Dmitry Rogozin: Με τη στάση του το ΝΑΤΟ προκαλεί νέο πόλεμο στα Βαλκάνια

Σε δηλώσεις του στο RUSSIA TODAY (RT) ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Dmitry Rogozin επισήμανε πως με τη στάση που έχει υιοθετήσει το ΝΑΤΟ στο θέμα του Κοσσόβου υπάρχει κίνδυνος μιας νέας πολεμικής σύρραξης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Φαίνεται ότι οι συνάδελφοί μου στο ΝΑΤΟ δεν έχουν ιδέα περί των συνεπειών της συμμετοχής τους στη διαμάχη του Κοσσοβου. Αντί να λάβουν μια ουδέτερη στάση, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, παίρνουν το μέρος των Αλβανόφωνων Κοσσοβάρων. Ουσιαστικά το ΝΑΤΟ μπλοκάρει το μοναδικό δρόμο ύπαρξης ανάμεσα στους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας».

«Το ΝΑΤΟ με τη στάση του προκαλεί ένα νέο πόλεμο στα Βαλκάνια. Κρύβονται πίσω από ανούσιες φράσεις που δεν προσφέρουν τίποτα».

«Έχω ζήτησει επανηλλειμένως να γίνει μία αντικειμενική έρευνα σε βάθος, ωστόσο στο ΝΑΤΟ με αγνοούν. Έχουν διαπραχθεί εγκλήματα εναντίον αμάχων στο βόρειο Κόσσυφοπέδιο. Αν το ΝΑΤΟ θέλει να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο τη φήμη του, πρέπει άμεσα να πάρει ουδέτερη στάση».

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Σχολιάστε