Τι τελικά συμβαίνει με την παραχώρηση των 400 M1A1 Abrams από τις ΗΠΑ;

Τι τελικά συμβαίνει με την παραχώρηση των 400 M1A1 Abrams από τις ΗΠΑ;

FACEBOOK: Ο Δρ. Αθανάσιος Δρούγος ενημερώνει/σχολιάζει…

ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ… ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ!!!/ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. …ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ. Η ΕΛΛΑΔΑ-ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΟΙ ΗΠΑ -400 ΑΡΜΑΤΑ ΑΜΠΡΑΜΣ ΔΩΡΕΑΝ. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ-Β.ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΕΔΩ. ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΟΡΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ…ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΔΥΣΚΟΛΑ…ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ.

http://www.facebook.com/events/#!/pages/Athanasios-E-Drougos/141735919197300

Σχετικές αναρτήσεις:

Ερώτηση Αυστριακού ευρωβουλευτή για αγορά αρμάτων μάχης από Ελλάδα

Εγκρίθηκε η παραχώρηση των 400 M1A1 Abrams από τις ΗΠΑ

Την ισχυρότερη αρματική δύναμη στην Ευρώπη μετά τη Ρωσία θα παρατάσσει το 2012 ο Ελληνικός Στρατός

Ανύπαρκτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Η είδηση της έγκρισης παραχώρησης 400 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης M1A1 Abrams από τα αμερικανικά αποθέματα στον Ελληνικό Στρατό αναπαράχθηκε διαστρεβλωμένη στο εξωτερικό, προκαλώντας και τη παρέμβαση Αυστριακού ευρωβουλευτή, αφού εμφανίζει την Ελλάδα να δαπανά τεράστια ποσά για την προμήθεια οπλικών συστημάτων σε δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης της Φινλανδίας επιδόθηκε σε ένα ακόμα ανθελληνικό παραλήρημα ενώ ο ευρωβουλευτής Andreas Meltzer του αυστριακού κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ) ζητά εξηγήσεις, θεωρώντας “απαράδεκτο τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ των Αυστριακών φορολογούμενων, τα οποία ρέουν στην Αθήνα, να δαπανώνται για πανάκριβες αγορές όπλων” και σε δεύτερη φάση διερωτάται το λόγο για τον οποίο “η προμήθεια δε πραγματοποιείται τουλάχιστον από κάποιο ευρωπαϊκό κράτος”! Επι τούτου μερικές παρατηρήσεις:

1. Με δεδομένο ότι πρόκειται για δωρεάν παραχώρηση αμυντικού υλικού από κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, ποια ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών και των κατά τόπους αρμοδίων ελληνικών διπλωματικών αρχών για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για την υπαρκτή τουρκική απειλή στο Αιγαίο;

2. Η έκταση που έλαβε το θέμα, ιδιαίτερα στη Φινλανδία που τηρεί πάγια φιλοτουρκική στάση, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι οι προτάσεις περί εγγυήσεων των συνόρων μας από την Ευρωπαϊκή Ενώση είναι ανεδαφικές. Το ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης σε περιόδους ισχνών αγελάδων απλά εξανεμίζεται.

3. Η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός προσωπικά φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη συστηματική και πρωτοφανούς έκτασης συκοφάντηση της Ελλάδας στο εξωτερικό τη τελευταία διετία, έχοντας δόση λαβή σε πάσης φύσεως έντυπα ή πολιτικά στελέχη τρίτης κατηγορίας να χύνουν με κάθε αφορμή το ανθελληνικό τους δηλητήριο (βλέπε πρόταση του γραφικού Δανού ευρωβουλευτή Morten Messerschmidt περί υποθήκης της νήσου Κω).

4. Η δωρεάν παραχώρηση των 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams για την αντικατάσταση ισάριθμων Μ48Α5 ΜΟLF στη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ θίγει συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτό φάνηκε από τα ευφάνταστα σενάρια που διακινούν ορισμένοι κύκλοι στο διαδίκτυο περί πιθανής έκθεσης των πληρωμάτων στην ακτινοβολία του Απεμπλουτισμένου Ουρανίου (DU) της θωράκισης και την επιστολή ΜΚΟ για το ίδιο θέμα προς το ΥΕΘΑ, η πρόεδρος του ΔΣ της οποίας έχει βραβευθεί το 1995 με το βραβείο Ειρήνης και Φιλίας Ιπεκτσί (βλ. Δεν τίθεται θέμα παραχώρησης αρμάτων μάχης με θωράκιση απεμπλουτισμένου ουρανίου). Μετά την αποκάλυψη της προπαγάνδας, οι ίδιοι κύκλοι με τη πρόθυμη συμπαράσταση σχετικών και ασχέτων διακινούν τώρα το επιχείρημα της υψηλής κατανάλωσης καυσίμου που διακρίνει τον κινητήρα του Abrams σε κίνηση με μεγάλη ταχύτητα. Γι΄αυτούς φυσικά η αποτρεπτική αξία από τη παρουσία και μόνο 400 σύγχρονων αρμάτων μάχης στις νήσους του Ανατολικού Αιγαίου είναι αμελητέα.

http://strategyreports.wordpress.com/2011/10/09/%ce%b1%ce%bd%cf%8d%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ba%cf%84%ce%b7-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7/

2 Σχόλια to “Τι τελικά συμβαίνει με την παραχώρηση των 400 M1A1 Abrams από τις ΗΠΑ;”

  1. kalavritinos ioannis Says:

    Αυτοί που αντέδρασαν ανήκουν στην ομάδα επιρροής της Γερμανίας,δηλαδή Αυστρία & Ολλανδία,ενω η Φιλανδία που έχει πάντα ανθελληνική συμπεριφορά είναι λαός Τουρκικής καταγωγής.
    Η Γ ερμανία δεν είδε με καλό μάτι την παραχώρηση των Abrams διότι φοβούνται οτι θα χάσουν την επόμενη παραγγελία μιάς και με αυτά δημιουργείται υποδομή για την επόμενη αγορά,επιπλέον είναι εμφανής η αντιπάθεια των λαών που ανήκουν στην επιρροή της Γερμανίας κατά της Αμερικής.

  2. Γιαννης Καλογερόπουλος Says:

    Κατά την άποψη ενός απλού πολίτη, είναι λάθος να ασχολούμαστε με τους κατ’ επανάληψιν δοσίλογους εταίρους μας. Και μόνο το ότι τσινάνε για Ελληνικά θέματα ακολουθώντας την τοπική παραπληροφόρησή τους, όταν μάλλιστα έχουν υπερλερωμένη τη δική τους φωλιά είναι δείγμα οτι τους καίει το ότι δεν τους τα σκάμε με τον οποιδήποτε τρόπο. Οσο για τα δάνεια που τους χρωστάμε ας εξωφλήσουν πρώτα τα δικά τους με τα πλαστά πετροδόλλαρα που έχουν τσεπώσει και τις αποζημιώσεις που δεν έχουν δώσει ο ένας στον άλλο, ας συνεισφέρουν, οχι με χρήμα, αλλά με σωστή διακυβέρνηση στην Ευρώπη της πολυφωνίας, και μετά ας μιλούν για την νεοελληνική εσωτερική προδοσία και τους αναγκαίους εξοπλισμούς μας. Ετσι και αλλοιώς ποτέ η «ενωμένη Ευρώπη» δεν εγγυήθηκε τα ευρωπαικά της σύνορα και για συμφέροντα που οι ίδιοι δεν έχουν οικειοποιηθεί. Καιρός είναι νομίζω να αντιδράσουμε στην τοπική μας παραπληροφόρηση και να αλλάξουμε στρατόπεδο. Εχουμε προ πολλού αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες μας. Κατα την φτωχή μου άποψη η μόνη πραγματική λύση για εμάς είναι να εγκαταλείψουμε το Ευρωπαικό άρμα (που δεκάρα δεν θα έδινε αν δεν είχε να πάρει απο τη χώρα μας τόσα πολλά), και να επιστρέψουμε στην αυτοδύναμη οικονομία μας που βασισμένη στα πολλά δικά της πεδία πλούτου και με σωστές συνεργασίες και οχι ξεπουλήματα που καθοδηγούνται απο έξωθεν συμφέροντα, θα μπεί στην πορεία της αληθινής ανάπτυξης και οχι της εικονικής που η δυτικής έμπνευσης παγκοσμιοποίηση έπλασε με πλαστό χρήμα σαν τον γίγαντα με πήλινα πόδια.
    Η ιστορία θα δείξει αν ο καπιταλισμός (οικονομικός φασισμός) ή ο φιλελεύθερος κόσμος (κοινωνικός ιδεαλισμός), είναι η καλύτερη λύση. Οταν όμως οι ολίγοι ελέγχουν την έκδοση και την αγορά του χρήματος και τα ΜΜΕ, τότε οι πιθανότητες για καλυτέρευση περιορίζονται αισθητά.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: