Άσαντ: Η Τουρκία θα γίνει Συρία!

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, μιλώντας με ομάδα Λιβανέζων πολιτικών που τον επισκέφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Δαμασκό, έκανε ορισμένες επισημάνσεις που αφορούν στην πολιτική της Τουρκίας απέναντι στη χώρα του.
Συγκεκριμένα ο Άσαντ είπε ότι η κοινωνική, πολιτισμική και πολιτική δομή της Τουρκίας έχει αρκετές ομοιότητες με αυτή της Συρίας και ότι σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να επωφεληθεί από τα συμβαίνοντα στη Συρία, θα αντιμετωπίσει τα ίδια ή σοβαρότερα προβλήματα. 

Με άλλα λόγια, είπε ότι η Τουρκία θα μετατραπεί σε Συρία. Σύμφωνα με άρθρο του İslam el Rihani που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο της λιβανέζικης τηλεόρασης El Manar , ο Άσαντ, αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε επί λέξει στους προσκεκλημένους του:

“Σε περίπτωση που κάποια χώρα προσπαθήσει να επωφεληθεί από τα προβλήματά μας, θα επηρεαστεί και η ίδια. Και η κρίση που θα ξεσπάσει σ’ αυτή τη χώρα, θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που είναι σε εξέλιξη στη Συρία.»

Να σημειωθεί ότι ανάλογες ενστάσεις ως προς την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ερντογάν απέναντι στη Συρία, έχουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, τα οποία κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι αποτελεί ακολούθημα και ενεργούμενο της πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στη Συρία, με προφανείς κινδύνους για τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Πηγή: Χουριέτ – http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/blog-post_5558.html#.TpFa8N5EdFp

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: