(Ανανέωση) Σώστε την Ελλάδα, όχι τις Τράπεζες!

Κλικάρετε την εικόνα

Ανάρτηση: 05 Οκτωβρίου

Παγκόσμια εκστρατεία για τη διάσωση της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας, «με μέτρα που να ωφελούν τους πολίτες και όχι τις τράπεζες», προωθεί η διαδικτυακή κοινότητα Avaaz, με μέλη που ξεπερνούν τα 9,5 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και δεκάδες επιτυχημένες δράσεις στο ενεργητικό της.

«Η Avaaz είναι περισσότερο δημοκρατική και θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική και από τα Ηνωμένα Εθνη», υποστηρίζουν διεθνή ΜΜΕ, που χαρακτηρίζουν την κοινότητα διαδικτυακού ακτιβισμού «φαινόμενο». Ηδη οι υπογραφές από πολίτες του κόσμου που στηρίζουν το αίτημα «Λαοί εναντίον Τραπεζών», στην ιστοσελίδα τους αγγίζουν τις 500.000. Και οι ακτιβιστές που έχουν ιδρύσει την Avaaz πιστεύουν ότι στέλνουν ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα στο πολιτικό κατεστημένο.

«Η Avaaz (σ.σ. σημαίνει φωνή σε αραβικές διαλέκτους) ιδρύθηκε το 2007 με στόχο να γίνει η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες του πλανήτη θα αλλάξουν τον κόσμο που έχουμε και θα τον μετατρέψουν στον κόσμο που θέλουμε να έχουμε. Οι εκστρατείες μας μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς να απαιτούν χρήματα ή χρόνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι συμμετοχή», λέει στην «Ε» η Μπριάνα Κάγιο Κότερ, εκπρόσωπος της διαδικτυακής οργάνωσης.

 

Στο κείμενο της εκστρατείας «Λαοί εναντίον Τραπεζών» αναφέρεται: «Ως πολίτες που ανησυχούν για την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας σας καλούμε να αλλάξετε ολοκληρωτικά το προτεινόμενο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε να διασφαλίζεται ότι τα χρήματα των πολιτών χρησιμοποιούνται για το δημόσιο καλό και όχι για την ανταμοιβή των τραπεζών ή των καιροσκόπων που έχουν υποβοηθήσει τη δημιουργία της κρίσης. Είναι απίστευτο, οι κυβερνήσεις μας κάνουν και πάλι το ίδιο, δίνουν χρήματα των φορολογουμένων στις τράπεζες. Πρέπει οπωσδήποτε να διασώσουμε την Ελλάδα και να σώσουμε την Ευρώπη. Ομως το πακέτο διάσωσης αναγκάζει τους φορολογούμενους να πληρώσουν τις τράπεζες για το 90% των ανόητων επενδύσεών τους. Οι Ελληνες δεν παίρνουν ούτε ένα σεντ, και δίνουμε πολλά χρήματα στους πλούσιους τραπεζίτες. Και το χειρότερο, περίπου το 30% των χρημάτων μας πάνε σε καιροσκόπους που βγάζουν τεράστια κέρδη ποντάροντας στη διάσωση. Πώς είναι δυνατόν οι κυβερνήσεις μας να έχουν συντάξει σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο πλημμυρίζει με χρήματα τις τράπεζες και τους καιροσκόπους και δεν αφήνει τίποτε στη χώρα; Η απάντηση είναι ότι οι πολιτικοί ζήτησαν από τραπεζίτες να καταρτίσουν τη συμφωνία. Οι υπουργοί Οικονομίας των χωρών μας αποφασίζουν σε λίγες ημέρες για το σχέδιο- ας τους στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα να πάρουν πίσω το σχέδιο και να το αλλάξουν για να σώσουν την Ελλάδα και όχι τις τράπεζες».

 

* Για περισσότερες πληροφορίες και δράσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.avaaz.org/en

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=315652

 

Ένα Σχόλιο to “(Ανανέωση) Σώστε την Ελλάδα, όχι τις Τράπεζες!”

 1. ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Says:

  [ Υπόμνηση: «…και τότε ήμαστε οι περισσότεροι όπως και τώρα ή αύριο ]

  Αντί σχολίου:

  ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

  Λόγια
  όλα ήταν λόγια
  λόγια-λόγια-λόγια
  ήμαστε οι περισσότεροι
  ορκιζόμαστε
  ν’ αλλάξουμε τον κόσμο
  κι αλλάξαμε ‘μεις
  ασφυκτικά αγκαλιάσαμε
  τον εαυτό μας
  και τον πνίξαμε
  σκύψαμε το κεφάλι
  προσκυνήσαμε
  βαφτίσαμε τη δειλία σύνεση
  και την υποταγή αρετή
  συνετιστήκαμε
  βάλαμε μυαλό
  γίναμε άλλοι άνθρωποι
  κόλακες διανοούμενοι
  Δάβοι της εξουσίας
  ομφαλοσκόποι
  αγιορείτες
  ρουφιάνοι εθελοντές
  άθλιοι συκοφάντες
  καμποτίνοι
  άρπαγες πολιτικοί
  μιαν ανοιξιάτικη μέρα
  γεμάτοι αποστροφή
  εναγώνια θα γυρεύουμε
  μια εκλογίκευση
  ένα άλλοθι στην Ιστορία
  ένα λόγο του “ζην”
  για τα παιδιά μας

  Ευχαριστώ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: