Μιχάλης Ιγνατίου: Τρόμος στη νοτιοανατολική Τουρκία!

Μετά τη συνεργασία του Ισραήλ με τους Κούρδους του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας, η Αγκυρα έχει κάθε λόγο να εκφράζει φόβους για την εδαφική της ακεραιότητα.

Οι συγκρούσεις των Κούρδων ανταρτών και του τουρκικού στρατού, που ως αποτέλεσμα των οποίων χάνονται καθημερινά πολλές ζωές και από τις δύο πλευρές, αναδεικνύουν ένα βασικό ερώτημα: ποιοι είναι οι χειρότεροι; Τα κράτη-τρομοκράτες ή οι αντάρτες που παλεύουν για την ελευθερία τους και τους οποίους οι πολιτικοί χαρακτηρίζουν «τρομοκράτες»;

Ο κουρδικός λαός δολοφονείται σε καθημερινή βάση τα τελευταία 50 χρόνια από τους Τούρκους, τους Ιρακινούς, τους Ιρανούς και τους Σύριους. Πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν την ελευθερία που απολαμβάνουν άλλοι λαοί. Τα δικαιώματά τους παραβιάζονται συστηματικά και όσοι «παίρνουν τα όπλα» αγανακτισμένοι για την αδικία εις βάρος του λαού τους, δολοφονούνται και αποκαλούνται «τρομοκράτες».

Το τελευταίο διάστημα οι αντάρτες του PKK ενισχυμένοι -όπως ισχυρίζεται η Τουρκία από ξένη δύναμη- έχουν σημειώσει σημαντικότατες επιτυχίες στον στρατιωτικό τομέα. Εχουν και οι ίδιοι απώλειες, αλλά το πλέον σημαντικό στην υπόθεση του αγώνα τους είναι ότι έχουν καταφέρει σοβαρότατα κτυπήματα στον τουρκικό στρατό αποδεικνύοντας ότι δεν είναι άτρωτες οι «τρανές» Ενοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας που διαβρώθηκαν από ισλαμικά στοιχεία και φανατικούς οπαδούς του Ταγίπ Ερντογάν.

Το κουρδικό αντάρτικο έχει κερδίσει την εκτίμηση της διεθνούς κοινής γνώμης, παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί και οι δουλοπρεπείς της Ευρωπαϊκής Ενωσης το κατέταξαν στις «τρομοκρατικές οργανώσεις». Είναι ένα θέμα στο οποίο οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι ταυτίζονται πλήρως με το Ιράν και τον Αχμαντινετζάντ, ο οποίος συμφώνησε να συνδράμει τους Τούρκους στον πόλεμο εναντίον των ανταρτών. Βέβαια, κρυφά οι Αμερικανοί -όπως αποκάλυψαν τα Wikileaks- έχουν επαφές με το PKK, καθώς σε ποιους άλλους θα στηριχθούν παρά στους Κούρδους όταν σπάσει το απόστημα της Τουρκίας;

Το Κουρδικό αποτελεί πληγή για την Αγκυρα και, μετά τη σύλληψη του Οτσαλάν, έχασε μοναδική ευκαιρία για να το επιλύσει. Οι Κούρδοι αυξάνονται και πληθύνονται στην Τουρκία -ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια- και είναι αδύνατον να εξολοθρευτεί αυτός ο λαός, που παλεύει για τα ιερά και τα όσιά του.

Μετά τη συνεργασία του Ισραήλ με τους Κούρδους του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας, η Αγκυρα έχει κάθε λόγο να εκφράζει φόβους για την εδαφική της ακεραιότητα, πληρώνοντας έτσι το τίμημα για την πολυετή καταπίεση και εκστρατεία εξολόθρευσης του κουρδικού πληθυσμού.

http://origin2.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63480990

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: