Δήμαρχος της Θράκης μιλάει για «ανεξάρτητη Θράκη»!!!

Το ότι η Θράκη έχει γίνει στόχος της Άγκυρας, είναι γνωστό ακόμη και στους πιο ανίδεους. Το ότι η Θράκη απειλείται με Κοσοβοποίηση μέσω του Καλλικράτη και προσφάτως μέσω της έκκλησης του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιαννακίδη να ορισθεί ως «ειδική ζώνη» για να έρθουν γερμανικές «επενδύσεις», είναι επίσης γνωστό.

Το ότι η μηδενική πολιτική (όχι μηδενική ανοχή) των Αθηνών προς την Θράκη, έχει εκθέσει αυτή την περιφέρεια της Ελλάδας στον κίνδυνο αιτήματος ανεξαρτητοποίησης από τους καλοπληρωμένους ανθυποπρακτορίσκους της Άγκυρας, είναι επίσης ένα δεδομένο το οποίο δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει. Όμως, το ότι ένας Δήμαρχος της Θράκης θα έκανε αναφορές σε ανεξαρτησία της Θράκης, πιστεύουμε πως ξεφεύγει πέρα από τα οποιαδήποτε όρια μπορεί να θέσει η λογική ή ο παραλογισμός του οποιουδήποτε πολίτη της χώρας.

Επειδή σαν θέμα, απασχολεί ή πρέπει να απασχολήσει το υπουργείο Εσωτερικών, κι επειδή πρέπει να ληφθούν άμεσα διοικητικές βαρύτατες κυρώσεις προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη, για εκτόξευση απειλής και έκθεση σε κίνδυνο της εσωτερικής ασφάλειας αλλά και της συνοχής του Ελληνικού κράτους, κι επειδή κάτι τέτοιο προφανώς δεν θα γίνει εκ μέρους του λοβοτομημένου Αθηναϊκού κράτους, εμείς πιστεύουμε πως οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να απαιτήσουν την άμεση απομάκρυνση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης από την θέση που έχει καταλάβει…

Η Θράκη δεν ζητάει ανεξαρτησία, αλλά την ισότητα και την ισονομία. Οι Θρακιώτες δεν απειλούν, αλλά απαιτούν την εφαρμογή των νόμων για όλους και για όλα. Αν ο κάθε περαστικός Δήμαρχος δεν μπορεί να κατανοήσει βασικά στοιχεία για την ανάπτυξη της Θράκης και συμπεριφέρεται απολύτως ανώριμα, δίνοντας ταυτόχρονα λαβές στους εποφθαλμιούντες την Ελληνική Θράκη, καλά θα κάνει να υποβάλει την παραίτησή του αναλαμβάνοντας τις ευθύνες των λεγομένων του.

Τι είπε ο κ. Λαμπάκης; Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση και ετοιμαστείτε να φρίξετε με την μηδενική γνώση και κατανόηση περί της Θράκης και ιδιαίτερα περί του Ελληνισμού της ακριτικής αυτής γωνιάς της Ελλάδας

«…Αυτή η Θράκη, όπου όλοι όσοι έρχονται, πολιτικοί και μη, οι οποίοι έχουν συμφέροντα είτε για την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας είτε για οικονομικά οφέλη, την αγαπούν πάρα πολύ… αλλά όταν φεύγουν γυρίζουν την πλάτη τους και έχουν πάρει –είμαι σίγουρος – ότι έπρεπε να πάρουν από εμάς τους ηλίθιους Θρακιώτες που καθόμασταν επί 35 χρόνια και ανεχόμασταν –με φοβερή ανοχή- όλα αυτά που συνέβαιναν πίσω από την πλάτη μας, εκεί στο κέντρο, στο κράτος της Αθήνας, όπως μου αρέσει να λέω.

Και το λέω αυτό γιατί, επειδή σε αυτή τη Θράκη από το 1991 διελύθη η βιομηχανία, διελύθησαν όλες οι βιοτεχνίες. Αυτό που περνάει η Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια, το περάσαμε από το 1989 και μετά.

Αυτή η Θράκη, η οποία κάποτε έφθανε μέχρι το Μόναχο(;!!!), κάπου εκεί στη Βαυαρία από την Κωνσταντινούπολη, σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και τρεις πόλεις. Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή. Αν την δείτε στο χάρτη πως είναι η Θράκη, θα δείτε ότι είναι ολοκληρωμένη μονάδα(;!!!) ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία(;!!!), και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία, τα οποία αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν.

Εάν είχε τους ανθρώπους που έπρεπε η Θράκη τόσα χρόνια και βέβαια υπήρξαν αρκετοί αλλά δεν ήσαν όσοι έπρεπε για να δώσουν το μήνυμα στην Αθήνα ότι η καρδιά της Αθήνας χτυπάει στη Θράκη, όχι γιατί βρίσκεται σε ένα σημείο γεωστρατηγικά πάρα πολύ επικίνδυνο, αλλά γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς(;!!!), γιατί η Θράκη είναι ένα πολύ δυναμικό ιστορικό σημείο στον παγκόσμιο χάρτη, γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο ηπείρους(;!!!), γιατί η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες(;!!!) οι οποίες έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς και βέβαια η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος(;!!!) επίσης στον χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του Ελλαδικού χώρου για να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος(;!!!)

Κι ενώ λοιπόν, υπάρχουν τόσα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και η ανάπτυξη της Θράκης μας περιμένει εμάς τους Θρακιώτες, ιδιαίτερα μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά κι εσάς εκεί στην Αθήνα, εσείς εκεί μην σκέφτεστε να κάνετε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών όλο τον Έβρο, γιατί αν γίνει αυτό θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι της Ελλάδας που λέγεται Θράκη, που λέγεται Έβρος. Αναπτύξτε το, δώστε μας την δυνατότητα να δώσουμε την δυναμική μας όλη και την θετική μας ενέργεια (κάτι σαν το τσάκρα δηλαδή;) σε αναπτυξιακά έργα και προοπτικές και μην μας αναγκάζετε να παλεύουμε δεκατέσσερα χρόνια για να μην δημιουργηθούν τα χρυσορυχεία, για να μην δημιουργηθούν κέντρα λαθρομεταναστών… Γιατί, αν συμβεί αυτό εμείς εδώ στην Θράκη θα αρχίσουμε να βλέπουμε πραγματικά ως μόνη οντότητα και δυναμική ανάπτυξης μόνη τη Θράκη και μόνο τους Θρακιώτες και αυτό θα είναι πάρα πολύ κακό και γενικότερα για την Ελλάδα…»

Κωνσταντίνος – http://kostasxan.blogspot.com/2011/10/blog-post_2209.html

Αναρτήθηκε στις ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Ετικέτες: , . 5 Σχόλια »

5 Σχόλια to “Δήμαρχος της Θράκης μιλάει για «ανεξάρτητη Θράκη»!!!”

 1. Ανώνυμος Says:

  Παρακολουθώ την αναπτυξιακή πολιτική Της Ελλάδας απο τον ΑΝ 789/76 έως και τον ΑΝ 3908,σαν αρμόδιος μιας επιχείρησις ήμουν υπεύθυνος για την υποβολή,έγκριση και εκτέλεση του εγκριθέντος προγράμματος,δι αυτό μπορώ να πω ότι έχουν δοθεί παρα πολλά χρήματα στην Θράκη τα οποία χάθηκαν αφου σε μεγάλο ποσοστό επιχορηγήθηκαν κλωστουφαντουργικές επιχειρήσεις οι οποίες απο το 1998 και μετά αλλες έκλεισαν και άλλες μεταφέρθηκαν σε όμορα κράτη,παράλληλα με την σπατάληση χρημάτων.
  Δεν έχει δίκιο να λέει ο κος Λαμπάκης ότι το κράτος των Αθηνών λησμόνησε την Θράκη,γιατί εκτός του ότι η Θράκη είχε ενταχθεί σε κατηγορία με την υψηλή επιχορήγηση, να θυμηθούμαι και την επιδότηση του κόστους εργασίας που έφθασε εως του ποσοστού 18%,
  Καταλαβαίνω την αγωνία του για την τύχη της πόλης του αλλα εαν κάθε περιφέρεια όποτε είχε ζόρια ζητούσε την ανεξαρτησία της τότε θα διαλυθεί η Ελλάδα και βέβαια επειδή δεν έχει εξουσιοδοτηθεί απο τους ψηφοφόρους για να αποφασίζει για την ανεξαρτησία της,θα πρέπει είναι πολύ προσεκτικός.
  Το ΥΠ.ΕΣ θα πρέπει να διεξάγει την ερευνά του για να διαπιστώσει τα πραγματικά κίνητρα,διότι οι δικαιολογίες του δεν στέκουν απόλυτα.

 2. stergdoc Says:

  Νατος ο προβοκατορας ποντικος που θελει να πηδηξει απο το πλοιο.
  Δημαρχε μαθε ποια ητανε παντα η τυχη των προδοτων .

 3. Μιχάλης Σ. Βάρδας Says:

  O δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έχει καταλάβει ότι η Θράκη πρόκειται
  σύντομα να «κοσσοβοποιηθεί» και γι αυτό τον λόγο τοποθετείται με
  τόσο προκλητικό τρόπο . Ας μην απορεί λοιπόν κανείς.

  Μήπως και ο σημερινός περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και
  Θράκης Γιαννακίδης δεν είναι αυτός που ως νομάρχης Ροδόπης
  νομιμοποιούσε με την φυσική παρουσία του τους καταργημένους και
  παράνομους «τουρκικούς» συλλόγους στην Κομοτηνή ;

  Μήπως και ο σημερινός δήμαρχος Σουφλίου Πουλιλιός δεν είναι αυτός
  που πρωτοστατούσε γιά την απομάκρυνση της ηρωικής δασκάλας
  Χαράς Νικοπούλου από το Μεγάλο Δέρειο του δήμου Ορφέως Έβρου ;

  Συγχαρητήρια , κύριε δήμαρχε Αλεξανδρούπολης ! Είσαστε σε σωστό
  δρόμο που άλλοι , πολύ καιρό πριν από εσάς έχουν χαράξει …

 4. Ανώνυμος Says:

  δεν θα αποκοπει η θρακη μας απο την μανα ελλαδα ,αλλα το κεφαλι απο το σωμα σου προδοτη!!

 5. Historian Says:

  Την …αλακία πολλοί την αγάπησαν, τον …αλάκα ουδείς.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: