Great Middle East: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Του Αϊκούτ Καδήρ (Β’ έτος Νομικής ΔΠΘ – 23/03/2010)

Όλα άρχισαν με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί βρήκαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν το σχέδιο που από καιρό σχεδίαζαν. Χρησιμοποίησαν την Al-Qaida που κατά την διάρκεια και προς το τέλος του Ψυχρού πολέμου την χρησιμοποίησαν και πάλι στο Αφγανιστάν κατά των Σοβιετικών. Εάν δείτε την ιστορία, θα διαπιστώσετε πως πριν από την έναρξη πολέμων όλα είναι έτοιμα, και το μοναδικό πράγμα που απομένει είναι η αφορμή για την έναρξη του πολέμου. Και το 2001 έγινε ακριβώς αυτό. Όλα ήταν έτοιμα από πριν. Έλειπε μόνο η αφορμή για την θέση σε λειτουργία του σχεδίου Great Middle East.

Το σχέδιο Great Middle East είναι ένα πολύ σημαντικό σχέδιο για τις ΗΠΑ. Σε περίπτωση αποτυχίας αυτού του σχεδίου οι ΗΠΑ θα καταρρεύσουν σε λίγα χρόνια. Με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε το σχέδιο Great Middle East ως εξής:

– έλεγχος ενεργειακών πηγών της Μ. Ασίας και Μ. Ανατολής

– εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών

– έλεγχος όλης της περιοχής της Μ. Ασίας και Μ. Ανατολής

– υποστήριξη του Ισραήλ, στον αγώνα του κατά των Παλαιστινίων

– ισορροπία ανάμεσα στις τοπικές δυνάμεις της περιοχής υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ

– προληπτική άμυνα κατά της Ρωσίας και της συνεχώς εξελισσόμενης στρατιωτικής αλλά και οικονομικής απειλής Κίνας

– προπαγάνδα και ευκαιρίες για επέμβαση Αμερικανών σε όλη την υφήλιο κτλπ..

Μετά τις επιθέσεις αυτές στους δίδυμους πύργους οι ΗΠΑ έθεσαν σε λειτουργία το σχέδιο τους. Εισέβαλαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ κατά την προεδρία G. Bush. Όμως το 2009 μετά από όλες τις αποτυχίες τους, μετά από χιλιάδες νεκρούς και μετά από τις κοινωνικές αναταραχές που ξεκίνησαν, οι ΗΠΑ σταμάτησαν να ελέγχουν και να υλοποιούν οι ίδιοι το σχέδιο τους αυτό. Ο G. Bush ξεκίνησε τον πόλεμο αυτό με αφορμή την τρομοκρατία. Όμως κανείς δεν μπορεί να νικήσει την τρομοκρατία. Η Τουρκία εδώ και 30 χρόνια δεν μπόρεσε να νικήσει το PKK.

Σήμερα προσπαθούν να ελέγξουν την περιοχή μέσω της Τουρκίας. Η Τουρκία αποτελεί τον νέο δούρειο ίππο των ΗΠΑ. Ποια άλλη χώρα θα μπορούσε να υλοποιήσει με καλύτερο τρόπο αυτό το σχέδιο των Αμερικανών; Η Τουρκία είναι διάδοχος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και οι Τούρκοι θα έκαναν ότι είναι απαραίτητο ώστε να ξαναπάρουν τον έλεγχο της περιοχής και να ιδρύσουν την νέα Οθωμανική αυτοκρατορία.

Δεν πειστήκατε; Ψάξτε λίγο και δείτε από πότε εμφανίστηκε ο όρος Νέο- Οθωμανισμός στο Internet! Εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του 2009 όταν έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ o Barrack Obamaα. Οι ΗΠΑ με πρόεδρο, άλλαξαν και την στρατηγική τους για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Στο μέλλον εφόσον δεν γίνουν σημαντικές αλλαγές στη Τουρκία, εάν δηλαδή δεν υπάρξουν προβλήματα ανάμεσα στους Ισλαμιστές και στους Κεμαλιστές και γίνει ξανά ανατροπή εξουσίας μέσω πραξικοπημάτων, τότε η Τουρκία μέχρι το 2020-2030 θα γίνει η περιφερειακή δύναμη της περιοχής. Για αυτό τα τελευταία χρόνια οι Ισλαμιστές στη Τουρκία που βρίσκονται και στην ηγεσία της χώρας, κατάφεραν να σταματήσουν τα πραξικοπήματα πριν αυτά γίνουν με την βοήθεια των ΗΠΑ. Αλλιώς εάν δεν είχαν αυτά τα σχέδια οι Αμερικανοί, δεν θα βοηθούσαν τους Τούρκους; Άλλωστε σήμερα όλοι όσοι διαβάζουν βιβλία για την ιστορία της Τουρκίας και έχουν διαβάσει μελέτες για αυτήν την χώρα, ξέρουν ότι όλα τα πραξικοπήματα έγιναν με την επέμβαση της CIA στη Τουρκία.

Σήμερα η Τουρκία κάνει δημοκρατικές στροφές προς τις μειονότητες που υπάρχουν στην Τουρκία για να μην έχει προβλήματα με αυτές στο μέλλον, προσπαθεί να έχει καλές σχέσεις με τα γειτονικά ‘αδύναμα κράτη’. Βοηθάει τους Αμερικανούς στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Προσπαθεί να ανοίξει διάλογο με την Αρμενία, μετά από την τελευταία επίσκεψη του Erdogan στην Ρωσία, προσπαθεί να έχει καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία, με τις συμφωνίες που υπέγραψε με τα κράτη της περιοχής σιγά σιγά αρχίζει να υλοποιεί το σχέδιο Ενωμένων Αραβικών κρατών στην περιοχή.

Παρακάτω, θα βρείτε μια λίστα από γεγονότα που θα συμβούν στα επόμενα χρόνια:

– λύση Κυπριακού προβλήματος μέχρι το 2015

– ένταξη της Τουρκία στην Ε.Ε. και ηγετικός ρόλος της στην ένωση. Παράλληλα μεγαλύτερος έλεγχος και μεγαλύτερη πίεση των ΗΠΑ μέσω της Τουρκίας στην Ε.Ε.

– δημιουργία της νέα οθωμανικής αυτοκρατορίας με έλεγχο των γειτονικών κρατών, όπως Συρία, Ιράκ, Ιράν (ναι Ιράν), Αφγανιστάν, Αζερμπαϊτζάν, και εφόσον επιτρέψει η Ρωσία και της Αρμενίας.

To ινστιτούτο Stratfor που ελέγχεται από το βαθύ CIA λέει τα εξής:

Η Τουρκία του 2050 θα έχει επωφεληθεί από την κατάρρευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προσαρτώντας εδάφη στην περιοχή του Καυκάσου, και θα αποτελεί την ηγεμονεύουσα δύναμη στον ισλαμικό κόσμο. Μάλιστα θα έχει νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία σε πόλεμο το 2020, επεκτείνοντας την επιρροή της μέχρι τις ουκρανικές πεδιάδες και καταλαμβάνοντας περιοχές τις οποίες διατηρούσε τον 17ο αιώνα, επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ενταχθεί η Τουρκία στην Ε.Ε. «Δεν θα τη βάλουμε», λέει ο Σαρκοζί, αλλά στο μεταξύ η γαλλική Βουλή ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο δεν χρειάζεται δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας. αν αύριο τα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία είναι πάρα πολύ ισχυρά, των ευρωπαϊκών εταιρειών υποστηρίζουν την ένταξη, τότε θα ενταχθεί. Δεν είναι σίγουρο. Υπάρχει και ο κίνδυνος, που ίσως να είναι ακόμα χειρότερο για μας, να εξαγοράσουν την πιθανή ειδική σχέση με την Τουρκία και τότε θα της δώσουν ολόκληρη την Κύπρο, όπως φροντίζει άλλωστε ο κ. Χριστόφιας να τους τη δώσει ολόκληρη.

Το άνοιγμα της πράσινης γραμμής και οι μετακινήσεις Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα και Τούρκων στην ελεύθερη Κύπρο νομιμοποιούν το έγκλημα της Κατοχής και εθίζουν τους Ελληνοκυπρίους σε μια νεο-οθωμανική Κύπρο. Στη Βουλγαρία, μέσω της τουρκικής και μουσουλμανικής μειονότητας, η Τουρκία ελέγχει τις πολιτικές εξελίξεις, μια και η μειονότητα συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις, άσχετα με τον προσανατολισμό τους και καθορίζει αποφασιστικά τη βουλγαρική πολιτική.
Έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιείται μια πολυεπίπεδη πολιτική. Σε ένα πρώτο αποφασιστικό πεδίο, συνεχίζεται ο στρατιωτικός εκβιασμός και εκφοβισμός σε Ελλάδα και Κύπρο, διότι μια νεο-οθωμανική Τουρκία δεν μπορεί να ανεχτεί ένα ελληνικό Αιγαίο, όπως υπογραμμίζει ο Νταβούτογλου, ενώ θέλει να ολοκληρωθεί η εγκατάλειψη της Κύπρου από την Ελλάδα. Όμως, η νεο-οθωμανική Τουρκία χρησιμοποιεί παράλληλα και τη διπλωματία, την οικονομία, τον πολιτισμό και τις μειονότητες για να προωθήσει την πολιτική της. Και η χρήση των μειονοτήτων δεν περιορίζεται στην προφανή χρήση των μουσουλμανικών μειονοτήτων στη Θράκη, αλλά περιλαμβάνει και την ίδια τη χρήση των ελληνικών ή «ρωμαίικων» μειονοτήτων στην Τουρκία! Έτσι, το Πατριαρχείο και η ελληνική μειονότητα στην Πόλη επιχειρείται να μεταβληθούν στα χέρια των Τούρκων σε όπλο για την υποταγή της Ελλάδας στην τουρκική πολιτική. Όχι μόνο διότι ο Πατριάρχης είναι υποχρεωτικά Τούρκος υπήκοος, αλλά διότι η παραμονή του πατριαρχείου στην Πόλη ενισχύει το «τουρκικό» λόμπυ στην Ελλάδα, που, με το καρότο της νοσταλγίας για τις «χαμένες πατρίδες» και την οικουμενική ορθοδοξία, θέλει να επιβάλει τη σταδιακή αποδοχή της τουρκικής επικυριαρχίας και την παράλογη στήριξη της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Έχει καταντήσει, η επίσημη Ελλάδα, να θέτει ως μοναδικό αίτημα έναντι της Τουρκίας το… άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης!

Κατά το «όραμα» Νταβούτογλου και όχι μόνο, το 2023, στα 100 χρόνια δηλαδή της ίδρυσης του κράτους, η Τουρκία πρέπει να είναι η ισχυρότερη ευρωπαϊκή δύναμη και ισότιμη των μεγάλων δυνάμεων της εποχής, δηλαδή των Η.Π.Α. της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας.

Νομίζω όλοι καταλαβαίνετε τι σημασία του παραπάνω οράματος και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό… Τι σχέση έχει άραγε η Τουρκία με την Ινδία, τη Ρωσία και την Ινδία; Έχει πολύ μεγάλη σχέση γιατί αυτά τα 3 κράτη, θα αποτελούν τις νέες υπερδυνάμεις στο μέλλον, και οι ΗΠΑ για να σταματήσουν αυτές τις χώρες θα χρησιμοποιήσουν την Τουρκία.

Για τις ελληνικές ελίτ υπήρχαν δύο επιλογές: ή να αντισταθούν στην επέκταση του νεο-οθωμανισμού, συγκροτώντας ένα βαλκανικό και ένα μεσανατολικό μέτωπο αναχαίτισής του, όπως είχε δοκιμάσει να κάνει προς στιγμήν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ή να αποδεχθούν τα νέα δεδομένα και να ενταχθούν στην αναδυόμενη νεο-οθωμανική πραγματικότητα, εξισορροπώντας απλώς την τουρκική επιρροή με άλλες –δυτική ή ρωσική– και πάντα με το «αζημίωτο», κερδίζοντας δηλαδή από αυτή τη νεο-οθωμανική επιχειρηματική ζώνη, τουλάχιστον σε μια πρώτη περίοδο.

Όπως είχε πει και ο George Soros:

Η Μ. Ανατολή και η Μ. Ασία είναι περιοχές που είναι πολύ δύσκολο για μια υπερδύναμη όπως η Αμερική να τις ελέγξει απευθείας. Για αυτό είναι πολύ πιο εύκολο, να τις ελέγξει κάποιος αυτές τις περιοχές με την βοήθεια των στρατηγικών συμμάχων. Ίσως να εννοούσε εδώ την Τουρκία..

Ο κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι αν δεν υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο του Νέο-οθωμανισμού (new great middle east project) θα διαλυθούν οι ΗΠΑ ή θα χάσουν την ιδιότητα της υπερδύναμης.

Όλα τα παραπάνω τα υποστηρίζουν και οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία:

* Έχουν το πάνω χέρι σε όλες τις κρίσιμες εξελίξεις.

* Έθεσαν σε μεγάλο βαθμό τον στρατό υπό τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας.

* Μείωσαν στο ελάχιστο την επιρροή της αντιπολίτευσης.

* Έγιναν αποδεκτοί από τη διεθνή κοινότητα και ιδίως την Ε.Ε. ως εγγύηση της πολιτικής ομαλότητας της χώρας.

* Ανέδειξαν την Τουρκία ως υπολογίσιμο εταίρο περιφερειακής σταθερότητας μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

* Στην περαιτέρω προσπάθεια επίλυσης του Κουρδικού (και όχι μόνο).

* Στη θετική προσέγγιση του ζητήματος των μειονοτήτων, των ατομικών και των θρησκευτικών ελευθεριών.

* Και πάνω απ’ όλα, στην από πολλού αναμενόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

* Η Μέση Ανατολή έχει μετατραπεί στον καλύτερο πελάτη της τουρκικής τηλεοπτικής βιομηχανίας. Τηλεοπτικές σειρές και ταινίες απολαμβάνουν δημοφιλίας την οποία συχνά δεν βρίσκουν στην ίδια την Τουρκία.

Δεν είναι όμως όλα ρόδινα για την Τουρκία στην περιοχή. Η Τουρκία αν εξετάσουμε το παρελθόν της έχει από τη μια πλευρά τη δυναμική να εξελιχθεί σε υπερδύναμη, αλλά από την άλλη, υπάρχουν πολλά ακόμα προβλήματα που πρέπει να λύσει ώστε να αποκτήσει τον ρόλο που θέλει.

http://www.ideografhmata.gr/

9 Σχόλια to “Great Middle East: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον”

 1. Eponymos Says:

  Αυτοί είναι οι ευσεβείς πόθοι του Αϊκούτ Καδίρ!
  -Πιθανότερο είναι να καταρεύσει η Αμερική, παρά η Ρωσική Ομοσπονδία η οποία δεν έχει τα τρομερά με συνεχόμενους πολέμους και υπέρογκα χρέη.
  -Η Τουρκία δεν είναιΕυρωπαϊκή χώρα, άρα δεν μπορεί να είναι η ισχυρότερη Ευρωπαϊκη δύναμη,Αυτοί είναι ευσεβείς πόθοι τουρκογεννών Ελλήνων.
  -Μας λέει οτι αν δεν συσταθεί η Νέα Οθωμανική αυτοκρατορία οι ΗΠΑ θα καταρρεύσουν.
  Οι ΗΠΑ αν καταρρεύσουν θα καταρρευσουν για άλλους λόγους, και οχι για την αποτυχία της Τουρκίας! Εχουν όλες τις προϋποθέσεις να καταρρεύσουν αύριο κοίλας!
  -Το θέμα δεν είναι οτι δεν νικιέται η τρομοκρατία, αλλά το οτι δεν νικίεται η δράση στα βουνά.
  Οι στρατοί είναι δομημένοι για να πολεμούν με άλλους στρατούς και οχι με αντάρτες στα βουνά.
  Βλέπε Αφγανιστάν, και Χεσπαλλά.
  Η Τουρκία τώρα το κατάλαβε και θα ιδρύσει μονάδες για τον λόγο αυτόν.
  -ο Αϊκουτ θέλει να μας πείσει οτι οι ΗΠΑ για να σταματήσουν τις Ινδίες και την Κίνα χρησημοποιούν την Τουρκία.
  Θέλω να το δω γραμμένο απο 2 πηγές αλλιώς ΔΕΝ πείθομαι!
  -Κάθε μέρα, κάθε μήνα, η προοπτική της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ απομακρύνεται. Μην διαβάζεις μόνο στράτφορ, διάβασε και λίγο ημερήσιο τύπο.
  -ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ:
  Η Τουρκία θα νικήσει στρατιωτικά την Ρωσία!!!
  χαχαχα!!!
  Απ όσα λές δεν θα γινουν ούτε τα μισά +για τον λόγο του οτι ετσι γουσταρει το Ισραήλ και το λόμπι του!!!
  Η Τουρκία είναι ο ρουφιάνος των ΗΠΑ και ενίοτε άλλων (σήμερα είναι του Ιράν) και οι ρουφιάνοι πάντα έχουν άσχημο τέλος.
  Αμφιβάλω αν γιορτάσει τα 100 χρόνια της έτσι όπως τα ονειρεύεται.

 2. Konstantaras Says:

  Ονείρατα… κοιμωμένων…σκύλων που το παίζουν λύκοι.
  Αμερικανική πολιτική είναι ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ της Τουρκίας και για κανένα λόγο η «επανίδρυση» της οθωμανικής «αυτοκρατορίας».
  To άρθρο της κ. Κοζάκου-Μαρκουλλή λέει πολλά…

 3. Jim Says:

  Λέτε μία αυτοκρατορία (η Αμερική) να θέλει να ιδρύσει μία άλλη αυτοκρατορία ( Τουρκική); Δεν το νομίζω. Απο αρχαιοτάτους χρόνους οι αυτοκρατορίες ήταν στην λογική του «διαίρει και βασίλευε». Ρώτησε κανένας τους Άραβες αν θέλουν να ξαναγίνουν μέρος της ονειρικής νεοθωμανικής αυτοκρατορίας του Ερντογάν;
  Απο ότι βλέπω στον χάρτη, η Ελλάδα με το 97% του πληθυσμού να είναι ορθόδοξοι , φαίνεται να είναι μέλος της ονειρικής Ισλαμικής Αυτοκρατορίας του κ.Καδήρ και όχι η Αλβανία ή τα Σκόπια που έχουν σαφώς μεγαλύτερα ποσοστά Ισλαμικού πληθυσμού. Ακόμη μια φορά η Τουρκία των 75 εκατομμυρίων βγάζει το κόμπλεξ στην Ελλαδίτσα των 10 εκατομμυρίων.
  Όλα αυτά πριν αρχίσει να σκάει η φούσκα του «Τουρκικού οικονομικού θαύματος» και την δημιουργία του Κουρδιστάν. Τότε θα δούμε τι θα γράφει ο κ.Καδήρ

 4. Leuteris Says:

  Αν μια χώρα των 10 εκατομμυρίων φέρνει τα πάνω κάτω στην Ευρωπα’ική οικονομία, τι περιμένει τους φίλους Ευρωπαίους αν ποτέ από πολιτική βούληση (το όνειρο των Τούρκων αυτή η βούληση αφού το acquis δεν μπορούν να το φτάσουν), δεθχούν την Τουρκία στην ΕΕ…Bon chance mes amies….

 5. Φράπις Says:

  Αυτό που με εντυπωσιάζει σε αυτά τα κείμενα είναι που οι αρθρογράφοι τους δείχνουν να τα πιστεύουν. Αν δε συμβαίνει αυτό τότε απλώς αποσκοπούν και στην δημιουργία ενός κλίματος αποδοχής του ηγεμονικού ρόλου της Τουρκίας.

 6. thoak Says:

  «Κάνω με το νου μου μπαϊράμια», λέει μια ωραία, παλιά τούρκικη παροιμία. Τώρα οι γείτονες θα καταλάβουν μια χαρά, το πόσο νόημα έχει η παροιμία αυτή, για τους ίδιους.

 7. Νάνσυ Καλαφάτη Says:

  Λουκά μου, πέρα από τους πόθους των «σχεδιαστών» απαιτείται και ο ικανός λαός… Αν φτάσεις στην Απω- Ανατόλια και δεις τη φτώχεια και τους μαχαλάδες, σε σύγκριση με το Ευρωπαίκό ύφος της Ιωνίαςκαι θα μαυρίσει η ψυχή σου…. Σχέδια ηγεμονικά είχαν και Αραβικές χώρες λόγω μαύρου χρυσού… αλλά δεν τους βγήκε!
  Ο κόσμος είναι πλέον ρευστός και τα συστήματα δεν έχουν την ανάλογη προβλεψιμότητα… Οι Λαοί αντιδρούν επί του παρόντος γιατί πεινούν και παει λέγοντας. Ας ακολουθήσουμε το δωσ΄υμίν σήμερον λόγω εποχής και βλέπουμε!

 8. Kalavritinos Says:

  Σε όλους μας πόνεσε αυτό το άρθρο αλλα να σκεφτούμε την παροιμία που λέγει //μόνο του σπανού τα γένεια δεν γίνονται//.
  -Ως αναφορά την Ρωσία ο Πούτιν δεν είναι αθάνατος,κάποτε θα έλθει η βιολογική κάμψη,ο διάδοχος θα είναι εξ ίσου ικανός;
  Επιπλέον η Ουκρανία ελέγχεται απο το Ισραήλ και ποιός σας λέει ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί; Πως νομίζεται ότι η Τουρκία ανέπτυξε την οικονομία της όταν εμείς,μέσω των νενέκων που μας διοικούν,δεν μπορούμε να αναπτύξουμε βιομηχανική παραγωγή τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων.
  -Αντιστάθμισμα των ανεπτυγμένων χωρών με την Τουρκία,αυτό μπορεί να γίνει με την βοήθεια του Ισραήλ και συγκεκριμένα μέσω των οίκων του χρήματος θα ελέγχουν την συμπεριφορά τους.
  Μην κάνετε το λάθος και χρησιμοποιείται σημερινά δεδομένα για γεγονότα που μπορούν να γίνουν μετά απο δεκαετίες.
  Ως αναφορά την χώρα μας καλά θα κάνουμε να μάθουμε να ψηφίζουμε διότι οι έρευνες δείχνουν ότι η ΝΔ έχει το 30% κα το ΠΑΣΟΚ το 19,5% ήτοι συνολικά έχουντο 50%,αρα τροφοδοτούμε τους νενέκους τωνν δυο κομμάτων αρα δεν πρόκειται να έχουμε πολιτικό πατριώτη αρα θα γίνουμε το δεκατιανό γεύμα των Τούρκων.
  Να φοβόμαστε τον κακό εαυτόν μας και όχι τους γείτονές μας.
  Να γίνει πανστρατιά να κάλεσουμε όλους τους Έλληνες επιστήμονες της διασποράς να τους φέρουμε στα Ελληνικά πανεπιστήμια,να συνδέσουμε την έρευνα των πανεπιστημίων με την Ελληνική βιομηχανία και να βοηθήσουμε-διδάξουμε τον ‘Ελληνα επιχειρηματία να γίνει εξωστρεφής για να μεγαλώσει το πελατολόγιό του.
  Τώρα που Ισπανία Ιταλία και άλλες χώρες είναι λαβωμένες τώρα χρειάζεται μια υπερπροσπάθεια να μπούμε στην αγορά της Ευρώπης,είναι η ευκαιρία που έχουμε λόγω των χαμηλών κοστολογίων, δεν θα την ξαναβρούμε.

 9. piratomon Says:

  Πειτε του Καδιρ οτι
  «Η Τουρκια εχει τα κολλυβα στο ζωναρι της».


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: