Δεν της φθάνουν τα 3 Cobra, της Τουρκίας. Θέλει κι άλλα όπλα από ΗΠΑ

“Η απόφαση της Τουρκίας να φιλοξενήσει ραντάρ για την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ έχει αρχίσει να παράγει οφέλη για τη Τουρκία που μεταφράζονται σε στρατιωτικό εξοπλισμό”,γράφει η ΧΟΥΡΙΕΤ αναφερόμενη στη πρόσφατη υπόσχεση των ΗΠΑ για τη παραχώρηση τριών επιθετικών ελικοπτέρων Cobra,τα οποία η Άγκυρα θέλει να χρησιμοποιήσει εναντίον των Κούρδων ανταρτών.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το ραντάρ του ΝΑΤΟ θα εγκατασταθεί σε μια στρατιωτική βάση στο Kürecik στην ανατολική επαρχία της Μαλάτια. Ωστόσο τα τρία επιθετικά ελικόπτερα δεν θεωρούνται ότι αρκούν ως αντάλλαγμα.
«Όλα αυτά είναι καλά, αλλά εξακολουθούν να είναι λίγα για την ανάληψη του κινδύνου που αναλαμβάνει η Τουρκία που φιλοξενεί το ραντάρ του ΝΑΤΟ. Το Ιράν έχει ήδη εκφράσει την οργή του εναντίον της Τουρκίας. Έτσι, κάτι περισσότερο αναμένεται να έρθει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πιθανότατα σε επίπεδο εξοπλισμού και στην πολιτική υποστήριξη «, είπε ένας αναλυτής αμυντικών θεμάτων εξοικειωμένος με τις σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ.

Η Τουρκία απέκτησε 10 Cobra από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1990 και τα έχει χρησιμοποιήσει εναντίον του ΡΚΚ. Ωστόσο, μετά από αρκετές συγκρούσεις, έχει πλέον έξι επιχειρησιακά ελικόπτερα . Τα υπόλοιπα 20 Cobra που διαθέτει είναι παλαιότερα και δεν μπορούν να προσφέρουν πολλά.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8909

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: