Νίκος Λυγερός: Από τη μίζερη στάση στην εθνική κυριαρχία

Η κρίση δεν είναι παρά μια ευκαιρία να αλλάξουμε τη μίζερη στάση που υπάρχει στην πατρίδα μας. Ο καθένας μετρά τα χρήματα του δίχως να εκτιμά το μέλλον, το οποίο δεν μπορεί να πιάσει με την αρπαχτή. Η νεολαία είναι αναγκασμένη πλέον να παραδεχθεί ότι το δημόσιο δεν αποτελεί πια το μοναδικό στόχο ακόμα και μιας κοινωνικής ζωής. Η πολιτική έχει γονατίσει διότι δεν μπορεί η ίδια να ακούσει τα προσχήματα της.

Με άλλα λόγια, η αλλαγή φάσης υπάρχει ήδη απλώς οι περισσότεροι δεν μπορούν να το αποδεχθούν διότι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν δεδομένα γι’ αυτόν σε όλες τις περιόδους της ύπαρξής του. Αυτό δεν τον εμπόδισε να προσφέρει όχι μόνο στους συνανθρώπους μας αλλά και στην ανθρωπότητα μέσω του ελληνισμού. Πότε ήμασταν μια πλούσια χώρα;

Πολύ απλά ποτέ ! Κι όμως είμαστε εδώ ως λαός εδώ και χιλιετίες. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί προσπαθούν όλοι να μας πείσουν ότι είμαστε γονατισμένοι. Ότι έχουμε γενίτσαρους, πασάδες και ραγιάδες δεν αντιλέγουμε αλλά δεν είμαστε όλοι μόνο αυτό αλλιώς πολύ απλά δεν θα υπήρχαμε πια. Ο ελληνισμός δεν είναι ούτε το κράτος ούτε θεσμός. Ο ελληνισμός είναι το είναι μας για να μπορούμε να προσφέρουμε. Δεν ξέρει από κοινωνικά και μίζερα στοιχεία, είναι γενναιόδωρος. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει ν’ αρπάξουμε την ευκαιρία για να υλοποιήσουμε τα οράματά μας και να παύσουμε επιτέλους να ζούμε μέσα στα όνειρα που αγοράζουμε με δάνειο. Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη από χρήματα λες και ζητά ελεημοσύνη. Ο λαός θέλει μέλλον και αυτό δεν αγοράζεται, βρίσκεται μόνο και μόνο με το έργο. Αντί να παλεύουμε δήθεν για μια αμφιλεγόμενη επιβίωση ας επικεντρωθούμε σε πραγματικά οράματα για τα οποία μπορούμε ακόμα και να θυσιαστούμε.

Η εθνική κυριαρχία δεν είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο, είναι μια ανθρώπινη δομή. Όποιος κοιτάζει τις ακριτικές περιοχές και δεν βλέπει τους δικούς μας δεν αξίζει να μιλά για αυτό το θέμα. Οι δικοί μας είναι η γη μας. Γι’ αυτό δεν αρκεί η γη μας να είναι δική μας. Γιατί για να παραμένει δική μας πρέπει να προσέχουμε τους δικούς μας. Η καθημερινή, μίζερη στάση δεν βοηθά κανέναν ούτε τον εαυτό μας. Το να ανήκεις σε αυτόν τον λαό, δεν είναι δεδομένο. Δίχως αγωγή παραμένεις ένα άτομο και μερικές φορές ένας πελάτης μόνο που δεν είναι παρά ένα νούμερο σε μια κάρτα. Ενώ ο λαός μας όπως και η ανθρωπότητα θέλει ανθρώπους ικανούς να δημιουργήσουν το μέλλον.

http://www.lygeros.org/lygeros/7945-gr.html

Advertisements

2 Σχόλια to “Νίκος Λυγερός: Από τη μίζερη στάση στην εθνική κυριαρχία”

 1. Ανώνυμος Says:

  Γι΄ αυτό Δάσκαλοι και Γονείς με ίδιο βηματισμό να στηρίξουμε τα παιδιά ηθικά και νοητικά. Και αν κάποιοι δεν ξέρουν τον τρόπο είναι καιρός πια να τον ψάξουν και να συγχνωτιστούν με άτομα που μπορούν και ξέρουν. Να είναι δίπλα τους και να μαθαίνουν έστω και τώρα, όχι να στέκονται εμπόδιο.
  Να μάθουν τα παιδιά το σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, τη γνώση, τον Πολιτισμό, τη μόρφωση, τη δημιουργία, την έρευνα.
  Να τα οδηγήσουμε στη σκέψη και στην κρίση. Θέλει δουλειά. Δεν είναι πια καιρός για τεμπελιάσματα και αδιαφορία του τύπου: «θα του τα πει ο Δάσκαλος». Είναι καιρός να σταθούμε ΟΛΟΙ μπροστά στα παιδιά στο ύψος τους και να τα κοιτάξουμε στα μάτια. Αυτό θα μας δώσει και δύναμη και θα μας κινητοποιήσει να αλλάξουμε τρόπο ζωής και συμπεριφοράς.
  Συγχαρητήρια για τα Σεμινάρια στα Σχολεία στο Καστελλόριζο.
  Σύντομα θα έχετε αλληλογραφία από πολύ μακριά.

 2. Geo Says:

  «Ο ελληνισμός δεν είναι ούτε το κράτος ούτε θεσμός. Ο ελληνισμός είναι το είναι μας για να μπορούμε να προσφέρουμε. Δεν ξέρει από κοινωνικά και μίζερα στοιχεία, είναι γενναιόδωρος. »
  Φυσικά όμως – άλλως δεν θα είχε νόημα ο αγώνας που δίνει για τα θεμέλια του Αιγαίου- δικαιούμαστε και Κράτους και Θεσμών προκειμένου να επιβιώσουμε. Ο Ελληνισμός σαν Ιδέα πρεσβευόμενη στην εξέλιξη της Ανθρωπότητας, δεν μπορεί να προσφέρει χωρίς να ενυπάρχει σε συγκεκριμένο Ζωτικό Χώρο. Διαφορετικά θα αφανιστεί με μαθηματική ακρίβεια. (Αν και υπάρχει η εξαίρεση στον κανόνα – το Ισραήλ- που δεν θέλουμε να βρεθούμε στην θέση του).


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: