Στρατιώτες και αξιωματικοί στα χέρια της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Στρατιώτης που υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία της Εθνικής Φρουράς, πήγε στα κατεχόμενα για ψώνια. Σε κάποιο κατάστημα, πράκτορες της ΜΙΤ, της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, βάζοντας ένα πουκάμισο στην τσάντα του τον συνέλαβαν για κλοπή. Επί 24 ώρες τον ανέκριναν και τελικά, «με δέλεαρ την απελευθέρωση του χωρίς να καταγραφεί η σύλληψη, έτσι ώστε να μην έχει συνέπειες από την Ε.Φ. αλλά και παροχή άλλων κινήτρων, όπως χρήματα, του ζήτησαν να γίνει κατάσκοπος».

Αυτή την πρόσφατη περίπτωση περιγράφει ο αρχηγός ΓΕΕΦ, αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, σε έγγραφο – διαταγή του προς τους Διοικητές και Διευθυντές Υπηρεσιών της Ε.Φ. υποδεικνύοντάς τους ότι αυτή η στημένη υπόθεση δεν είναι η μοναδική και ότι «η Διεύθυνση Πληροφοριών σε συνεργασία με άλλα συναρμόδια με την ασφάλεια και την αντικατασκοπία τμήματα, κατέγραψε αποδεδειγμένα αρκετά περιστατικά τέτοιας μορφής».

Η διαταγή εστάλη στους διοικητές για να τους υπενθυμίσει ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν στα κατεχόμενα διότι κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν στα χέρια πρακτόρων της ΜΙΤ, που καραδοκούν και που επιδιώκουν τη σύλληψη τους, με στημένες υποθέσεις. 

Ο Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης στη διαταγή του, ζητά από τα μόνιμα στελέχη της Ε.Φ. να εμποδίζουν ακόμα και τη μετάβαση μελών των οικογενειών τους στα κατεχόμενα, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση που δεν τα καταφέρνουν, να ειδοποιούν αμέσως το ΓΕΕΦ. 

http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/83487

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ, ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: