Μερικά από τα «αδύνατα» σημεία της Τουρκίας!

Σχετική ανάρτηση: Η “μυστική” συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ σε ενδεχόμενη Τουρκική επίθεση σε ακριτικά μας νησιά!

Στις 6 Νοεμβρίου του 2010, η τουρκική εφημερίδα ZAMAN δημοσίευσε ένα άρθρο της Lale Kemal που αναφερόταν στα τότε συμπεράσματα του Αμερικανού, Eugene Kaspersky, που είναι πρόεδρος της εταιρίας με το όνομά του, που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής anti-virus λογισμικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Μία από τις πλέον σοβαρές εξελίξεις είναι η αυξανόμενη απειλή πολέμου στο κυβερνοχώρο (ηλεκτρονικός πόλεμος). Ο πόλεμος και η επίθεση στο κυβερνοχώρο είναι κάτι απροσδιόριστο σε αντίθεση με το συμβατικό πόλεμο όπου εκεί υπάρχουν σαφή επιχειρησιακά όρια» προσδιόρισε το Νοέμβριο του 2010 απευθυνόμενος στο ακροατήριο του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης όπου ήταν και καλεσμένος.

«Ο πλανήτης έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή, αυτή του πολέμου στο κυβερνοχώρο και η Τουρκία είναι ευάλωτη στη πιθανότητα μιας τέτοιας επίθεσης», ξεκαθάρισε.

«Χώρες συμμαχικές της Τουρκίας (ΙΣΡΑΗΛ) ή και μέλη του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ κλπ) έχουν ήδη ξεκινήσει να αναδιαρθρώνουν τους στρατούς τους βασιζόμενες στην αποτροπή επιθέσεων στο κυβερνοχώρο. Την ίδια ώρα η Τουρκία συμπεριφέρεται όπως πριν 20 χρόνια στο ψυχρό πόλεμο και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καθυστερήσει να οργανωθούν ανάλογα. Οι εξοπλισμοί θα πρέπει να αφορούν όχι μόνο την αγορά των συμβατικών όπλων αλλά και αυτών του κυβερνοχώρου» προειδοποίησε.

Μετά τις περίπου απαξιωτικές δηλώσεις του Eugene Kaspersky, όσον αφορά την επιχειρησιακή ικανότητα της Τουρκίας σχετικά με το κυβερνοπόλεμο (σημειωτέον απευθυνόμενος στο ακροατήριο του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης), ο Ömer Çelik, βουλευτής κόμματος της αντιπολίτευσης δήλωσε:

«Θα περίμενα μία πιο ξεκάθαρη στάση από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αν μη τι άλλο, θα περίμενα να βγουν και να διαψεύσουν την άποψη του Αμερικανού Eugene Kaspersky μέσα στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο αυτό δεν έγινε!»

«Πώς είναι δυνατόν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις,  οι οποίες είναι ένας σημαντικός θεσμός στην Τουρκία και ο τρίτος μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο, να είναι ουσιαστικά ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν ακόμη και το ενδεχόμενο μιας οργανωμένης τρομοκρατικής ενέργειας στον κυβερνοχώρο τους;”

Σχετικό τουρκικό δημοσίευμα: http://www.todayszaman.com/columnists-226493-is-turkey-ready-for-cyber-warfare.html

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: