Να κάψουμε την ιστορία μας, ή να χτίσουμε το μέλλον μας;

Του Αντώνη Παπαθανασίου
Διεθνολόγος – Πολιτικός επιστήμων (Πρώην επιστημονικός συνεργάτης του αείμνηστου κ. Έβερτ)

Η Ελληνική κοινωνία σιγόβραζε από πολύ καιρό… και ξαφνικά ξυπνήσαμε από τον λήθαργό μας. Μαζευτήκαμε στις πλατείες, και όχι μόνο, και επιτέλους αποδοκιμάζουμε το σαθρό πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ.

Παράλληλα όμως ζητάμε να καεί και η Βουλή!

Γιατί;

Η παράδοση της Βουλής στην πυρά δεν είναι λύση. Δεν μας φταίει το κτίριο, ούτε θα πρέπει να αντικατασταθεί η δημοκρατία μας με κάτι άλλο. Αντιθέτως,θα πρέπει να αντικατασταθούν οι μερικοί διεφθαρμένοι πολιτικοί που ψηφίσαμε πολλάκις – κοιτάζοντας το δικό μας προσωπικό συμφέρον – και μας φέρανε σε αυτή την κατάσταση.

Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι ουσιαστικά αυτή την στιγμή διαμαρτυρόμαστε για τις δικές μας, προσωπικές επιλογές!

Δεν διοριστήκανε οι βουλευτές, εκλέχθηκαν…

…εκλέχθηκαν από εμάς που συνηθίζουμε να βάζουμε το προσωπικό συμφέρον πάνω από το συλλογικό. Για μια θέση εργασίας στο Δημόσιο κλείναμε τα μάτια στην κάλπη και υποκλινόμασταν συνάμα στον τοπικό, τυχόν, διεφθαρμένο πολιτικό άρχοντα τον υπό κανονικές συνθήκες αντιπρόσωπο και υπάλληλό μας, αλλά δυστυχώς πολυχρονεμένο αφέντη μας, στην μεταπολιτευτική μας καθημερινότητα…

Ξέραμε τους διεφθαρμένους και τους χειροκροτούσαμε… βλέπαμε τις Κυριακές τον Μαυρογιαλούρο στην τηλεόραση που μας θύμιζε τους, μερικούς, δικούς μας σύγχρονους αλλά παράλληλα παλαιολιθικούς και διεφθαρμένους αντιπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο, και γελάγαμε.

Με ποιόν γελάγαμε;

Με τους εαυτούς μας δυστυχώς και τις επιλογές μας…

Την ίδια στιγμή ο νέος επιστήμονας θεωρείτο «πιτσιρικάς» που έπρεπε να φτάσει τα 40 για να διεκδικήσει κάτι στην ζωή του, ενώ ο γόνος των πολιτικών τζακιών στα 27 του κληρονομούσε την νομοθετική εξουσία.

Την ίδια στιγμή άλλοι νέοι, που στο εξωτερικό διέπρεπαν, γύρισαν στην πατρίδα γεμάτοι ελπίδες, όρεξη για προσφορά και αγάπη για τον τόπο του, αλλά προσγειωθήκανε στην πραγματικότητα.  Απαξιώθηκανε, περιφρονήθηκανε, απομονώθηκανε, γιατί για κάποιο λόγο οι νέοι, επαρκείς και καταρτισμένοι αποτελούσαν και αποτελούν απειλή για το σύστημα.  Ανακάλυψαν δε ότι στα ξένα ήταν Έλληνες και στην Ελλάδα ξένοι… και αυτό ήταν το χειρότερο.

Όλη αυτή την περίοδο αγνοούσαμε την πραγματικότητά αυτή, ή μάλλον την αποδεχτήκαμε. Τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας έφυγαν για το εξωτερικό, οι βιομηχανίες και βιοτεχνίες μειωθήκανε δραστικά… και η χώρα μετατράπηκε σε μια μη παραγωγική οντότητα, πέραν του τουρισμού, όπου ο μεγαλύτερος ενδοιασμός μας ήταν η εξασφάλιση των δανείων για την ομαλή λειτουργία του τεράστιου κράτους, η εξασφάλιση μιας θέσης στο δημόσιο, η αγορά ενός μεγάλου σπιτιού, ενός αυτοκινήτου… το πρώτο τραπέζι πίστα, και φυσικά το «τραπέζωμα» στο πολιτικό άρχοντα που μας τα εξασφάλιζε όλα αυτά – και εφόσον μας τα εξασφάλιζε αδιαφορούσαμε αν έκλεβε το κράτος.

…και ξαφνικά, ξυπνήσαμε. Ξυπνήσαμε όμως μόνο όταν άδειασαν τα δημόσια ταμεία και χάσαμε τους μισθούς και τις δουλειές μας.

Τις δουλείες μας – για τις οποίες είχαμε πουλήσει την ψήφο, την συνείδηση και την στάση ζωής μας, απέναντι στους συμπολίτες μας, την πατρίδα και τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Τότε δε ανακαλύψαμε και το μ@$#@ο την Βουλή.

Η Βουλή κύριοι είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας που εμείς δημιουργήσαμε και διαδώσαμε στον υπόλοιπο κόσμο, τελεία και παύλα.

Η Δημοκρατία και το κτίριο που την αντιπροσωπεύει δεν μας φταίει σε τίποτε.

Δεν θα καταλάβουμε κάτι αν κάψουμε το κτίριο της Βουλής ή αν προπηλακίσουμε το σύνολο των βουλευτών – και εν πάση περιπτώσει, δεν είναι όλοι οι πολιτικοί διεφθαρμένοι, όπως δεν παίρνουν όλοι οι γιατροί, εφοριακοί, τελωνειακοί φακελάκι…

Εάν όμως παραμείνουμε εκεί διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά για την διαφθορά στο πολιτικό μας σύστημα, και απαιτήσουμε την επαναδιαπραγμάτευση για να βγούμε από το αντισυνταγματικό μνημόνιο,την άρση της βουλευτικής ασυλίας, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την εξέταση των λογαριασμών όλων των πολιτικών από το 1974 έως σήμερα, την εκδίκαση και καταδίκη των διεφθαρμένων πολιτικών και μη παραγόντων, την αποπληρωμή του χρέους καταρχάς από αυτούς που «τα φάγανε», και την αντικατάσταση αυτής της κυβέρνησης που οδήγησε συνειδητά και αδιαπραγμάτευτα την χώρα στο ΔΝΤ με αποτέλεσμα την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου μας παράλληλα με την υποθήκευση της πατρίδας, των επομένων δεκατεσσάρων γενεών και της αξιοπρέπειάς μας, τότε θα έχουμε όντως πετύχει κάτι πολύ σημαντικό.

Όλοι φταίμε… ανεξαρτήτου παράταξης, πολιτικής ή μη ιδιότητας, και όλες οι παρατάξεις φταίνε, ανεξαρτήτου κυβερνητικής ή μη θητείας. Φταίνε δε πολλοί για αυτά που κάνανε, αλλά οι περισσότεροι από εμάς φταίμε γι αυτά που δεν κάναμε… που μόνο όταν απειλήθηκε η δική μας ευημερία ξυπνήσαμε, προδομένοι και αγανακτισμένοι από τις επιλογές μας, την ανοχή μας, τον φόβο μας να αντιδράσουμε νωρίτερα.

Η Ελλάδα όμως, έχει επιβιώσει πολύ χειρότερες καταστάσεις και θα επιβιώσει και τώρα. Αντικαθιστώντας τους διεφθαρμένους με αδιάφθορους, τους ράθυμους με αγωνιστές, και τους προδότες με πατριώτες, θα φθάσει και πάλι εκεί που της αξίζει.

Η απόδοση δικαιοσύνης, η ανανέωση της δημοκρατίας μας – με νέους, αδιάφθορους πολιτικούς – και η άντληση του πλούσιου ορυκτού πλούτου μας, σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εξελίξεις που έπονται, θα απογειώσουν και πάλι την Ελλάδα.

Αρκεί να είμαστε και πάλι – έστω και για λίγο όπως σε όλες τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας – ένας για όλους και όλοι για έναν.

Δεν πρέπει να κάψουμε την ιστορία μας, αλλά να χτίσουμε το μέλλον μας. Αυτό το οφείλουμε στους προγόνους αλλά και στους απογόνους μας.

http://www.politis-gr.com/?p=17087

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ετικέτες: . 11 Σχόλια »

11 Σχόλια to “Να κάψουμε την ιστορία μας, ή να χτίσουμε το μέλλον μας;”

 1. Says:

  Ε, όχι! Δεν θα τα φορτωθεί ο κοσμάκης όλα. Δεν θα φορτωθει ο κοσμακης το ότι πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβερνησης εκτελουν εντολες ξένων. Ψηφίζει ο κοσμος αλλα τι ψηφίζει και ποιος κυβερνα στο τέλος? Με τι ποσοστο κυβερνα τώρα το ΠΑΣΟΚ? Να μας πειτε κυριε Παπαθανασιου πως έπεσε ο Καραμανλης το 2009? Ο λαος τον έριξε? Πως ανέβηκε ο ΓΑΠ στην εξουσια? Να μας πειτε για τον Προεδρο της Δημοκρατιας, που ακουγε οσα του ελεγε η Μπενάκη και αυτός την κοίταζε! Να μας πειτε ποια είναι η δουλεια των ΜΜΕ,για ποιον δουλευουν και πως παραμυθιάζουν τον κοσμο τοσα χρόνια! Να μας σχολιάσετε το γεγονος ότι η είσοδος μας στο ΔΝΤ ηταν αποφασισμένη πριν τον Οκτωβρη του 09! Να μας πείτε τους πραγματικους λογους που μπήκαμε σε καθεστώς δουλείας. Ηξερε ο κοσμος τίποτε από όλα αυτά? Εσεις πιστεύετε ότι εχουμε δημοκρατια? Στην δημοκρατια δεν καταργούνται ανεξαρτητες αρχες επειδή ετσι θελει καποιος! Στην δημοκρατια δεν αποφασιζει ενας για την τυχη ενός ολόκληρου λου! Στην δημοκρατια η φωνη του Λαου ακούγεται και δεν είναι όπως τωρα, που εκαντονταδες χιλιαδες κοσμος φωναζει εξω από την Βουλη και αυτοι που είναι μεσα μας πανε από μνημόνιο σε μνημόνιο. Μαλλον κυριε Παπαθανασιου δεν εχετε καταλάβει ότι 40 χρονια τωρα το πολιτικο καθεστώς της χωρας, όλα τα κόμματα, ολοκληρη η Βουλη, εχει στηθεί με τέτοιο τροπο ώστε ο ελληνικος Λαος να μην εχει εναλλακτική λυση στο τι να ψηφισει. Ο ελληνικος λαος εχει φαει τοσο παραμυθι και τοσο κοροϊδία τα τελευταια χρονια που πλεον δεν είναι σε θεση να σκεφτει καθαρα. Πρεπει να αντικατασταθει η «δημοκρατια μας» οπως λετε, με πραγματικη Δημοκρατια! Μπορω να σας αποδείξω ότι η κατασταση στην οποια βρίσκεται η χωρα είναι καραστημενη από το εξωτερικό και από κάποιους δικους μας, χωρις την παραμικρή ανάμιξη του λαου, αλλα δεν θα το κανω γιατι είστε Διεθνολόγος–Πολιτικός επιστήμων και αν θέλετε τα βλεπετε και μόνος σας!

 2. GIANNIS Says:

  Κ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΟΛΑ ΤΩΡΑ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΗΞΕΡΕ ΑΛΛΑ ΒΟΛΕΥΟΤΑΝ…. Κ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΣΑΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ Κ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ Κ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ Κ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ Κ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ… ΒΕΒΑΙΑ ΑΩ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ, ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ…. ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ??? ΕΠΕΙΣΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ Η ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΨΙΜΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΟΥΝ??? ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΘΥΜΟ Κ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Κ ΓΩ ΕΤΣΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ Κ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΖΟΥΜΕ (ΔΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΧΤΕΣ) Κ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ Κ ΟΙ ΑΛΛΟΙ… ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΕ ΔΙΝΩ… ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΡΟΣ, ΜΜΕ, ΓΑΠ, ΔΝΤ, ΗΠΑ, ΕΕ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ Κ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΑΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ Κ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ Κ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ… ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΙ Κ ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ, ΑΦΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ… ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΜΕΤΑΝΝΟΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΗΨΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΔΑΝΕΙΚΑ Κ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ… ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΩ…!!!

 3. Says:

  Γιαννη δεν φταιει ουτε το βόλεμα, ουτε οι λαμογιες, ουτε οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέρρευσε η Ελλαδα. Είναι ευκολο να τα φορτώνουμε στο προβατο τον πολιτη, αλλα δεν είναι τοσο απλα τα πραγματα. Ο λαος εχει πλήρη μεσάνυχτα για το τι του μαγειρεύουν οι αλλοι πίσω από την πλατη του. Και θα το διαπιστώσεις αν του ζητήσεις να σου πει για το τι πιστευει για το πολυτεχνείο, τον Ανδρεα Παπανδρέου και την δεκαετία του 80!(ολα εχουν σχεση). Όταν οι αμερικανοι από το ’73 μεχρι σημερα εχουν στήσει ολοκληρη χολιγουντιανή υπερπαραγωγή στην Ελλάδα για να σου παρει κοψοχρονιά τα πετρέλαια και ο Ελληνας δεν το βλεπει, δεν φταίει το βόλεμα, αλλα κατι άλλο! Δεν είναι τυχαιο ότι οι τριαντάρηδες σημερα εχουν καλύτερη επίγνωση για του τι συμβαίνει στην Ελλαδα από ότι οι εξηντάρηδες. Μπορεις να σκεφτεις γιατι συμβαινει αυτό? Δεν λεω, και ο λαος εχει ευθυνες, γιατι αυτό το μπουρδελο την Βουλη επρεπε να το ειχε καψει 500 φορες τα τελευταια χρονια μαζι με τα λαμογια που εχει μεσα. Όπως επίσης ευθύνες εχει και ο Στρατος. Ολοι εχουμε ευθυνες, αλλα όχι και να τα φορτωνουμε ολα στον απλο πολιτη που απλα ηθελε να φτιαξει το σπιτι του και να εξασφαλίσει τα παιδια του. Τα εχωσα πριν στον Παπαθανασιου γιατι είναι διεθνολόγος, και δεν επιτρέπεται διεθνολόγοι από την μια να σου λενε με κάθε λεπτομέρεια για το τι συμβαίνει στην Λιβύη και πως θα την ξεσκίσουν οι δυτικοί και από την αλλη να κλείνουν τα ματια για το τι πραγματικα συμβαίνει στην Ελλαδα και με ελαφράν την καρδιαν να τα φορτώνει όλα στον κοσμο. Και δεν ειμαι από τους αγανακτισμένους του Συντάγματος, ουτε λαμβανω μερος στο θέατρο του παραλόγου που στήνεται συχνα πυκνά εκει. (υποψιν ότι δεν ειμαι δημόσιος υπάλληλος και ουτε ειχα ποτε κάποιον στην οικογενεια μου).

 4. GIANNIS Says:

  ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΩ ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ… ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΤΟΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ, ΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΤΗ ΨΕΥΤΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ?? ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΟΛΛΕΣ… ΣΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΑΝΩΤΑ Κ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΑΦΕΛΗ… Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΧΕΙ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΒΑΘΙΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ… Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΗΞΕΡΕ Κ ΤΩΡΑ ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΘΕΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ… ΔΕ ΦΟΡΤΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ… Ο ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ.. ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ… ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΗΤΑΝ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ- ΟΠΩΣ ΛΕΣ-… Κ ΤΙ ΕΚΑΝΕ??? ΤΑ ΠΗΡΕ Κ ΔΕ ΜΙΛΗΣΕ… Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ PORSHE CAYENNE ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ!!!! ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ??? ΑΚΟΜΑ Κ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΣΗΜΙΚΑ….ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, Κ ΕΝΕΔΥΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ…

 5. Says:

  Γιαννη δες εδω….  Η Ελλαδα δεν επεσε τυχαια. Με τον ενα η τον αλλο τροπο, θα φταναμε στο ιδιο αποτελεσμα! Επρεπε να φτασουμε σε αυτο το σημειο, ειτε τρωγαμε λεφτα, ειτε οχι! Και μη ρωτας γιατι δεν ξερει ο λαος και δεν αντιδραει, εδω δεν γνωριζουν οι ιδιοι οι βουλευτες τι ψηφιζουν. Ο κοσμος δεν ξερει τι γινετε, οσοι εχουν προσβαση στο ιντερνετ και τους νοιαζει λιγο και το ψαχνουν γνωριζουν πανω-κατω τι συμβαινει.

 6. Λουκάς Says:

  Καλησπέρα και στους δύο (ΑΩ & GIANNIS).

  Καταρχήν σας ευχαριστώ θερμά που μου κάνετε τη τιμή και σχολιάζετε στην ανάρτηση αυτή για τη παρούσα φάση και εύχομαι να συνεχίσετε να το πράττεται και σε κάποιες άλλες από αύριο αν και εσείς φυσικά το επιθυμείτε.

  Συγγνώμη που πετάγομαι στην κουβέντα. Είναι ωραίο να βλέπεις «καλό» διάλογο.

  Κατά τη γνώμη μου πάντα, μήπως ισχύουν τα όσα και οι δύο γράφετε ως ενός βαθμού με συνέπεια η λύση να βρίσκεται περίπου στη μέση;

  – Κανείς από τους Έλληνες που θέλει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του δεν θα πει πως το κράτος όπως και οι πολίτες λειτούργησαν σωστά. Εδώ και δεκαετίες απλώς κράτος και πολίτες ταυτίστηκαν.
  – Από την άλλη κανείς δεν πρέπει να παραβλέψει το γεγονός πως εδώ υπάρχει και παίζεται ένα γενικότερο κερδοσκοπικό παιχνίδι στις πλάτες όχι μόνο της Ελλάδας (σήμερα είναι η Ελλάδα, αύριο θα είναι π.χ. η Ιταλία) αλλά και γενικότερα πάρα πολλών χωρών (οικονομικό τσουνάμι το λένε κάποιοι ή δεν ξέρω πως αλλιώς)

  Κατά τη δική μου άποψη – που δεν είναι απαραίτητα σωστή, τη γνώμη σας θέλω – η δική μας χώρα (γιατί τώρα για εμάς πρέπει να νοιαστούμε) στερήθηκε ΠΑΙΔΕΙΑΣ από τη μεταπολίτευση και ύστερα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο ίδιος είμαι χουντικός. Αυτό δεν έγινε σε μια μέρα. Έγινε σταδιακά, μέχρι που φτάσαμε στο σημείο έτσι ώστε η δημόσια εκπαίδευση να γίνει …ιδιωτική, αλλά και δυστυχώς ανύπαρκτη, ενώ τα Πανεπιστήμια να γίνουν άντρο κακοποιών στοιχείων και το ανησυχητικότερο όλων ΣΗΜΕΡΑ σε μία εποχή καθημερινών γεγονότων να μαθαίνουμε ή έστω να ακούμε (και περιμένουμε αποδεικτικά στοιχεία) πως τελικά οι δήθεν κουκουλοφόροι αναρχικοί ταυτίζονται με το ίδιο το κράτος ή την ΕΛ.ΑΣ.

  Και ερχόμαστε στο ερώτημα. Μα πως ΕΚΕΙΝΟΙ οι άνθρωποι που κραύγαζαν …ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και αργότερα έλαβαν το χρίσμα του βουλευτικού αξιώματος, κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης (ανεξαρτήτου παράταξης – βάζω και την αριστερά γιατί έχει σοβαρές ευθύνες – και αυτοί βολεύτηκαν) ασχοληθήκανε ΜΟΝΟ με το ΨΩΜΙ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ κάποτε ονόμασε ΑΣΥΔΟΣΙΑ (όταν ξέφευγε από τα όρια) και δεν ασχολήθηκαν διόλου με την ΠΑΙΔΕΙΑ;

  Θα κλείσω με τα ακόλουθα που είπε ο Δάσκαλος (εγώ έτσι τον νιώθω) κ. Σαράντος Καργάκος:

  “Πολλοί ήταν εκείνοι που ανέβηκαν στην εξουσία φτωχοί, αλλ’ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που κατέβηκαν φτωχότεροι”

  “Ο άνθρωπος δεν γεννιέται ελεύθερος, γίνεται και γίνεται όσο του αξίζει να είναι”

  Φιλικά / Λουκάς Δ. Συμπεράς
  https://gdailynews.wordpress.com/

 7. GIANNIS Says:

  ΣΕ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ ΑΩ… Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΝΑ ΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ… Ο ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 80 ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Κ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΝΕΙΟ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ… ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 54 ΔΙΣ!!!!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΗΤΑΝ 17%!!!!!! ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ….!!!! ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΟΧΙ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ… ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ… ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ… ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΕΚΝΑ!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!! ΜΗ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Κ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ, ΙΔΙΩΣ!!!!! ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ..!!!! Κ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ… ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΩΣ ΜΩΡΟΝ… ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Κ ΛΑΘΟΣ, ΚΑΛΟ Κ ΚΑΚΟ… ΑΠΛΑ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ… ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Κ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΙΔΑΝΙΚΑ Κ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΡΕΝΟ ΣΤΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ Κ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΥΛΑΚΗ….!!!!!

 8. Says:

  Παραδειγμα σου εφερα, επειδη λεει καποια πραγματα που τα κρυβουν οι κυβερνόντες και δεν Τα ξερει ο κοσμος! Θα μπορουσα να βαλω τον ΚΚΕ τον Καζακη, η τον αλλον τον βολευτη της ΝΔ (δεν θυμάμαι ονομα). Ολοι εχουν λερωμένη την φωλια τους. Για να αλλάξει η κατασταση στην Ελλαδα πρεπει να γινουν κοσμογονικές αλλαγες! Σο ολη την Ευρωπη και την Αμερική! Αν ξεσηκωθεί ο λαος και ρίξει τον ΓΑΠ και διωξει το σαπιο πολιτικο κατεστημένο να σαι σιγουρος ότι στη θεση τους θα μπει ένα νέο ΠΑΣΟΚ και μια νεα ΝΔ! Οι οποιοι θα στο παίξουν στην αρχη πατριώτες αλλα θα συνεχίσουν το εργο των προιγουμενων. Ένα μικρο παράδειγμα είναι τι κίνημα των αγανακτισμένων. Οσο η χωρα είναι προτεκτορατο της ΕΕ και των ΗΠΑ τα λαμογια θα παραμείνουν εδώ και δεν θα φυγουν ποτε! Και να ξερεις ότι αν το 81 δεν μπαίναμε στην ΕΕ κα παλιότερα στο ΝΑΤΟ, θα εχειν διαλέξει διαφορετικο δρομο για να φτασουμε παλι στην σημερινή κατασταση. Θα ειχαμε την τυχη της Λιβύης η της Σερβίας του 99! Για να τελειώνουμε, επειδή μπορουμε να μιλαμε μερες, πιστευω ότι ο λαος είναι μπερδεμενος, δεν ξερει τι να κανει, δεν ξερει τι γινοταν τοσα χρονια πισω από την πλατη του και δεν είναι ο υπαίτιος αυτης της κατάστασης. Πανε οι εποχες που ο λαος έπαιρνε την τυχη της χωρας του στα χέρια του! Ειδες τι εγινε σε Λιβυη, Αιγυπτο, Συρια, σε άλλες χωρες όπως το Σουδαν και αλλου. Πουθενα την κατάσταση που επικρατούσε σε αυτές τις χωρες δεν την άλλαξε ο λαος! Μην γελιόμαστε, αν δεν διαλυθούν τα αφεντικα μας προκοπή δεν θα δουμε ΠΟΤΕ! Αυτα…

 9. GIANNIS Says:

  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ… ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ, ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ… ΦΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ… ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Κ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΦΑΣΚΙΩΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ…ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Κ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΡΟΜΟ Κ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ…
  ΜΟΥ ΠΛΑΣΑΡΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΟ (ΒΛΕΠΕ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ, ΚΑΖΑΚΗ, ΜΠΕΗ Κ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ…) ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Η ΓΑΛΑΞΙΑ… ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΣΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ…
  ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΩ ΤΩΡΑ… Η ΞΕΔΙΑΛΥΝΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΜΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Κ ΑΠΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΜΕ, Η ΖΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ Κ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, Ο ΙΕΡΕΑΣ, Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ, Ο ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΣ, Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, Ο ΑΝΕΡΓΟΣ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ, Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, Ο ΚΙΝΕΖΟΣ, Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ, Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ…!!!!
  Κ ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ Κ ΠΟΝΑΜΕ…
  Υ.Σ. ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Κ ΑΞΙΩΝ) ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ Κ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ: ΜΗΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΑΧΡΗΣΤΟ Κ ΚΛΕΦΤΗ, ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΜΗΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΕΙ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Κ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΗΝ ΚΟΡΟΊΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥ, ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ, ΜΗ ΒΡΩΜΙΖΕΙ Κ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΕΙ, NA ΚΑΤΑΓΓΕΛΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΥΠΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΜΗ ΖΗΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΗ ΣΠΑΤΑΛΑ ΧΡΟΝΟ Κ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΠΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Κ ΚΑΝΑ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΥΠΕΡΟΧΕ Κ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ!!!!
  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!

 10. Says:

  Εγω ξερω πολυ καλα τι γραφω, εσυ δεν εχεις καταλαβει τι συμβαινει, και οταν καταλαβεις θα ειναι παρα πολυ αργα γιατι δεν θα σου χει μεινει ουτε το σωβρακο που φορας! Μεχρι τοτε ομως συνεχιζε να πιστευεις οτι πτωχευσαμε οικονομικα και ηθικα λωγο τυχαιων γεγονοτων, λαθος πολιτικων, λαθος επιλογων κτλ… και ασε εμενα να βλεπω το παραλογο και το κακο συναπαντημα και κοιτα εσυ τον Κωνστα, την Μακρη, τον Τσιμα, τον Καμπουρακη και τον Παυλοπουλο. Καληνυχτα Ελλαδα!

 11. GIANNIS Says:

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΣΕ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ Κ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ!!!!! ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!!! ΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ!!! ΑΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Κ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΩΤΟΣ!!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: