(Ανανέωση) Ανοιχτά της Κύπρου πολεμικά πλοία από ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία… – Μπαινοβγαίνουν στο «οικόπεδο 12» οι Τούρκοι

Ανανέωση 14.43: Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Πίρι Ρέις» και πολεμικά σκάφη της Τουρκίας φέρονται να βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου η Κύπρος πραγματοποιεί έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Την σχετική δήλωση έκανε ανώνυμα στο Γαλλικό πρακτορείο αξιωματούχος της κυβέρνησης Ερντογάν. «Το πλοίο μας βρίσκεται σε ένα μέρος κοντά στην ελληνοκυπριακή ζώνη και συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη», είπε η πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία απειλεί ευθέως τους Ελληνοκύπριους σχετικά με τις έρευνες που διεξάγουν. Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που είναι σε εξέλιξη ένα διπλωματικό παιχνίδι, με τον Γ.Παπανδρέου να επιδιώκει με παρέμβασή του εξομάλυνση της τουρκικής στάσης. Μάλιστα η Χουριέτ έγραψε σήμερα για επίσκεψη Παπανδρέου στην Τουρκία το επόμενο διάστημα. Εξάλλου, έφτασε στην Αθήνα ο νέος Τούρκος πρέσβυς Κερίμ Ουράς.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63405392

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

12.50: Στο οικόπεδο 12, δηλαδή στη θαλάσσια περιοχή όπου διεξάγονται οι κυπριακές έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου από την αμερικανική εταιρεία «Noble Energy International», μπαινοβγαίνουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις», συνοδευόμενο από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία!

Το «Πίρι Ρέις» ακολουθούν από κοντά η τουρκική φρεγάτα «Giresun» και η τουρκική κορβετα «Bartin». Αυτή την ώρα τα σκάφη κινούνται στα όρια του οικοπέδου 12 επιδιδόμενα σε έναν πόλεμο νεύρων. Στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου βρίσκονται επίσης πολεμικά πλοία των Ηνωμενων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, περίπου 100 μίλια από την εξέδρα που γίνονται οι έρευνες πλέει η αμερικανική φρεγάτα «Monterey», ενώ στην ευρύτερη περιοχή κινούνται ένα βρετανικό και ένα ρωσικό πολεμικά πλοία.

Με την παρουσία πολεμικών τους πλοίων νοτιως της Κύπρου, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανια και η Ρωσία αποδεικνύουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την εξέλιξη των κυπριακων ερευνών, αλλά και να παρακολουθήσουν με ίδια μέσα τις κινήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Πληροφορίες περί πτήσης αμερικανικού αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας στην περιοχή γύρω από την πλατφόρμα που γίνονται οι γεωτρήσεις για τη διαπίστωση της ποσότητας και ποιότητας φυσικού αερίου δεν επιβεβαιώνονται.

Πάντως είναι προφανές ότι με την «εισβολή» τους αυτή, εφ’ όσον αρχίσουν τη διεξαγωγή ερευνών, τα τουρκικά πολεμικά πλοία και το Πίρι Ρέις παραβιάζουν την κυριαρχία της Κύπρου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη που η Λευκωσία έχει ορίσει με το Ισραήλ και τα άλλα γειτονικά της κράτη.

Περίπου στις 11 το πρωί της Τρίτης, η τουρκική φρεγάτα «Giresun», η κορβέτα «Bartin» και το Πίρι Ρέις έπλεαν σε απόσταση περίπου 25 μίλια βορειοδυτικά από την εξέδρα «Homer Ferrington» που γίνονται οι γεωτρήσεις στον υποθαλάσσιο βυθό της Κύπρου.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=148585

7 Σχόλια to “(Ανανέωση) Ανοιχτά της Κύπρου πολεμικά πλοία από ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία… – Μπαινοβγαίνουν στο «οικόπεδο 12» οι Τούρκοι”

 1. Historian Says:

  Άς τους αφήσουν να κόβουν βόλτες και τι έγινε; Διεθνή ύδατα είναι.

 2. kalavritinos ioannis Says:

  Απορώ και εξίσταμαι πως οι ΗΠΑ,η Βρετανία και η Ρωσία ανέχονται τα τσαλίμια των Τούρκων,δεν γνωρίζω την ποιότητα του Ρώσικου και του Βρετανικού πλοίου αλλα γνωρίζουμε την ποιότητα της φρεγάδας Monterey η οποία είναι εφοδιασμένη με το σύστημα ( Aegis) δηλαδή εαν μαρσάρει απότομα θα βυθισθούν και οι δύο Τούρκικες φρεγάδες.
  Νέα ήθη που επιτρέπουν στο μηρμύγκι να πετάει εκτός και εαν επιβεβαιωθεί η παροιμία που λέει ότι εκεί που πετούσε ο μέρμυγκας και έλεγε τι δυνατός που είμαι έπεσε νεκρός.
  Εν τέλει να πω ότι γνωρίζοντας ότι οι Τούρκοι δεν πάνε σε πόλεμο εαν δεν είναι 100% σίγουροι για την νίκη αναρωτιέμαι ότι ανεχόμενοι οι μεγάλοι τα κόλπα τους μάλλον κάτι μεγάλο ετοιμάζετε και βέβαια όχι να κτυπήσουν την Τουρκία 5 απο τις καλύτερες πολεμικές μηχανές της υφηλίου,μάλλον επομένως η Τουρκία παίζει τον ρόλο του Δούρειου ίππου!!!!!!!!!!!!!!
  Η έλλειψη χρημάτων των ΗΠΑ δημιουργεί ένα κενό παρουσίας του ισχυρού το οποίο οι ΗΠΑ θέλουν να το καλύψουν φιλικές προς αυτήν χώρες τις οποίες ελέγχει αφου έχει διαφθείρει τους πολιτικούς των παρατάξεων της χώρας.
  Αυτή η συμμαχία προοινίζει μια συνεχή επίθεση σε χώρες όπως η Συρία,Ιράν και Σουδάν ;
  Οι εξελίξεις θα μας δείξουν,

 3. ΠΑΝΟΣ Says:

  Αγαπητέ »kalavritinos ioannis», διατυπώνεις κάποιες υπόννοιες πού θά ήθελα νά τίς αναλύσουμε. Υποννοείς ότι ή Τουρκία είναι ό δούρειος ίππος τού ημι χρεωκοπημένου Μπάρμπα -Σάμ, γιά αρπαγή τού ορυκτού πλούτου τής Κύπρου μέσω τής κατάληψης καί τού ελεύθερου τμήματος του νησιού; Καί ή »μοιρασιά » νά πάει διά τού τρία στή συμμορία; [Τουρκία, ΗΠΑ ,ΙΣΡΑΗΛ]. Ταυτόχρονα μέ τήν αρπαγή τού μισού Αιγαίου [θά τούς τό παραχωρήσει ό ανθρωπός τους Geffry mineiko papadreou , οί τούρκοι ετοιμάζονται γιά επίθεση καί αυτός στήν καλή χαρά πάει Άγκυρα]. Ξεχρεώνεται καί ό Μπάρμπα Σάμ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΕΡΙΑ! Επομένως σωστά διατυπώνεις τήν υποψία ότι »κάτι μεγάλο ετοιμάζεται» .Γιά νά τό πετύχουν αυτό έλέγχουν πλήρως τό προτεκτοράτο πού λέγεται Ελλάδα . Καθιστώντας το αδύναμο νά υπερασπίσει τόσο τόν εαυτό του όσο καί τό τελευταίο κομμάτι Ελληνισμού στήν Ανατολική Μεσόγειο τόύς αδελφούς Κυπρίους. Μέ μιά ακόμα προδοσία . Τήν ώρα τού κινδύνου λάμπει διά τής απουσίας του τό ΠΝ. Καί οί πρακτορίσκοι πολιτικάντηδες τών Αθηνών : άκρα τού τάφου σιωπή.

 4. Thelemic_Hierophant Says:

  Η πραγματική ζωή δεν είναι Video – Game , ούτε Playstation. Επειδή ενα πλοίο – ακόμα και πολεμικό της Τουρκίας κόβει βόλτες δεν σημαίνει οτι θα το βουλιάξουν κι ολας. Ο διεθνής Στόλος ειναι εκει για να διασφαλίσει την εξόρυξη . Εαν η Τουρκία «χοντρύνει» την στάση της π.χ με βολές κοντά στον τόπο εξόρυξης τότε και ο διεθνής στόλος θα απαντήσει ανάλογα. Έτσι λειτουργούν οι μεγάλες δυνάμεις και αυτή ειναι η γλώσσα της διεθνούς διπλωματίας. Δεν δημιουργείς πολεμικό κλίμα και νεκρούς αν δεν είσαι απόλυτα βέβαιος η αναγκασμένος. Η Τουρκία κατ εμε τα τσαλίμια τα κάνει για να γίνει τόσο εκρηκτικό το κλίμα που στο τέλος να της παραχωρηθούν προς εξόρυξη και εκμετάλλευση τα βόρεια κοιτάσματα της Κύπρου σε συνεργασία με Η.Π.Α και συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου με Η.Π.Α – «Ελλάδα» – Τουρκία .

  Αναφορικά με το δεύτερο σχόλιο περι «Δούρειου Ίππου».

  Μεγαλύτερο προτεκτοράτο των Η.Π.Α και του Ισραήλ απο την Ελλάδα δεν υπάρχει στον κόσμο ολόκληρο αυτή την στιγμή…

 5. Historian Says:

  Η Τουρκία θα παραμείνει στα λόγια, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα γιατί απλούστατα δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Τσαμπουκά για εσωτερική κατανάλωση κάνει.

  Φυσικό αέριο άλλωστε έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει μόνον νότια της Κύπρου και δυτικά του Ισραήλ. Εκεί δεν έχει κανένα δικαίωμα η Τουρκία και το ξέρει.

  Αέριο στα νότια του Καστελόριζου δεν είναι ακόμα διαπιστωμένο ότι υπάρχει και εαν είναι συμφέρουσα η άντλησή του.

 6. kalavritinos ioannis Says:

  To //Δούρειος ίππος// το λέγω ότι θα δημιουργηθεί ένα επεισόδιο κατά τέτοιο τρόπο που να μην εξευτελισθεί η Τουρκία διότι την χρειάζονται και σε άλλες βρωμοδουλιές,όπως Συρία και Ιράν,και έτσι να αποτραβηχθεί απο τον νοτιοανατολικό χώρο,την Κύπρο θα την σώσει το Ίσραήλ το οποίο θα έχει δικά του αεροσκάφη στην βάση Α Παπανδρέου και έτσι θα απονευρωθεί η Ελλάδα απο την Κύπρο που θα γίνει προτεκτοράτο του Ισραήλ και έτσι οι ΗΠΑ θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Η φιλοσοφία της Τουρκίας είναι αφου όχι εμείς ούτε εσείς.
  Να σας θυμίσω ότι στο καταμερισμό των αρμοδιοτήτων για την υπεράσπιση των χώρων γύρω απο την Κύπρο η Ελλας ετάχθη στο Ελληνικό χώρο και στους υπόλοιπους χώρους το Ισραήλ γύρω απο την εξέδρα και με την βοήθεια των ΗΠΑ της Βρετανίας και της Ρωσίας για την παρακολούθηση της γύρω περιοχής.
  Άρα συνετελέσθη το έγκλημα και σε λίγες δεκαετίες οι Κύπριοι που ομιλούν την Αρκαδική διάλεκτο δεν θα μιλούν ούτε Ελληνικά,αυτός είναι ο λόγος της οικονομικής κατάπτωσης της Ελλάδας,με την οποία επιτυγχάνεται αφ ενός η αποξένωση της Κύπρου αφ ετέρου και κούρεμα να γίνει θα μας έχουν αγοράσει όλη την κρατική περιουσία που για να την αγοράσουμε θα την πληρώσουμε ακριβά.διότι δεν θέλουν να αναπτυχθούμε μας φοβούντε και μια ζωή θα μας έχουν κάτω απο το παπούτσι τους και δυστυχώς με διαβρωμένους πολιτικούς δεν υπάρχει ελπίδα ανάπτυξης της χώρας.
  Η μόνη ελπίδα για ανάκαμψη είναι η αλλαγή γεοπολιτικού σρτατοπέδου για να προλάβουμε τις επόμενες εξελίξεις.
  Αυτή είναι η ταπεινή μου πρόβλεψη που εύχομαι να βγεί λάθος αγαπητέ Πάνο, η οικογένεια Παπανδρέου θα γίνει η πλεον λαομίσητη Ελληνική οικογένεια αντίστοιχη του εφιάλτη.

 7. kalavritinos ioannis Says:

  Και μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ πουλήσανε τα Fantoms στην χούντα χωρίς τα απαραίτητα όργανα για την εκτέλεση επιχειρήσεων και μην ξεχνάμε ότι πίσω απο το casus beli της Τουρκίας εκτός απο τις ΗΠΑ είναι και η Ρωσία και μην ξεχνάμε ότι οι Γαλλοι και οι Βρετανοί μας έστειλαν στην Μικρά Ασία για να ξεριζώσουν τον Ελληνικό χριστιανικό στοιχείο.
  Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα απο τους άλλους.
  Εγω όμως ελπίζω ότι η νεα γενιά των Ελλήνων θα ανατρέψει όλες τις σημερινές παθογένιες,δεν γίνεται ένας λαός δεκάδων χιλιάδων ετών να τον εξαφανίσουν λαοί με ιστορία μερικών εκατοντάδων ετών.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: