θέλω να αποδεχτείτε τους στίχους από το τραγούδι «Τροχιά παραδείσου» του Θανάση Αθανασίου, τους οποίους στέλνω σε ανθρώπους των οποίων οι προσπάθειες, αντιμάχονται κάθε μορφή… δουλείας, και τους οποίους, όταν πρόκειται για νέους, αντιμετωπίζω ως τα παιδιά που και εγώ θα ήθελα να έχω.
  Δεν σ’ αγαπώ για όσα είσαι εσύ…
  Μα για όσα είμαι εγώ όταν είμαι μαζί σου.
  Δεν σ’ αγαπώ επειδή μ’ αγαπάς…
  Μα γιατί με κρατάς σε τροχιά παραδείσου.
  Γιατί η αγάπη για την χώρα μας, την οποία εκφράζεται αφειδώς, ναι, μπορεί να μας κρατήσει σε τροχιά παραδείσου αξιοπρέπειας και αυτοεκτίμησης ενάντια στην ενδοτικότητα που εκτρέφει δεσμά δουλείας.
  Σας Παρακαλώ
  Δεν σας αξίζει η λέξη αιδώς , άλλοι όφειλαν να ντρέπονται, εκείνοι που έφεραν στη χώρα τους εμπόρους των εθνών, που ξεπουλάνε σήμερα την πατρίδα μας και είναι έτοιμοι να την κηρύξουν σε πτώχευση, με τους δανειστές να συνεχίζουν να μας δανείζουν και να μας κυβερνούν φορολογώντας κατά βάθος τις… αντοχές μας, γιατί μας θέλουν γονατισμένους, υποταγμένους στα μεγάλο τους έγκλημα της διάλυσής μας ως κράτος, χώρας, λαού.
  Σας παρακαλώ, σηκώστε το κεφάλι ψηλά. Όλα μπορούν να τα διαλύσουν, το έθνος των Ελλήνων, ποτέ. Γιατί και ένας Έλληνας να μείνει, θα το ξαναγεννήσει από τις σάρκες του. Και αυτό είναι που από την αρχή θέλησαν να διαλύσουν. Μόνο που το βάρος αυτού του εγκλήματος δεν φαίνεται να το αντέχει μόνη της αυτή η κυβέρνηση. Σε λίγο θα το ομολογήσει δημοσίως και τότε, ας κάνουμε όλοι αυτό που οφείλουμε, και πάντως, κάθετα εναντίων όλων εκείνων των μιασμάτων που ακόμα ονομάζουμε πολιτικό σύστημα, και όχι χαβούζα δωσίλογων.

  να είστε καλά
  ΚΧΚ

 5. ΘΑΝΟΣ Says:

  Μου εγραψες οταν μου έστειλες το αρθρο: «Μια μέρα θα το φαω το κεφάλι μου…..»

  Κι εγω μαζί σου…..
  Αναδημοσιεύθηκε….


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: