Νέα παράταση στην απόφαση για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Tο υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας για άλλη μια φορά ανέβαλε τη γνωστοποίηση της απόφασής του για τη μελέτη των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, την οποία έχει υποβάλει στο υπουργείο η διεθνής εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής του έργου Trans-Balkan Pipeline (Διαβαλκανικός Πετρελαιαγωγός), σύμφωνα με βουλγαρικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Η ηλεκτρονική έκδοση Mediapool αναφέρει πως το υπουργείο Περιβάλλοντος της
 Βουλγαρίας ανέβαλε την τελική του απόφαση για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη κατά μια εβδομάδα και θα την ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου.


Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας αναμενόταν να δημοσιοποιήσει σήμερα την απόφασή του, εάν η αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του σχεδίου καλύπτει τις οικολογικές απαιτήσεις που προβλέπει η βουλγαρική νομοθεσία.

Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με το θέμα χρειάζονται μια επιπλέον εβδομάδα προκειμένου να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση της μελέτης, όπως γράφουν τα βουλγαρικά μέσα, επικαλούμενα πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Το αγγλόφωνο πρακτορείο ειδήσεων Novinite υπενθυμίζει πως η εταιρεία Trans-Balkan Pipeline (η εταιρεία που σύστησαν από κοινού η Ρωσία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία και είναι υπεύθυνη για το σχέδιο) υπέβαλλε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων την αναθεωρημένη και συμπληρωμένη (για τρίτη κατά σειρά, φορά…) μελέτη για τις οικολογικές επιπτώσεις του αγωγού στις 30 Σεπτέμβριου, όπως της είχε ζητηθεί από το βουλγαρικό υπουργείο.

Το γεγονός, ότι η έκθεση αξιολόγησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του σχεδίου έχει τους τελευταίους μήνες απορριφθεί και επιστραφεί για διόρθωση τρεις φορές από το υπουργείο Περιβάλλοντος, αυξάνει τις αμφιβολίες σχετικά με την τύχη του στρατηγικού αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, σχολιάζει το » Novinite».

http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=155913

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: