Assyrians International News Agency: Οι Έλληνες βουλευτές ουδέποτε ψήφισαν τις τουρκικές γενοκτονίες εις βάρους τους

Μία ανάλυση κόλαφος όχι για τους Τούρκους, αλλά κυρίως για τους Έλληνες βουλευτές δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου στο Assyrians International News Agency (AINA). Ενώ η ανάλυση ξεκινά βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα και αποτρόπαιες πράξεις που διέπραξαν οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου εις βάρος των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων καταλήγει στο ανεξήγητο για εκείνους ερώτημα: Πως είναι δυνατόν τόσες χώρες του κόσμου, που δεν ένιωσαν στο πετσί τους την τουρκική βαρβαρότητα, να περάσουν από το Κοινοβούλιό τους νομοσχέδια σχετικά με τις τουρκικές γενοκτονίες ενώ οι ίδιοι οι Έλληνες που σφαγιάστηκαν από τον τουρκικό ζυγό να σωπαίνουν;»

Ερώτημα που χρήζει ίσως μέχρι και ψυχιατρικής ανάλυσης για το Assyrians International News Agency (AINA), όχι ωστόσο για τους Έλληνες πολίτες που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως η ελληνική εξωτερική πολιτική εδώ και πολλές δεκαετίες έχει ως βασικό της χαρακτηριστικό τον ραγιαδισμό που με το έτσι-θέλω μας επέβαλλαν κάποιοι αφού πρωτίστως χρησιμοποιήθηκε και ως απαραίτητο συστατικό όσον αφορά την εκλογή τους. Σε κάθε ωστόσο περίπτωση, οι πολιτικοί που μας επέβαλλαν τον ραγιαδισμό και που εκείνοι κουβαλάνε (ευτυχώς όχι όλοι) το έκαναν γιατί απλούστατα μέσω νόμιμων δημοκρατικών διαδικασιών εκλέχθηκαν να κάνουν αυτό που εκείνοι καλύτερα ξέρουν.

Ακολουθεί το κείμενο:

Οι σφαγές που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου από τους Τούρκους ενάντια σε Ασσύριους, Έλληνες και Αρμένιους είναι κάτι ήδη διαδεδομένο και γνωστό σε ολόκληρη την υφήλιο.  Οι πράξεις των Τούρκων τότε στηρίχτηκαν σε καθαρά θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές με το πιο πάνω έθνη. Διαφορές εκατοντάδων ετών, από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Από τον Σουλτάνο Οσμάν τον Πρώτο, τον 14ο αιώνα καθώς και τους γιους του μετέπειτα, οι Ασσύριοι οι Αρμένιοι και οι Έλληνες εκδιώχθηκαν ενώ ο Βυζαντινός πολιτισμός καταστράφηκε με τη βία από το Ισλάμ. Για αιώνες οι Χριστιανοί, αντιμετωπίστηκαν από τους Οθωμανούς ως σκλάβοι και σφαγιάστηκαν στην περίπτωση που δεν εξισλαμίστηκαν.

Από τον 16ο αιώνα η Οθωμανική Αυτοκρατορία άρχισε να χειραγωγεί τις διάφορες φυλές συμπεριλαμβανομένου και των Κούρδων. Την ίδια ώρα είχαν επιδοθεί σε έναν ανελέητο πόλεμο εις βάρος των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Τότε τα Χριστιανικά υποδουλωμένα έθνη αναγκάστηκαν και ζήτησαν την βοήθεια της Ρωσίας που τότε ήταν το ισχυρότερο Χριστιανικό κράτος. 

Το μίσος των Τούρκων ενάντια στους Ασσύριους είχε καθαρά θρησκευτικό υπόβαθρο ενώ διογκώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1900 όπου κάποιοι από τους τότε επικεφαλείς της παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θεώρησαν πως οι γενοκτονίες θα την έσωναν. 

Τα χρόνια που ακολούθησαν (από το 1900 και ύστερα) ήταν γεμάτα από καταστροφές και σφαγές Ασσυρίων από τα τάγματα των Τούρκων στρατιωτών. Η άποψη των Τούρκων πως όλα αυτά έλαβαν μέρος ως μια επιχείρηση εκκαθάρισης την ώρα που οι Ασσύριοι συνεργάστηκαν με τους Ρώσους στον πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία – Τουρκία στα τέλη του τότε προηγούμενου αιώνα δεν αποδεικνύονται αλλά και δεν δικαιώνουν τους Τούρκους στα όσα γράφουν. Η πραγματικότητα γράφει πως τουλάχιστον 750.000 Ασσύριοι σφαγιάστηκαν από εκείνους (Τούρκους).

Τα πιο πάνω εμπίπτουν στον ορισμό της γενοκτονίας όπως εγκρίθηκε σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη το 1948 και περιλαμβάνουν:

 1. Μαζικές δολοφονίες
 2. Φυσική και πνευματική ζημία
 3. Μαζική λιμοκτονία υπό την πρόθεση της κοινωνικής καταστροφής
 4. Μεταφορά ανηλίκων δια της βίας σε άλλους πολιτισμούς και κοινωνίες

Τα αποτελέσματα της Γενοκτονίας κατά του Έθνους των Ασσυρίων από τους Τούρκους έχουν ως εξής:

 1. Εξάλειψη των τριών τετάρτων του έθνους μεταξύ των ετών 1915 – 1922
 2. Ασθένειες και επιδημίες που θανάτωσαν τουλάχιστον 33.680 Ασσύριους κατά τη παραμονή τους σε βρετανικά στρατόπεδα προσφύγων στη περιοχή του Ιράκ.
 3. Απαγωγές χιλιάδων γυναικών και παιδιών και μεταφορά τους σε σπίτια μουσουλμάνων (Τούρκοι, Άραβες, Κούρδοι, Ιρανοί – Το αντίστοιχο δικό μας παιδομάζωμα)
 4. Η έλλειψη κατανόησης εκ μέρους του Ιρακινού κράτους όσον αφορά τα δικαιώματα Ασσυρίων λόγω της οθωμανικής κουλτούρας τους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την σφαγή των Ασσυρίων τον Αύγουστο του 1933 σε 63 χωριά του Ιράκ.
 5. Η εξορία μεγάλου αριθμού των Ασσυρίων στη Συρία και στο εξωτερικό, αφού κατηγορήθηκαν για «δημιουργία χάους» (με τα σημερινά δεδομένα ως …τρομοκρατική οργάνωση) παρά τις σφαγές σε βάρος τους

Αν συγκρίνουμε υποθέσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία ή στο Σουδάν, η περίπτωση των Ασσυρίων, Αρμενίων και Ελλήνων αποτελούν τρανταχτά παραδείγματα γενοκτονιών.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι άκρως δυσανάλογη όταν φτάνει στα Κοινοβούλια. Και αυτό γιατί τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από την Τουρκία εις βάρος Ασσυρίων, Αρμενίων και Ελλήνων με κάποιο πολιτικό ελιγμό και απρόσμενα εμπόδια σταματούν στην μία και μοναδική λέξη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ αφού οι εκτελεστικές αρχές αρνούνται τελικά να ψηφίσουν τα συγκεκριμένα διατάγματα.

Μία σχετική περίπτωση είναι αυτή του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα που ενώ μίλησε προεκλογικά για γενοκτονία των Αρμενίων στην πορεία άλλαξε στάση και εντέλει ουδέποτε ψηφίστηκε το σχετικό διάταγμα.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως το Ελληνικό Κοινοβούλιο μέχρι σήμερα αρνείται να αναγνωρίσει τα όσα εγκλήματα διέπραξαν οι Τούρκοι εις βάρος Ασσυρίων, Αρμενίων ακόμη και Ελλήνων και αποφεύγουν σε κάθε περίπτωση να ονομάσουν τα όσα τότε διαδραματίστηκαν τότε με τον πραγματικό τους όρο …γενοκτονία!

Η πλέον μεγάλη απαγοήτευση είναι πως μέχρι τώρα  η συγκεκριμένη πρόταση έχει φτάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τουλάχιστον τέσσερις φορές και απορρίφθηκε όλες γιατί στην Ελλάδα δεν θέλησαν κάποιοι να χαλάσουν τις καλές σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα – Τουρκία!

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Ένα Σχόλιο to “Assyrians International News Agency: Οι Έλληνες βουλευτές ουδέποτε ψήφισαν τις τουρκικές γενοκτονίες εις βάρους τους”

 1. Eponymos Says:

  Πάρτε το χαμπάρι:
  Οι Έλληνες βουλευτές ΔΕΝ «λειτουργούν» για το καλό της Ελλάδας, αλλά των παιδιών τους και του χωριού τους.
  Η υπόλοιπη Ελλάδα πέρα απο το χωριό ή νομό τους δεν τους πολυνοιάζει.
  Μας νοικοκύρεψαν οικονομικά και τώρα η θεραπεία πο δέχονται απο τους «Μέγκλε» της Ευρώπης είναι θανατηφόρα.
  Κάνουν πως δεν βλέπουν τι γίνεται στην Θράκη που αλωνίζουν όχι μόνο οι Τούρκοι αλλά και οι Αμερικανοί ψάχνωντας δήθεν για την καταπίεση της μειονότητας, κάνουν πως δεν βλέπουν τι ρόλο παίζει η Τουρκία επειδή είναι τόσο μεγάλου βεληνεκούς πολιτικοί, που την φοβούνται, και την υποστηρίζουν σε όλα και ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΣΕΙ Ή ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΜΩΣΕΙ!
  Δεν χωρίζουν ΑΟΖ με την Κύπρο απο τον φόβο της Τουρκίας,
  Της αναγνώρισαν ζωτικής συμασίας συμφέροντα στο Αιγαίο,(Σημίτης/ Πάκγαλος).
  Εχουν ρίξει την Ελλάδα στα βράχια και ακόμα χειρότερα και περιμένει κάποιος να αναγνωρίσουν γενοκτονίες?
  Αυτά τα κάνουν οι σοβαροί πολιτικοί.Αυτά για να γίνουν θέλουν κότσια, ανδρισμό!
  Οι δικοί μας είναι στελέχη επιχείρησης που έχει σκοπο να κυβερνήσει λέγοντας έστω και ψέματα στον λαό.
  Και που όταν είναι στην αντιπολίτευση είναι λεοντάρια και όταν έρθουν στην εξουσία γίνονται αρνάκια.
  ΜΗ ΘΥΜΗΘΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΕΣΧΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΙΛΗΜΕΝΑ, ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΑ, ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ!!
  Θα περιμένουν λοιπόν πολύ οι Ασσύριοι για να αναγνωριστεί έστω και μία γενοκτονία της Τουρκίας απο τη Ελλάδα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: